MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MGŁA

03-09-2015, 17:46

535 pisze:Tak Arcturian to płyta o wiele lepsza, niż każda znana mi Mgła
Rada:

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

03-09-2015, 17:51

Moja rada jest cały czas taka sama. Ty już dobrze wiesz jaka.
Awatar użytkownika
manieczki

03-09-2015, 17:53

535 pisze:Moja rada jest cały czas taka sama. Ty już dobrze wiesz jaka.
Rada jaka pelni funkcje to Ty dobrze wiesz - mozna posluchac lub nie.
Za to jak majster, ktory w hierarchii jest nad Toba powie: Te, 535 lumpie wypierdalaj do betoniary, bo nie ma kto jej krecic!
To wtedy co to jest? Tak, znowu bezblednie zgadles! Jest to ROZKAZ i taka funktzje pelni powyzszy obrazek.

Inaczej mowiac: Wytzofaj to

Aha, napisalem RADA nad obrazkiem, bo myslalem ze jednak zakumasz czacza.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

03-09-2015, 17:56

Jaki majster? Masz jeszcze jakieś równie śmieszne historyjki? Pomiatają tobą na każdym kroku i teraz usiłujesz się mścić?
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

03-09-2015, 17:58

A złapałeś się za guzik?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
manieczki

03-09-2015, 18:00

535 pisze:Jaki majster? Masz jeszcze jakieś równie śmieszne historyjki? Pomiatają tobą na każdym kroku i teraz usiłujesz się mścić?
Tak, tyraja mnie od wczesnego dziecinstwa - od zlobka po OHP (zaczone) az do teraz w arbajcie. Lekko nie ma.
Jednak uwazam, ze takie tyranie jest znacznie lepsze niz spedzenie pierwszych lat zycia na tym jak chuj smutnym padole w betoniarce zamiast w kolysce i lozeczku. No, ale kto co tam woli.

Teraz czas na drzemke - mysl o mnie cieplo i powtorz sobie trzy(3) razy w myslach zeby mnie szanowac i sluchac.
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-09-2015, 18:04

Ja tylko stwierdzam fakt, czyli mordowanie do znudzenia riffów Vikernesa.
No weź, czy jak puścisz Filosofem a potem WHTN albo nową, to czy jedno do drugiego jest podobne i Mgła wyłącznie katuje do znudzenia same riffy wzięte żywcem z BURZUM? Możesz twierdzić, że jest inaczej, ale nie jest. Jest sporo nieco podobnych riffów, jest dość prosto i, powiedzmy, melancholijnie, ale to wszystko. Podejście do kompozycji, wokale, ogólny nastrój, to jest inne. Odsyłam do metafory o rosole i kotlecie.
Z tego stwierdzenia faktu po prostu nic nie wynika.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
535

03-09-2015, 18:07

kenediusze pisze:
No weź, czy jak puścisz Filosofem a potem WHTN albo nową, to czy jedno do drugiego jest podobne i Mgła wyłącznie katuje do znudzenia same riffy wzięte żywcem z BURZUM? Możesz twierdzić, że jest inaczej, ale nie jest.
No właśnie nie jest inaczej.
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-09-2015, 18:13

Nie mogę odpowiedzieć bo nie jestem pewien co masz na myśli, chyba zgubiłeś przecinek w którymś miejscu, a to zmienia treść posta całkiem
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

03-09-2015, 18:19

Jest inaczej o co najmniej tę dekadę, o którą M. - twórca EiF jest starszy od Varga - twórcy klasycznych płyt Burzum.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
535

03-09-2015, 18:25

kenediusze pisze:Nie mogę odpowiedzieć bo nie jestem pewien co masz na myśli, chyba zgubiłeś przecinek w którymś miejscu, a to zmienia treść posta całkiem
Niczego nie zgubiłem. Majaczy gdzieś tam we mgle.
WaszJudasz pisze:Jest inaczej o co najmniej tę dekadę, o którą M. - twórca EiF jest starszy od Varga - twórcy klasycznych płyt Burzum.
Jasne. To zapewne M pitolił mu te niekończące się "solówki".[/quote]

EDIT
@ Kenediusze
Możemy sobie robić jaja, ale nie obrażajmy resztek tak zwanej inteligencji... Co tu słyszysz?
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

03-09-2015, 19:53

maciek z klanu pisze:
brb pisze:Właśnie odpakowałem przesyłkę z płytką. Ascetycznie wydane. Pięknie prezentuje się na półce. Czekam na winyl ;)

od sowy z czestochowy?
od Macieja z Krakowa i nie potrafię znaleźć takiego fajnego rymu jak Ty :[
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

03-09-2015, 20:08

lucass pisze:Jeszcze kilka randek z nowym albumem i napisze, że to najlepsza MGŁA.
Dla mnie napewno najlepsza DUŻA Mgła a o tron dalej walczy z M/FDTN. Nie jest dobrze pałować się na takim monumentem bo potem przez długi czas nie można już tych 'tylko dobrych' płyt sluchać bo zostaje absmak.

Sorry za gimbazjalne spusty ale raz że to pierwsza nowość w tym roku jaka dała mi bonera (liczę jeszcze na Mustasch) a dwa że niedługo ze smyczy zostanie spuszczony prof. Plastek i album zostanie zaorany więc równowaga w przyrodzie tak czy inaczej zostanie zachowana.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

03-09-2015, 20:18

brb pisze:
maciek z klanu pisze:
brb pisze:Właśnie odpakowałem przesyłkę z płytką. Ascetycznie wydane. Pięknie prezentuje się na półce. Czekam na winyl ;)

czyli liczba plyt w przedsprzedazy jakie zeszly na allegro odzwierciedlala szybkosc przesylki :)

od sowy z czestochowy?
od Macieja z Krakowa i nie potrafię znaleźć takiego fajnego rymu jak Ty :[
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

04-09-2015, 07:10

WaszJudasz pisze:Jest inaczej o co najmniej tę dekadę, o którą M. - twórca EiF jest starszy od Varga - twórcy klasycznych płyt Burzum.
Wracając jeszcze do tego... z rachunków wychodzi mi zatem, ze M ma około 53 lat. Świetnie się trzyma chłopina. Zazdroszczę.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

04-09-2015, 07:32

535 pisze:
kenediusze pisze:
No weź, czy jak puścisz Filosofem a potem WHTN albo nową, to czy jedno do drugiego jest podobne i Mgła wyłącznie katuje do znudzenia same riffy wzięte żywcem z BURZUM? Możesz twierdzić, że jest inaczej, ale nie jest.
No właśnie nie jest inaczej.

+100 to takie 100% filosofem z bardziej skoczno-jarmarcznym klimatem
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-09-2015, 07:33

535 pisze:
Wracając jeszcze do tego... z rachunków wychodzi mi zatem, ze M ma około 53 lat. Świetnie się trzyma chłopina. Zazdroszczę.
Ech... naprawdę tak trudne to do skumania, co napisałem, po co użyłem myślników?

Tłumacząc zatem: Varg jako twórca, M. jako twórca. Wiek w momencie tworzenia danej muzyki.

Co znakomicie słychać i co tłumaczy, czemu ludzie osłuchani w BM słuchają Mgly: bo jest to jeden z niewielu przykładów tradycyjnego BM, gdzie słychać, że twórcą jest ktoś dojrzały artystycznie i intelektualnie.
maciek z klanu pisze:
+100 to takie 100% filosofem z bardziej skoczno-jarmarcznym klimatem
Taa, no bliźniacza płyta po prostu.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

04-09-2015, 07:49

nie blizniacza, ale stylistycznie bardzo podobna.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-09-2015, 07:54

Klimat, jak napisałeś, inny. Brzmienie inne. Klimat bierze się z rozwiązań muzycznych, riffów, czyli riffy też inne. Wokale? Teksty?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

04-09-2015, 08:35

WaszJudasz pisze:Klimat, jak napisałeś, inny. Brzmienie inne. Klimat bierze się z rozwiązań muzycznych, riffów, czyli riffy też inne. Wokale? Teksty?

wlasnie riffy i melodia mi sie kojarza z filosofem, tyle ze jak pisze kompletnie inne bardziej wesołkowate sa te riffy i melodia. ale konstrukcja utworow dosc podobna :)
ODPOWIEDZ