VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: VADER

16-06-2016, 20:29

ultravox pisze:
nicram pisze:Okładka tej Epki jest paskudna. Dziecinna i infantylna.
Rozumiem, że może się nie podobać, ale zarzucanie okładce płyty (death) metalowej, że jest infantylna jest z mojego punktu widzenia zabawne.
Niczym Jacek Kurski w TVPis sprytnie zmanipulowałeś moją wypowiedź obcinając jej kawałek.
Karkasonne pisze:Ja z kolei nie czaję, dlaczego akurat tutaj jest to infantylne, a w Motorhead np. nie, chociaż to takie same okładki. Jestem w stanie sobie wyobrazić ten obraz na nowym Motorhead.
A ja sobie zupełnie tego nie wyobrażam. Okładki Motorhead są zaopatrzone w dość ascetyczne w formie i treści, wysmakowane obrazki. Tutaj mamy natomiast jakąś nawałnicę głupawych i brzydkich elementów kompletnie do siebie nie pasujących. Lemmy nigdy nie pozwoliłby sobie na to, żeby taki shit znalazł się na jego płycie. Shit, który wygląda jakby został namalowany przez mało uzdolnionego plastycznie gimnazjalistę.

A tak w ogóle, to sam krzyż żelazny na tej okładce, na czarnym tle byłby doskonałą opcją dla tej EPki.
all the monsters will break your heart
[V]
mistrz forumowej ceremonii

16-06-2016, 20:48

Drone pisze:Ale to też nie tak. Świadome stosowanie elementów świata dziecięcego w dziele sztuki to nie infantylizm, tylko oznaka dojrzałości właśnie. Infantylizm mamy wtedy, gdy dzieło chce uchodzić za dojrzałe, a takie nie jest. Czyli gdy zamysł rozmija się z efektem końcowym.
W muzyce tak jak I sztukach wizualnych często szarpią człowiekiem takie pierwotne instynkty, które od razu nobilitują np Ghost( gdzie czujesz,że wszystko jest na własciwym miejscu i jest w tym coś wiecej ) i szydzą z np z Behemoth ( gdzie pod warstwami makijażu i propagandy nie ma nic)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

16-06-2016, 22:01

wszystko za dwadzieścia lat , będzie klasykiem,sztuką,mielonego,mięsa....czas rodzi kult,nie umiejętności...
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

16-06-2016, 23:20

Drone pisze:Ale to też nie tak. Świadome stosowanie elementów świata dziecięcego w dziele sztuki to nie infantylizm, tylko oznaka dojrzałości właśnie. Infantylizm mamy wtedy, gdy dzieło chce uchodzić za dojrzałe, a takie nie jest. Czyli gdy zamysł rozmija się z efektem końcowym.
w rzeczy samej
Karkasonne

16-06-2016, 23:54

nicram pisze: A ja sobie zupełnie tego nie wyobrażam. Okładki Motorhead są zaopatrzone w dość ascetyczne w formie i treści, wysmakowane obrazki. Tutaj mamy natomiast jakąś nawałnicę głupawych i brzydkich elementów kompletnie do siebie nie pasujących. Lemmy nigdy nie pozwoliłby sobie na to, żeby taki shit znalazł się na jego płycie. Shit, który wygląda jakby został namalowany przez mało uzdolnionego plastycznie gimnazjalistę.
I jak go sie ma do okładki "We are Motorhead"? Ani to ascetyczne w formie i treści, ani szczególnie wysmakowane. Podobna nawałnica, do której wyraźnie nawiązują. Mi się to podoba akurat w tym wydaniu okładki Vader. Dotąd mieli pełną napinkę, haubice i tygrysy, padające wieże i potwory, a tutaj widać chęć oddania hołdu komuś, kto był dla nich ważny. Nie ma co się doszukiwać drugiego dna i artyzmu, stworzyli na luzie okładkę dla przyjemności po raz pierwszy, i fajnie. Mają już tyle lat i osiągnęli tyle, że nie muszą nikomu nic udowadniać w sumie. Może to już czas powoli odnajdywać spokój.
tomaszm

17-06-2016, 13:54

Drone pisze:Są jeszcze tacy. Mam znajomego, starego, prostego metalucha, dla którego cały metal to "Kreatorek", "Slejerek", "Vejderek" i "Morbidzi". I jak się można spodziewać, ostatnie płyty Kreatorka i Vejderka bardzo mu się podobają. Najlepszy Slejerek to dla niego DI, a Morbidzi to "Domination", potem już grali jakieś dziwactwa. Ale! Ostatnio, jak się z nim widziałem, powiedział mi, że polecono mu nowy polski zespół, który mu się spodobał, ale mi pewnie nie przypadnie do gustu, bo gra trochę jak IN FLAMES. Nazywa się głupio, bo MGŁA, i czy już znam. Powiedziałem, że oczywiście pierwsze słyszę.
Typowy metaluch. Mam ich na wsi pełno. Ich kudły i srogi wizerunek jest ponad muzykę. Chociaż nie ukrywam ,że lubię ich dewastować wiedzą w bezpośredniej konfrontacji i obnażać ich słabości.

Pewnie płyt na stanie to też z pięć posiada?
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Drone

17-06-2016, 14:10

A jak ;) Nie będzie przecież wydawał kasy na coś, co może mieć "za darmola". Nie jest frajerem, którego da się okradać :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
nicram

17-06-2016, 16:43

Karkasonne pisze:
nicram pisze: A ja sobie zupełnie tego nie wyobrażam. Okładki Motorhead są zaopatrzone w dość ascetyczne w formie i treści, wysmakowane obrazki. Tutaj mamy natomiast jakąś nawałnicę głupawych i brzydkich elementów kompletnie do siebie nie pasujących. Lemmy nigdy nie pozwoliłby sobie na to, żeby taki shit znalazł się na jego płycie. Shit, który wygląda jakby został namalowany przez mało uzdolnionego plastycznie gimnazjalistę.
I jak go sie ma do okładki "We are Motorhead"? Ani to ascetyczne w formie i treści, ani szczególnie wysmakowane. Podobna nawałnica, do której wyraźnie nawiązują. Mi się to podoba akurat w tym wydaniu okładki Vader. Dotąd mieli pełną napinkę, haubice i tygrysy, padające wieże i potwory, a tutaj widać chęć oddania hołdu komuś, kto był dla nich ważny. Nie ma co się doszukiwać drugiego dna i artyzmu, stworzyli na luzie okładkę dla przyjemności po raz pierwszy, i fajnie. Mają już tyle lat i osiągnęli tyle, że nie muszą nikomu nic udowadniać w sumie. Może to już czas powoli odnajdywać spokój.
Okładka "We are Motorhead" ma fajny, spójny obraz. Natomiast okładka Vader sprawia wrażenie posklejanych różnych dziwnych elementów nijak do siebie pasujących. Wystarczy te dwa obrazki położyć koło siebie żeby wyczuć różnicę co najmniej kilkudziesięciu klas.

Co masz na myśli, że chcą to okładką oddać hołd komuś kto był dla nich ważny?

Jeżeli komuś ta okładka sprawia przyjemność to nie wiem co napisać. Bo mnie patrzenie na nią sprawia wręcz fizyczny ból. :-)
all the monsters will break your heart
Karkasonne

17-06-2016, 20:43

Bo to ewidentny hołd dla Lemmy'ego. Za dużo tu podobieństw, by to był przypadek.

Podoba się, nie podoba. Za poważnie ją traktujesz po prostu. Popatrz na to w kategoriach powrotu do dzieciństwa, gdzie każdy miał swoich bohaterów. Blind Guardian lubili Queen, stworzyli płytę pod tytułem "A night at the opera" albo cover "Barbara Ann" czy "Surfin USA". Lemmy lubił starych bluesowców, nagrał "Whorehouse Blues". Dla Vader bohaterem był Lemmy, więc też zrobili jakąś trawestację. Nie ma co tego rozpatrywać w kategorii dzieła sztuki, bo to i żadni wielcy artyści. Tak samo nie słuchasz "Orgasmatron" oburzając się, jak można taki prosty riff w ogóle zagrać., przecież Beethoven miał lepsze blasty. Tak to widzę.
mayhem
zaczyna szaleć

12-07-2016, 10:23

Awatar użytkownika
Żułek

12-07-2016, 11:50

znowu jakis hujowy digisrak :/ i czemu nie ma na kasecie ? nie kupuje :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

12-07-2016, 12:57

Żułek pisze:znowu jakis hujowy digisrak :/ i czemu nie ma na kasecie ? nie kupuje :P
Kaseta jest w wydaniu Die Hard, więc się nie wykręcisz ;) Dodatkowo także cd ale nie w digisraku tylko CD W KARTONIKU :o ... jak to było ? mniej za więcej czy jakoś tak ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Żułek

12-07-2016, 13:03

a to złodziejskie kurwy :P
czyli co czas kupować gramofon ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Nasum

09-08-2016, 23:46

https://www.mystic.pl/plyty_cd,vader-ir ... ,25379.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Nowa epka Vadera w przedsprzedazy
Awatar użytkownika
Żułek

11-08-2016, 16:42

można już wypożyczyć ;)

jakoś mnie ta epka nie porywa specjalnie, a Overkill jakiś taki nijaki

Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

11-08-2016, 16:43

Nawet wypożyczać mi się nie chce, ten zespół mógłby skończyć się na dwójce.
PureHate
weteran forumowych bitew

11-08-2016, 17:26

Wszystko do The Profundis jest ok,ale tylko ok.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

11-08-2016, 19:48

Nie no, "De Profundis" jest o wiele więcej niż ok, świetny album.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-08-2016, 20:16

Te 2 nowe numery są całkiem spoko.
PENIS METAL
kenediusze
weteran forumowych bitew

15-08-2016, 09:07

Ujdzie ta epa, ale szału nie ma. Dwa niezłe, ale tylko niezłe, numery z mocno thrashowym pazurem (to wlaściwie na plus), jeden tylko poprawny cover i drugi cover, który może nawet jest spoko jako cover, ale jak wchodzi to OTO JA, SZAMOTNY WYLK, to człowiek chciałby, żeby to było po angielsku śpiewane....
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
ODPOWIEDZ