BATHORY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: BATHORY

16-06-2018, 12:03

moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.
Jeśli ktoś ma numery MH z przełomu lat 80-ych i 90-ych to niech sobie weźmie i poczyta, jak te mendy traktowały płyty wybitne. Koszmar po prostu. MH od początku był dla mnie g...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Karkasonne

16-06-2018, 12:07

PrzemoC pisze:
vicek pisze:lol przecież to ich najlepsza płyta
No w sumie, chociaż trójka może być na piedestale koło jedynki.
Plażo, proszę.
535

16-06-2018, 13:17

Pacjent pisze:
moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.
Jeśli ktoś ma numery MH z przełomu lat 80-ych i 90-ych to niech sobie weźmie i poczyta, jak te mendy traktowały płyty wybitne. Koszmar po prostu. MH od początku był dla mnie g...
Otóż to.
Sturm
postuje jak opętany!

16-06-2018, 13:36

Az drugiej strony nikt nie przyznaje się do płyt, na cześć których tuż po wydaniu pisano peany. I tak, gdyby wierzyć zeznaniom po dwu dekadach, nikt nie słuchał „Wildhoney” (komuś tylko pomyliły się CDki i włączył, na szczęście natychmiastowa reanimacja dała efekty), wszyscy byli zajęci katowaniem Amebix i niewydanych demówek Coil.
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

17-06-2018, 12:33

Sturm pisze:
Az drugiej strony nikt nie przyznaje się do płyt, na cześć których tuż po wydaniu pisano peany. I tak, gdyby wierzyć zeznaniom po dwu dekadach, nikt nie słuchał „Wildhoney” (komuś tylko pomyliły się CDki i włączył, na szczęście natychmiastowa reanimacja dała efekty), wszyscy byli zajęci katowaniem Amebix i niewydanych demówek Coil.
Dlatego ja nigdy osobiście nie miałem problemu z przyznaniem się do faktu, że np. jak pierwszy raz usłyszałem Bathory gdzieś tak pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku (akurat "The return") to poza stwierdzeniem "co to za hałas" prawie się zesrałem ze strachu ;) To zdecydowanie nie była "miłość od pierwszego usłyszenia". I w sumie przy okazji - jako, że mija dziś 14 lat i 14 dni:)

Obrazek

W ramkę i na ścianę :P

PS; Czy jestem jedyną osobą, którą wkurwiło to, że "Nordland II" ma "abarotnie" bok ? Wiem - pierdoła w sumie nieistotna ale drażni
Ostatnio zmieniony 17-06-2018, 13:18 przez von Leers, łącznie zmieniany 1 raz.
535

17-06-2018, 12:41

Natomiast ja nie mam żadnego problemu, żeby przyznać, że lubię Tiamat, a w szczególności Deeper Kind Of Slumber, a i Wildhoney mam na półce i mogę słuchać bez obrzydzenia. Nie ma to żadnego związku z tym kiedy pierwszy raz usłyszałem Bathory.
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

17-06-2018, 13:13

Hehe żebyśmy nie zamienili tematu Bathory na "guilty pleasure" ;) Gdzieś tu chyba kilka dni temu w innym temacie przewinęła się np. Anneke. Nie mam problemu z posłuchaniem "Mandyliona" czy "Nighttime birds" od czasu do czasu. A w temacie Bathorego - zastanawiałem się z wyżej pokazanych, którą wybrać i wyszło mi, że do remontu mieszkania najbardziej jako ścieżka dźwiękowa pasuje mi "Requiem" :P

PS; tak, jest niedziela - sąsiedzi mają mi za złe bo powinienem "dzień święty święcić". No to - "pax vobiscum" ;)
Awatar użytkownika
Marcin
postuje jak opętany!

17-06-2018, 17:12

von Leers pisze:[

Obrazek

W ramkę i na ścianę :P

PS; Czy jestem jedyną osobą, którą wkurwiło to, że "Nordland II" ma "abarotnie" bok ? Wiem - pierdoła w sumie nieistotna ale drażni
Faktycznie, masz racje. Taki pierdół wkurzający, więc pierdyknąłem to na ,, głowie ,, .
Obrazek
Karkasonne

17-06-2018, 17:39

A chuj, też nie będę gorszy

Obrazek
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2018, 17:41

;d Twoja lepsza, bardziej minimalistyczna.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

17-06-2018, 19:10

Karkasonne pisze:A chuj, też nie będę gorszy

Obrazek
Bardzo ładnie uporządkowane. Elegancko to wygląda. Szanuję.
dobry kościół to kościół spalony
Karkasonne

17-06-2018, 21:59

Dzięki, lata zbierania i wyrzeczeń. Tylko prawdziwi kolekcjonerzy docenią.
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

17-06-2018, 23:13

Zawsze lepsze niż "Darkthrone się właśnie ściąga" (kto wie ten wie). Wybaczcie ale "kolekcjonerzy folderów" - nie. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

18-06-2018, 00:40

Obrazek
Doom Viking Folk Metal :D Koledze się nudzi chyba ;)
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

18-06-2018, 00:43

Sturm pisze: Az drugiej strony nikt nie przyznaje się do płyt, na cześć których tuż po wydaniu pisano peany. I tak, gdyby wierzyć zeznaniom po dwu dekadach, nikt nie słuchał „Wildhoney” (komuś tylko pomyliły się CDki i włączył, na szczęście natychmiastowa reanimacja dała efekty), wszyscy byli zajęci katowaniem Amebix i niewydanych demówek Coil.
Słuchałem "Wildhoney", gdy się ukazała, ale dzisiaj raczej nic mnie do tego albumu nie ciągnie.
von Leers pisze:Hehe żebyśmy nie zamienili tematu Bathory na "guilty pleasure" ;) Gdzieś tu chyba kilka dni temu w innym temacie przewinęła się np. Anneke. Nie mam problemu z posłuchaniem "Mandyliona" czy "Nighttime birds" od czasu do czasu.
Tych dwóch płyt z kolei słucham dość często i wciąż mi się podobają. Za to pierwszy album się mocno zestarzał.

W temacie głównym największy sentyment mam do "Hammerheart" oraz "Twilight of the Gods". Dodam do tego jeszcze "Blood Fire Death" oraz "Blood on Ice" - powstanie czwórka ulubionych albumów Bathory.
Karkasonne

18-06-2018, 08:07

Anzhelmoo pisze:

Obrazek
Doom Viking Folk Metal :D Koledze się nudzi chyba ;)
Kiedyś miałem podział na patataj metal i niepatataj metal, potem uogólnilem na napierdalanie i nienapierdalanie, ale ostatnio zawitało do mojej KOLEKCJI trochę porzadku.
Karkasonne

18-06-2018, 08:09

moonfire pisze: W temacie głównym największy sentyment mam do "Hammerheart" oraz "Twilight of the Gods". Dodam do tego jeszcze "Blood Fire Death" oraz "Blood on Ice" - powstanie czwórka ulubionych albumów Bathory.
Mój człowiek
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-06-2018, 11:07

Karkasonne pisze:
moonfire pisze: W temacie głównym największy sentyment mam do "Hammerheart" oraz "Twilight of the Gods". Dodam do tego jeszcze "Blood Fire Death" oraz "Blood on Ice" - powstanie czwórka ulubionych albumów Bathory.
Mój człowiek
mój tez tyle że zamiast Blood on Ice wole Nordlandy ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

19-06-2018, 23:43

Nordlandy mnie znudziły.
Karkasonne

20-06-2018, 00:14

Maja momenty, ring of gold czy mother earth father tucker The child fucker, ale wiadomo ze to już nie to to co było.
ODPOWIEDZ