VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: VADER

14-10-2016, 14:09

Wystękane gówno.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
kenediusze
weteran forumowych bitew

14-10-2016, 14:21

Chujnia. Podobnie jak epka.
Chyba nic z tego dobrego nie wyjdzie, szkoda. Tibi Et Igni było bardzo dobre, a tu szykuje się stolec.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

14-10-2016, 19:09

kenediusze pisze: Tibi Et Igni było bardzo dobre, a tu szykuje się stolec.
Plus jeden.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-10-2016, 19:27

A mnie to thrashowe oblicze odpowiada. Tzn. istnieje szansa, że od dłuższego czasu ("De Profundis") posłucham jakiegoś albumu Vadera więcej niż 3 razy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

14-10-2016, 19:41

Tylko jak ten ich thrash wygląda, choćby przy takim Ragehammer? Grzeczniutki, poukładany. Tekturowe czołgi, pociski z waty cukrowej.
Nasum

15-10-2016, 11:57

Coś w ten deseń. Na koncertach to być może będzie miało pazur i być może się sprawdzi, ale z płyty to wypada blado. I to nie tylko pod kątem brzmienia, kawałek jest też taki sobie.
Pacjent

15-10-2016, 12:45

Nasum pisze:Coś w ten deseń. Na koncertach to być może będzie miało pazur i być może się sprawdzi, ale z płyty to wypada blado. I to nie tylko pod kątem brzmienia, kawałek jest też taki sobie.
Ten zespół jest od ponad 20 lat strasznie ubogi muzycznie, więc samo odświeżenie formuły, nawet bez specjalnego błysku, uważam za plus.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

15-10-2016, 17:36

Pacjent pisze:
Nasum pisze:Coś w ten deseń. Na koncertach to być może będzie miało pazur i być może się sprawdzi, ale z płyty to wypada blado. I to nie tylko pod kątem brzmienia, kawałek jest też taki sobie.
Ten zespół jest od ponad 20 lat strasznie ubogi muzycznie, więc samo odświeżenie formuły, nawet bez specjalnego błysku, uważam za plus.

Tyle że taki plus nie jest jakimś powodem do dumy, bo faktycznie, Vader w czasach swojej świetności trochę się przejadł gdy co chwila wydawała się jakaś epka, album koncertowy czy inne pomniejsze wydawnictwa. Ale do pewnego momentu trzymały jeszcze poziom, tyle że później ilość wzięła górę nad jakością, i tak w sumie trwa to do dziś. Ich płyty są pozbawione tego szaleństwa, iskry, to zbiór kompozycji bez duszy, nie ma w nich nic co by mnie porwało. Strasznie szkoda. A to obecne odswieżenie formuły nie uważam za jakiś tam szczególny wyczyn, coś próbują, ale im nie wychodzi.
Mane
zaczyna szaleć

24-10-2016, 19:39

Spotkał się ktoś z takim wydaniem EPki "Kingdom".
Zamiast książeczki 4 stronnicowa wkładka, tylnia okładka jednostronna, nadruk na płycie czarno biały, wygląda jak śmierdzący pirat :)

To niby jest to wydanie:
https://www.discogs.com/Vader-Kingdom/release/4256546" onclick="window.open(this.href);return false;

a wygląda tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

24-10-2016, 21:48

Mane pisze:Spotkał się ktoś z takim wydaniem EPki "Kingdom".
Zamiast książeczki 4 stronnicowa wkładka, tylnia okładka jednostronna, nadruk na płycie czarno biały, wygląda jak śmierdzący pirat :)

To niby jest to wydanie:
https://www.discogs.com/Vader-Kingdom/release/4256546" onclick="window.open(this.href);return false;

a wygląda tak:
Obrazek
wydanie z linku wyglada jednak zdecydowanie inaczej:

Obrazek
Guilty of being right
Nothingface
postuje jak opętany!

25-10-2016, 17:38

Z fp Trockiego
UWAGA KONKURS Z NAGRODAMI!

Kochani, pisałem tu o wielu zabawnych rzeczach, ale o takiej chyba jeszcze nigdy. Otóż wyobraźcie sobie zespół - nie jakiś tam mały lokalny band, ale taki przez duże Z, który działa od dobrych 30 lat, żyje z muzyki, wydaje płyty dla dużych zachodnich wytwórni, gra na całym świecie, uważany jest za polski towar eksportowy... i kompletnie nie potrafi w internety. I wyobraźcie sobie lidera tego zespołu, typa po pięćdziesiątce, który w przerwach między tymi koncertami, gdzieś między Japonią, Chinami a Tajwanem, czyta sobie w sieci heheszki na temat nowej płyty swojej załogi, po czym wzywa swojego wiernego giermka i rozkazuje mu zrobić imienną listę ze zdjęciami wszystkich tych złych trefnisiów, którzy raczą sobie żartować z jego Wielkiego Zespołu, po czym poleca mu przygotować kopie tej listy i rozdawać na polskiej trasie ochronie, która ma nakaz wypraszać z klubów delikwentów z adnotacją pt. "tych panów nie obsługujemy". Co więcej, panowie z listy dostają też automatycznego bana na wszystkich stronach związanych z zespołem, na stronach wydarzeń związanych z zespołem i w innych podobnych miejscach... No i tu właśnie dochodzimy do meritum...

UWAGA, NAGRODY RZECZOWE

Oferuję niniejszym, całkiem poważnie i oficjalnie, DOBRĄ PŁYTĘ (będzie kilka opcji do wyboru, same fajne rzeczy z różnych gatunków) dla tej osoby, która DOSTARCZY MI ZDJĘCIE LISTY PRZYGOTOWANEJ PRZEZ TEN ZESPÓŁ I ROZDAWANEJ NA TRASIE OCHRONIARZOM.

Serdecznie zapraszam do zabawy!

PS: Nazwy zespołu nie wymieniam, bo wszyscy wiedzą, o kogo chodzi.
KONIEC. GURWA. ŚMIESZKOWANIA.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

25-10-2016, 18:09

otóż prawda w temacie Vadera jest taka, że najlepsze co spłodził Peter, to jego córka. niech się zajmie robieniem dzieci dalej, a nie nagrywaniem płyt. pozdrawiam Pana Piotra i życzę mu dalszych sukcesów w tej materii.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Żułek

25-10-2016, 18:35

rzucanie kurwami na Witching Hour też sie liczy ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
[V]

25-10-2016, 18:46

Nothingface pisze:Z fp Trockiego

Kochani, pisałem tu o wielu zabawnych rzeczach, ale o takiej chyba jeszcze nigdy. Otóż wyobraźcie sobie zespół - nie jakiś tam mały lokalny band, ale taki przez duże Z, który działa od dobrych 30 lat, żyje z muzyki, wydaje płyty dla dużych zachodnich wytwórni, gra na całym świecie, uważany jest za polski towar eksportowy... i kompletnie nie potrafi w internety. I wyobraźcie sobie lidera tego zespołu, typa po pięćdziesiątce, który w przerwach między tymi koncertami, gdzieś między Japonią, Chinami a Tajwanem, czyta sobie w sieci heheszki na temat nowej płyty swojej załogi, po czym wzywa swojego wiernego giermka i rozkazuje mu zrobić imienną listę ze zdjęciami wszystkich tych złych trefnisiów, którzy raczą sobie żartować z jego Wielkiego Zespołu, po czym poleca mu przygotować kopie tej listy i rozdawać na polskiej trasie ochronie, która ma nakaz wypraszać z klubów delikwentów z adnotacją pt. "tych panów nie obsługujemy". Co więcej, panowie z listy dostają też automatycznego bana na wszystkich stronach związanych z zespołem, na stronach wydarzeń związanych z zespołem i w innych podobnych miejscach... No i tu właśnie dochodzimy do meritum...

UWAGA, NAGRODY RZECZOWE

Oferuję niniejszym, całkiem poważnie i oficjalnie, DOBRĄ PŁYTĘ (będzie kilka opcji do wyboru, same fajne rzeczy z różnych gatunków) dla tej osoby, która DOSTARCZY MI ZDJĘCIE LISTY PRZYGOTOWANEJ PRZEZ TEN ZESPÓŁ I ROZDAWANEJ NA TRASIE OCHRONIARZOM.

srogo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

25-10-2016, 19:06

Nie, no bez jaj. Jakieś źródło? Aż tak go chyba nie pogięło. Chyba...
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

25-10-2016, 19:36

Szybki rachunek sumienia... Hmm, kiedyś na pewno coś złego o ich muzyce gdzieś napisałem, ale chyba nie da się odkopać :) Co nie zmienia faktu, że i tak się chyba nie wybieram. Strzelam kurwa focha, rozbijają się po Europie z Hate Eternal, ale do Polski kolegów przywieźć to już nie łaska.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

25-10-2016, 20:04

HSVV pisze:otóż prawda w temacie Vadera jest taka, że najlepsze co spłodził Peter, to jego córka. niech się zajmie robieniem dzieci dalej, a nie nagrywaniem płyt. pozdrawiam Pana Piotra i życzę mu dalszych sukcesów w tej materii.
Nie no bez przesady, że buc, to jedno, a płyty do drugie. Do "Black..." włącznie żadnej wtopy nie zaliczyli, a i "Litany" wstydu nie przynosi. Mi akurat ona nie pasi, ale rozumiem jak ktoś lubi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-10-2016, 20:43

[V] pisze:
Nothingface pisze:Z fp Trockiego

UWAGA, NAGRODY RZECZOWE

srogo.
Powinni iść na całość i rozesłać te listy do sklepów które mają w ofercie ich płyty.
Awatar użytkownika
uglak

25-10-2016, 20:47

w miedzyczasie kmiolek napisal dementi, ale widze, ze juz chyba usuniete ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

25-10-2016, 21:05

Ja pierdolę, jakie (p)odchody :D
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
ODPOWIEDZ