DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

14-07-2015, 20:06

Cradle of filth lepsze,wiadomo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 20:08

Co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości jak już zresztą stwierdziliśmy nieco wcześniej.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-07-2015, 20:08

Żadna z płyt DsO nie zatrzęsła sceną w posadach tak jak pierwsze płyty Cradle of Filth. Takie są fakty.
all the monsters will break your heart
[V]

14-07-2015, 20:11

hah,kocham to forum.tyle narkotyków .
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 20:13

Deathhammer66 pisze:tesz tak sondze
Wielu tak sądzi, ale boi się to przyznać.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
kenediusze
weteran forumowych bitew

14-07-2015, 20:42

maciek z klanu pisze:bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan
No fakt, ten album jest ostro w cieniu późniejszych płyt. A pierwsze płyty DsO to przecież kawał bardzo dobrego black metalu po linii DARKTHRONE. Zimnego, siarczystego, transowego i kosmicznego. Szczytem totalnego i bezlitosnego skurwysyństwa są Manifestacje 2002, drugi najlepszy materiał DsO (i ten do którego najchętniej wracam, to na marginesie). Gdyby nie przekroczyli Rubikonu, to to wciąż byłby zespół z wysokiej półki, chociaż, jak sądzę, znany głównie maniakom podziemia, jak to też na początku było. Więc w sumie dobrze się stało dla tych starszych materiałów, że polecieli tam gdzie polecieli.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
byrgh
zahartowany metalizator

14-07-2015, 21:18

SROTFL, no nie ma to jak degradowanie człowieka do pozycji gówna z powodu muzyki. Skoro ktoś korzysta z takich argumentów, usprawiedliwieni ci, co chcieliby nałożyć po mordzie internetowym krzykaczom. To się tyczy także Ciebie - Kolego Plastek ;)

Cradle of Filth oczywiście świetny zespół, który zbiera baty za to, że koledzy ze statusem "prof. ds. metalizacji" tak mówią. Ale po chuj w ogóle ta dyskusja: czy ktokolwiek tu wynosił tę grupę na piedestały, co robi się od lat z DSO, które gdy nawet wyda kupę, jest to kupa szlachetna, której nie pojmie byle wieśniak z miasteczka z odległych zakątków kraju? Mimo Plastka, lubię ten zespół, wiele razy trollowałem na jego temat, ale bende jak te cipki, co to się boją, że starsi skrzyczą. Co nie zwalnia mnie z trzeźwego spojrzenia, że Drought to trendziarskie, post-rockowe gówno - nawiasem post-rocka, tutaj coraz prężniej się rozwijającego. I to jest martwiące.

Ale ewidentnie niektórzy stąd mieli, mają i niezmiennie będą mieli problem z innymi - i z samym sobą. I można obserwować to forum od dziesięciu lat, jak i na dobrą sprawę od wczoraj, bo temat nie uległ poprawie :)
[V]

14-07-2015, 21:34

byrgh pisze:Co nie zwalnia mnie z trzeźwego spojrzenia, że Drought to trendziarskie, post-rockowe gówno - nawiasem post-rocka, tutaj coraz prężniej się rozwijającego. I to jest martwiące.
Nie będę uciekał się do inwektyw bo i po co,ale wypowiadanie się w ten sposób o tej płycie przy równoczesnym aplauzie dla twórczości Cof to dla mnie naprawdę wyższy poziom abstrakcji.Albo jestem już tak stary,że młodych nie rozumiem.
Awatar użytkownika
Drone

14-07-2015, 22:05

Najzabawniejszy nie jest nawet ten prymitywny trolling Plastka, tylko to, że niektórzy dali się na to nabrać i ochoczo dokonują tak upadlających coming outów :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

14-07-2015, 22:11

Heretyk pisze:
[V] pisze:Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.
no oczywiście. ta kapela to jedna z najlepszych rzeczy, jakie się w ogóle black metalowi przydarzyły
+100
byrgh
zahartowany metalizator

14-07-2015, 22:14

Drone pisze:Najzabawniejszy nie jest nawet ten prymitywny trolling Plastka, tylko to, że niektórzy dali się na to nabrać i ochoczo dokonują tak upadlających coming outów :)
Proponowałbym przejrzeć posty użytkowników od tych "coming outów" :) Nie czuję się z tego powodu gorszy, przeciwnie. Jeśli za to (i) Ty tym sposobem klasyfikujesz ludzi, to nie istnieje możliwość do dalszej dyskusji.

Jest znacznie więcej rzeczy upadlających, które popełnia się tu notorycznie, bez zająknięcia. Choćby Twoje stare posty o kobietach, które by nie wsadzać kija w mrowisko pominę. Jest jeszcze Lulu i cały katalog innych "kompromitujących" "coming outów", ale mam to w sumie w nosie, bo to nie jest moja sprawa, kto i czego, i w jaki sposób słucha :)
Ostatnio zmieniony 14-07-2015, 22:17 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 22:16

Drone pisze:Najzabawniejszy nie jest nawet ten prymitywny trolling Plastka, tylko to, że niektórzy dali się na to nabrać i ochoczo dokonują tak upadlających coming outów :)
To nie jest żaden trolling
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
TheDude

14-07-2015, 22:18

Plastek ma jakieś smutne problemy dlatego takie dziwactwa wypisuje i obraża ludzi na prawo i lewo zamiast normalnie o muzie pogawędzić.

Ostatni solidny troll na masterful to był długopis. Pamięta ktoś jak forum było zamykane po tym jak zamieszania narobił ? Ja pamiętam, było wesoło kurwasz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 22:22

TheDude pisze:Plastek ma jakieś smutne problemy dlatego takie dziwactwa wypisuje i obraża ludzi na prawo i lewo zamiast normalnie o muzie pogawędzić.

Ostatni solidny troll na masterful to był długopis. Pamięta ktoś jak forum było zamykane po tym jak zamieszania narobił ? Ja pamiętam, było wesoło kurwasz.
Jakie dziwactwa? Bo mówię co myślę i nie ćwierkam tak jak wszyscy farbowani profesorowie od transgresji tylko słucham tego co mi się podoba, w piździe mając co powiedzą koledzy?
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Drone

14-07-2015, 22:24

Bez dwóch zdań jest to najwybitniejszy zespół blackmetalowy wszech czasów pod każdym względem (kompozycyjnym, aranżacyjnym, koncepcyjnym). Jedyne w czym nie są pierwsi, to to, że nie oni zapoczątkowali ten gatunek.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 22:27

Oho, uwaga! Prawda objawiona od farbowanego profesorka spłynęła. Już abstrahując od faktu, że obecnie ten zespół ma tyle wspólnego z black metalem co Dimmu Borgir.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

14-07-2015, 22:29

Drone pisze:Bez dwóch zdań jest to najwybitniejszy zespół blackmetalowy wszech czasów pod każdym względem (kompozycyjnym, aranżacyjnym, koncepcyjnym). Jedyne w czym nie są pierwsi, to to, że nie oni zapoczątkowali ten gatunek.
No ni chuja, ale indeks cytowań to na tej podstawie ani tyci nie podskoczy.
Awatar użytkownika
Drone

14-07-2015, 22:32

Proszę w takim razie o rozsądne kontrpropozycje. Zawsze jestem skłonny do rzeczowej dyskusji.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

14-07-2015, 22:34

TheDude pisze:Plastek ma jakieś smutne problemy dlatego takie dziwactwa wypisuje i obraża ludzi na prawo i lewo zamiast normalnie o muzie pogawędzić
Jesteśmy na forum metalowym i jeśli kogoś bolą inwektywy Plastka, to ma problem. Metal ma być okropny, brzydki i wulgarny, to jest tak proste jak jebanie.
ODPOWIEDZ