CRADLE OF FILTH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: CRADLE OF FILTH

05-07-2015, 23:34

Drone pisze: To samo, co obrazowi jelenia na rykowisku, który można kupić na dowolnym bazarze. Ten jeleń świetnie pasuje do całości konwencji kiczu i taniej, wylizanej estetyki :)
W którym miejscu wylizanej? Moim zdaniem brzmienie jest dość wyśrodkowane - ani to surowizna, ani żaden plastik. Powiem nawet, że riffy momentami chłoszczą po dupie jak w thrashowych produkcjach. Cały koncept jest gotycki, więc z natury na granicy kiczu - zupełnie świadomie, z mrugnięciem oka do odbiorcy (w przeciwieństwie do większości kapel, które traktują się śmiertelnie poważnie i swojego kiczu nie widzą) - ale przy tym doprawiony niebywałą jak na gotyk drapieżnością.
Zresztą, myślałem, że słuchanie metalu wyjątkowo uodparnia na kicz - trawimy go przecież w takich ilościach. Możesz wytrzymać niebywały wręcz kicz Manowar - sztandarowy przykład jelenia na rykowisku - a nie możesz Kredek?
Drone pisze:Zresztą analogia plastyczna jest tu więcej niż udana: jak już pisałem, okładki ich płyt to właśnie też taki jeleń. Jak ktoś lubi taką konwencję, to ok, nic mi do tego, ale to go nie upoważnia do nazywania czegoś takiego dobrą muzyką :)
Chyba na serio nie widziałeś okładki i sesji zdjęciowej do "Cruelty and the Beast".
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

05-07-2015, 23:49

Widziałem:

Obrazek
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

06-07-2015, 00:38

longinus696 pisze:
Drone pisze: To samo, co obrazowi jelenia na rykowisku, który można kupić na dowolnym bazarze. Ten jeleń świetnie pasuje do całości konwencji kiczu i taniej, wylizanej estetyki :)
W którym miejscu wylizanej? Moim zdaniem brzmienie jest dość wyśrodkowane - ani to surowizna, ani żaden plastik. Powiem nawet, że riffy momentami chłoszczą po dupie jak w thrashowych produkcjach. Cały koncept jest gotycki, więc z natury na granicy kiczu - zupełnie świadomie, z mrugnięciem oka do odbiorcy (w przeciwieństwie do większości kapel, które traktują się śmiertelnie poważnie i swojego kiczu nie widzą) - ale przy tym doprawiony niebywałą jak na gotyk drapieżnością.
Zresztą, myślałem, że słuchanie metalu wyjątkowo uodparnia na kicz - trawimy go przecież w takich ilościach. Możesz wytrzymać niebywały wręcz kicz Manowar - sztandarowy przykład jelenia na rykowisku - a nie możesz Kredek?
Drone pisze:Zresztą analogia plastyczna jest tu więcej niż udana: jak już pisałem, okładki ich płyt to właśnie też taki jeleń. Jak ktoś lubi taką konwencję, to ok, nic mi do tego, ale to go nie upoważnia do nazywania czegoś takiego dobrą muzyką :)
Chyba na serio nie widziałeś okładki i sesji zdjęciowej do "Cruelty and the Beast".
dobrze napisane, tylko zapomniałeś dodać że ci sami ludzie wklejają tony przaśnych okładek , słabych zespołów i są wielkimi krytykami, trzeba przyznać że to jakaś rewolucja ;)
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-07-2015, 10:00

byrgh pisze:
Re-animator pisze:
nicram pisze:Nadal nie odpowiedziałeś na zasadnicze pytanie. Podobnie jak longinus chciałem dowiedzieć się cóż takiego strasznego znajduje się na płycie, którą zrównałeś z glebą.
Grzeczne pytanie uważasz za pajacowanie i szukanie zaczepki? Poza tym zbyt młody jesteś i zbyt mało wiesz, żeby się ze mną wdawać w utarczki słowne. :-)
Utarczki słowne zaczynasz akurat Ty pajacu. Próbujesz być zabawny ze skutkiem bardzo mizernym. Wolę sobie posłuchać chociażby ARCHGOAT, REVENGE czy innego metalu z krwi i kości. Słodkie pierdzenie cradle of filth nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. Ale oczywiście Ciebie rozbolało dupsko i musiałeś się przyczepić. Zresztą z kim ja dyskutuję... napisałem już wcześniej co o Tobie sądzę. Zdychaj.
Jestem w tym samym wieku co Ty, szok, teraz widzę, jak wiele różni mnie od przeciętnego rówieśnika, ile jadu sączy się z ust internetowych bojowników :) Mam swoje za uszami, ale tyle negatywnych emocji na jeden post, które przemycasz w każdym poście, nie aplikuje dosłownie nikt - nawet taka bestia Plastek :)) To amok neofity czy już szczeniacka mizantropia? Spokojnie, wyrośniesz z tego i tamtego :))) A jeśli pokracznym naśladowcą Plastka? Czy może jednak jesteś po prostu zakutym włochatym debilem?
Myślę, że Twoja diagnoza odnośnie ostatniej jednostki chorobowej jest słuszna. Zakuty włochaty debil. Bardzo trafne określenie. Niestety, leczenie tego niedorozwoju umysłowego jest całkowicie nieskuteczne.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

06-07-2015, 10:22

Ejże, ejże, nie potrzeba nam hejtu na Masterfulu. :)
Ostatnio zmieniony 06-07-2015, 16:57 przez megawat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

06-07-2015, 14:09

hcpig pisze:Natomiast dwóch członków CoF wydała absolutnie genialny album z BM, tutaj może też w grę wchodzi sentyment bo to jedna z moich pierwszych płyt metalowych (i pierwsza lub druga blackowa) - December Moon 'Source of Origin' - jak się na nią zapatrujecie?
Kupę lat nie słuchałem, ale sam fakt, że wciąż stoi na półce oznacza, że swego czasu musiało mi się bardzo podobać. Aż sobie odświeżę. ;)
longinus696 pisze:myślałem, że słuchanie metalu wyjątkowo uodparnia na kicz
Ja tego wręcz pewny byłem. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

06-07-2015, 14:16

zaraz sobie posłucham nowej płyty , a co
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

06-07-2015, 19:03

Najlepsza płyta CoF od lat. Tak jak mówiłem wcześniej - nie jest to ten sam poziom co wybitne "Dusk and Her Embrace" czy "Cruelty and the Beast", ale jest sporo odwołań do przeszłości. W końcu naprawdę ciekawe gitary ("Manticore..." to była straszna chujnia), parę naprawdę w chuj huraganowych momentów perkusyjnych, klawisz momentami pulsuje jakby napierdalał nań Damien Gregori, w końcu o wiele lepszy wokal niż na poprzedniej. To tak na gorąco.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

06-07-2015, 19:48

u mnie podobnie jak u Plastka
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-07-2015, 23:01

ACHTUNG PRZEGRYWY

Stosując skomplikowane metody komputerowe włamałem się na kamerkę Plastka z jego laptope. Miałem farta, bo akurat, gdy udało mi się złamać zabezpieczenie jego komputerka zaczynał on drugi(2) odsłuch nowych Kredek. Pic rel:
Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

06-07-2015, 23:09

[youtube][/youtube]

znamienne słowa padają na końcu "dark inside" a czy ktoś z was moze z czystym sumieniem powiedzieć o sobie ze jest "dark inside" ? no kurwa nie sądze, wy jesteście zwykła pizda inside i pizda outside.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-07-2015, 08:17

Plastek pisze:Najlepsza płyta CoF od lat. Tak jak mówiłem wcześniej - nie jest to ten sam poziom co wybitne "Dusk and Her Embrace" czy "Cruelty and the Beast", ale jest sporo odwołań do przeszłości. W końcu naprawdę ciekawe gitary ("Manticore..." to była straszna chujnia), parę naprawdę w chuj huraganowych momentów perkusyjnych, klawisz momentami pulsuje jakby napierdalał nań Damien Gregori, w końcu o wiele lepszy wokal niż na poprzedniej. To tak na gorąco.
Mniej więcej tego oczekiwałem, więc zakup w ciemno digipacka z bonusami nie był złym pomysłem (tym bardziej, że "The Manticore and Other Horrors" nie był najlepszym albumem, więc jakieś tam obawy były). Za parę dni sam ocenię i być może napiszę parę słów, choć wątek o CoF nie jest zbyt wdzięcznym miejscem do wynurzeń. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-07-2015, 08:33

manieczki pisze:ACHTUNG PRZEGRYWY

Stosując skomplikowane metody komputerowe włamałem się na kamerkę Plastka z jego laptope. Miałem farta, bo akurat, gdy udało mi się złamać zabezpieczenie jego komputerka zaczynał on drugi(2) odsłuch nowych Kredek. Pic rel:
Obrazek
Wkopałeś się bom już kilka razy powtarzał, że nienawidzę kotów. To nie jestem zatem ja, ale szacun dla kolesia za fajną koszulkę.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

07-07-2015, 12:03

Plastek pisze:
manieczki pisze:ACHTUNG PRZEGRYWY

Obrazek
Wkopałeś się bom już kilka razy powtarzał, że nienawidzę kotów. To nie jestem zatem ja, ale szacun dla kolesia za fajną koszulkę.
jej kompot z czerwonej porzeczki, jakie to wampiryczne i wyniosłe, prawdziwa dekadecja dziwki.
btw a zatem tylko fakt nie posiadania kota odróznia Cie od tego jak to nazwałeś kolesia ? lol
Awatar użytkownika
TheDude

07-07-2015, 13:35

Ale mroczny plastusz. Teraz juz wiem dlaczego pisze takie brzydkie posty i zieje jadem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-07-2015, 18:23

Szczekajcie dalej kundle, dobrze się bawię:)
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

07-07-2015, 19:23

Zwykła lucka zawiść, że taki kurdupel jednocześnie robiąc to, co kocha, miał więcej ust gotek między udami niż oni włosów na głowie ;)))

Ale najlepszym postem w temacie na zawsze pozostanie:
ale przeciez ja tego nie slucham. wiem jak brzmi (chujowo), cos tam kiedys slyszalem, widzialem ze 2 teledyski i do widzenia. po prostu wiem ze to gowno. a juz ten typ muzyki dziala mi wybitnie na nerwy i dlatego tak sie tym podniecam. szczegolnei na kacu.
Autor "nieznany"...zresztą jebać, znany: każdy może sam to sobie sprawdzić ;)
Awatar użytkownika
Skaut

07-07-2015, 20:52

jaki się nagle hype na ten zespół zrobił :D :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-07-2015, 21:07

byrgh pisze:Zwykła lucka zawiść, że taki kurdupel jednocześnie robiąc to, co kocha, miał więcej ust gotek między udami niż oni włosów na głowie ;)))

Ale najlepszym postem w temacie na zawsze pozostanie:
ale przeciez ja tego nie slucham. wiem jak brzmi (chujowo), cos tam kiedys slyszalem, widzialem ze 2 teledyski i do widzenia. po prostu wiem ze to gowno. a juz ten typ muzyki dziala mi wybitnie na nerwy i dlatego tak sie tym podniecam. szczegolnei na kacu.
Autor "nieznany"...zresztą jebać, znany: każdy może sam to sobie sprawdzić ;)
Longinus coś podobnego pierdolił także. Tutaj mam wrażenie 90% nie słuchało, ale pierdoli, tak zawierzyli swoim obiektywnym gustom i transgresywnemu, profesorskiemu wysmakowaniu.
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

07-07-2015, 21:07

Plastek pisze:Longinus coś podobnego pierdolił także. Tutaj mam wrażenie 90% nie słuchało, ale pierdoli, tak zawierzyli swoim obiektywnym gustom i transgresywnemu, profesorskiemu wysmakowaniu.
Jasne jak słońce.
Skaut pisze:jaki się nagle hype na ten zespół zrobił :D :D
Zawsze uznawałem ten zespół i nigdy się szczególnie z tym nie kryłem - i jak sądzę wielu stąd. Naprawdę smutne jest, jak frustracja innych z wyimaginowanym "statusem", oddziałała na tych bardziej podatnych na ludzkie okrucieństwo. A Cradle of Filth to wciąż wartościowa grupa, niezrozumiale wyklęta i zdeprecjonowana - jakby autentycznie nikt nie dostrzegał, jaki teatrzyk uprawia Behemoth, robiący to przy okazji absolutnie na poważnie :)
ODPOWIEDZ