CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: CANNIBAL CORPSE
nie, dla mnie to nie jest brutalny death metal
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja sie poddaje...twoja_stara_trotzky pisze:ale z jakiego grania? jak masz na myśli kapelki w rodzaju Dying Fetus, Misery Index, Origin czy Skinless, to właśnie to uważam za skrajne gównoSome serious shit? pisze:no ja napisałem, ze dla mnie kapele tego pokroju to nie jest brutalny death metal. Poza tym nikt nie mówi o takim graniu - plastikowym i pseudotechnicznym. Tak czy srak gówno z takiego grania słyszałeśprzyznaj sie
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
dla mnie to jest gówno, a nie death metal, więc, poniekąd, się zgadzamy 

-
- postuje jak opętany!
zdecydowanie lepiej wychodzi ci kozaczenie w tematach, o których masz faktycznie jakieś pojęcie ;] wpierdalanie się wszędzie na chama średnio jest w cenie ;] tym bardziej, jak się jest na bakier z ową muzą
- twoja_stara_trotzky
tam kozaczenie - po prostu grzecznie stwierdzam FAKTY.
-
- postuje jak opętany!
no, fakty, które opierasz na znajomości kilku kapel z mainstreamu. Dimmu Borgir to też dla Ciebie black metal w takim razie?
- hcpig
No to co gra DB? A co do ww kapel - mieszanie tego z gównem to głównie zła wola, chyba że aż tak boli ten nieszczęsny brak feelingu.Some serious shit? pisze: Dimmu Borgir to też dla Ciebie black metal w takim razie?
Ostatnio zmieniony 20-12-2008, 19:49 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Fakty-hehe. Czy Ty miales okazje widziec Origin w wersji 'na zywo'? Ok ja juz odpuszczam...twoja_stara_trotzky pisze:tam kozaczenie - po prostu grzecznie stwierdzam FAKTY.
-
- postuje jak opętany!
no dla mnie na pewno nie gra black metalu - BM to dla mnie ciut inna muza jednak. CHyba, ze dla Ciebie stwierdzenie, ze BM jest w 99% chujowy, bo takowe jest DImmu, Vesania czy inna Luna ad noctum, jest spoko
-
- postuje jak opętany!
jester, dla mnie Origin też nie ma feelingu, ale 'Destroy the opposition' i 'Killing on adrenaline' Dyingów już mają go sporo - choć to dla mnie cały czas nie jest brutal death. Chyba, ze dla kogoś o byciu takowym przeświadcza natężenie blastów i ilości riffów - ale to patrzenie na zasadzie, ze brutalniejszy death = grind. A takich rzeczy też czytałem/słyszałem mnóstwo
- hcpig
A co moja skromna opinia tu zmieni SSS w sprawie DB? Można stwierdzić, że gra chujowy BM, można stwierdzić że dobry (PEM jest pycha), ale nie zmienia to faktu, że mamy do czynienia z BM. Mnie bolą chujowe cukierki typu "Passage" czy "Genesis", ale nie będę im odbieram z tego tytułu ich przynależności gatunkowej. Tak samo można lać na Origin czy Dying Fetus, ale odrzegiwanie ich od DM w ogóle jest mocno naciągane.Some serious shit? pisze:no dla mnie na pewno nie gra black metalu - BM to dla mnie ciut inna muza jednak. CHyba, ze dla Ciebie stwierdzenie, ze BM jest w 99% chujowy, bo takowe jest DImmu, Vesania czy inna Luna ad noctum, jest spoko
No patrz, o to najczęściej główny wyznacznik. No i pojawia się problem - gdzie damy Kanibali? W takim "The Bleeding" feeling jest.Some serious shit? pisze: Chyba, ze dla kogoś o byciu takowym przeświadcza natężenie blastów i ilości riffów
To już bullshit.Some serious shit? pisze: - ale to patrzenie na zasadzie, ze brutalniejszy death = grind.
Ostatnio zmieniony 20-12-2008, 19:58 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!
ok, uścislając - mówię o patrzeniu na pryzmat gatunku poprzez kapele takiego pokroku, jak dla BMu Dimmu, a dla brutal deathu Origin, czy Skinless. I nikt nie odbiera DF czy Skinless własnie przynależności do death metalu - ale ta brutalna, amerykanska szkoła to troche inne granie
- hcpig
-
- postuje jak opętany!
dlatego eksperci od wszystkiego są do niczego 

- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Co do tego US Death Metalu to na przykład: EVIL INCARNATE - "Blackest hymns of god's disgrace", LORD BLASPHEMER - "Tales Of Misanthropy, Bloodlust And Mass Homicide", NUNSLAUGHTER - "Goat", EXHUMED - "Slaughtercult", DISCIPLES OF MOCKERY - "Prelude to Apocalypse", SEPSISM - "Purulent decomposition", MORTICIAN - "Zombie apocalypse", THE RAVENOUS - "Assembled in blasphemy", EXCOMMUNION - "Superion", CRUCIFIER - "Stronger than passing time", CIANIDE - "Divide and conquer" pokazują, że z tym amerykańskim death metalem po roku '96 nie jest tak źle. Przynależność gatunkowa SATHANAS jest dyskusyjna, więc ich tu pomijam. Można też dodać IMPALED czy MACABRE. Pozostali forumowicze zapewne bez większego problemu dodadzą nowe pozycje.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- postuje jak opętany!
Devourment przede wszystkim z nowszych rzeczy
- Mieszko I
- starszy świeżak
Z tym ewentualnie mogę się zgodzićtwoja_stara_trotzky pisze:(...) kapelki w rodzaju Dying Fetus, Misery Index, Origin czy Skinless, to właśnie(...) skrajne gówno
-
- postuje jak opętany!
Ty lepiej pisz listy do Mikołaja 

- Mieszko I
- starszy świeżak
pierdole go 

- Kingu
- weteran forumowych bitew
Czyli już jednak nie 100%, dyskografie dwóch zespołów + "pojedyncze płyty" + "kilka płyt starszych zespołów"...twoja_stara_trotzky pisze:Abscess, Sadistic Intent - te zbiorczo, reszta to raczej pojedyncze płyty wychodzące ponad przeciętną, czyli ponad plastikowe, striggerowane, pseudo-techniczne albo pseudobrutalne nasterydowane gównoKingu pisze:Jakie to te wyjątki?twoja_stara_trotzky pisze: ja bym powiedział inaczej: 100 proc. US death metalu nagranego po 1996 to gówno (z 3-4 wyjątkami pewno).![]()
plus oczywiście kilka płyt starszych zespołów, choć i tu generalnie nędza.
....+ ode mnie gwoli przypomnienia
In Cold Blood - 1997 r.
Exterminate - 1998 r.
Gallery Of Suicide - 1998 r.
Conquering The Throne - 1999 r.
Close To a World Below - 2000 r.
Suffocation - 2006 r.
Age Of The Wicked - 2007 r.
No ni chuja nie wychodzi że "100%US death metalu nagranego po 1996 to gówno (z 3-4 wyjątkami pewno)".