Rada:535 pisze:Tak Arcturian to płyta o wiele lepsza, niż każda znana mi Mgła

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Rada:535 pisze:Tak Arcturian to płyta o wiele lepsza, niż każda znana mi Mgła
Rada jaka pelni funkcje to Ty dobrze wiesz - mozna posluchac lub nie.535 pisze:Moja rada jest cały czas taka sama. Ty już dobrze wiesz jaka.
Tak, tyraja mnie od wczesnego dziecinstwa - od zlobka po OHP (zaczone) az do teraz w arbajcie. Lekko nie ma.535 pisze:Jaki majster? Masz jeszcze jakieś równie śmieszne historyjki? Pomiatają tobą na każdym kroku i teraz usiłujesz się mścić?
No weź, czy jak puścisz Filosofem a potem WHTN albo nową, to czy jedno do drugiego jest podobne i Mgła wyłącznie katuje do znudzenia same riffy wzięte żywcem z BURZUM? Możesz twierdzić, że jest inaczej, ale nie jest. Jest sporo nieco podobnych riffów, jest dość prosto i, powiedzmy, melancholijnie, ale to wszystko. Podejście do kompozycji, wokale, ogólny nastrój, to jest inne. Odsyłam do metafory o rosole i kotlecie.Ja tylko stwierdzam fakt, czyli mordowanie do znudzenia riffów Vikernesa.
No właśnie nie jest inaczej.kenediusze pisze:No weź, czy jak puścisz Filosofem a potem WHTN albo nową, to czy jedno do drugiego jest podobne i Mgła wyłącznie katuje do znudzenia same riffy wzięte żywcem z BURZUM? Możesz twierdzić, że jest inaczej, ale nie jest.Ja tylko stwierdzam fakt, czyli mordowanie do znudzenia riffów Vikernesa.
Niczego nie zgubiłem. Majaczy gdzieś tam we mgle.kenediusze pisze:Nie mogę odpowiedzieć bo nie jestem pewien co masz na myśli, chyba zgubiłeś przecinek w którymś miejscu, a to zmienia treść posta całkiem
Jasne. To zapewne M pitolił mu te niekończące się "solówki".[/quote]WaszJudasz pisze:Jest inaczej o co najmniej tę dekadę, o którą M. - twórca EiF jest starszy od Varga - twórcy klasycznych płyt Burzum.
od Macieja z Krakowa i nie potrafię znaleźć takiego fajnego rymu jak Ty :[maciek z klanu pisze:brb pisze:Właśnie odpakowałem przesyłkę z płytką. Ascetycznie wydane. Pięknie prezentuje się na półce. Czekam na winyl ;)
od sowy z czestochowy?
Dla mnie napewno najlepsza DUŻA Mgła a o tron dalej walczy z M/FDTN. Nie jest dobrze pałować się na takim monumentem bo potem przez długi czas nie można już tych 'tylko dobrych' płyt sluchać bo zostaje absmak.lucass pisze:Jeszcze kilka randek z nowym albumem i napisze, że to najlepsza MGŁA.
brb pisze:od Macieja z Krakowa i nie potrafię znaleźć takiego fajnego rymu jak Ty :[maciek z klanu pisze:brb pisze:Właśnie odpakowałem przesyłkę z płytką. Ascetycznie wydane. Pięknie prezentuje się na półce. Czekam na winyl ;)
czyli liczba plyt w przedsprzedazy jakie zeszly na allegro odzwierciedlala szybkosc przesylki :)
od sowy z czestochowy?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
535 pisze:No właśnie nie jest inaczej.kenediusze pisze:No weź, czy jak puścisz Filosofem a potem WHTN albo nową, to czy jedno do drugiego jest podobne i Mgła wyłącznie katuje do znudzenia same riffy wzięte żywcem z BURZUM? Możesz twierdzić, że jest inaczej, ale nie jest.Ja tylko stwierdzam fakt, czyli mordowanie do znudzenia riffów Vikernesa.
Ech... naprawdę tak trudne to do skumania, co napisałem, po co użyłem myślników?535 pisze:Wracając jeszcze do tego... z rachunków wychodzi mi zatem, ze M ma około 53 lat. Świetnie się trzyma chłopina. Zazdroszczę.WaszJudasz pisze:Jest inaczej o co najmniej tę dekadę, o którą M. - twórca EiF jest starszy od Varga - twórcy klasycznych płyt Burzum.
Taa, no bliźniacza płyta po prostu.maciek z klanu pisze:
+100 to takie 100% filosofem z bardziej skoczno-jarmarcznym klimatem
WaszJudasz pisze:Klimat, jak napisałeś, inny. Brzmienie inne. Klimat bierze się z rozwiązań muzycznych, riffów, czyli riffy też inne. Wokale? Teksty?