ACID DRINKERS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

Re: ACID DRINKERS

18-09-2016, 21:44

[youtube][/youtube]

Do czwartku mają publikować kolejne kawałki.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

19-09-2016, 07:08

Fajny kawałek, zdecydowanie lepszy niż poprzedni.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

19-09-2016, 20:16

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-09-2016, 21:58

mnie to najbardziej rozpierdala z tych "klipów" ten mały garbaty nakręcany ludzik co łazi na dole :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

19-09-2016, 22:06

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

19-09-2016, 22:59

Chyba mi przyjdzie odszczekać to, co mówiłem złego na tę kapelę. Po "lekturze" trzech kawałków jestem zdecydowany kupić ten album i wgłębić się w resztę tego, co nagrali po "Infernal Connection". Do tego naszła mnie taka refleksja, pewnie nie do końca obiektywna, ale co tam. Kapele, które - zarówno na świecie i w Polsce - były traktowane nie do końca poważnie, na które patrzono przez pryzmat heheszków i krótkich gaci, dziś nagrywają lepsze thrashowe matexy niż te spinające muskuły. Casus Death Angel, Anthrax czy właśnie Acid Drinkers.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

21-09-2016, 00:40

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

21-09-2016, 21:31

moonfire pisze:Chyba mi przyjdzie odszczekać to, co mówiłem złego na tę kapelę. Po "lekturze" trzech kawałków jestem zdecydowany kupić ten album i wgłębić się w resztę tego, co nagrali po "Infernal Connection". Do tego naszła mnie taka refleksja, pewnie nie do końca obiektywna, ale co tam. Kapele, które - zarówno na świecie i w Polsce - były traktowane nie do końca poważnie, na które patrzono przez pryzmat heheszków i krótkich gaci, dziś nagrywają lepsze thrashowe matexy niż te spinające muskuły. Casus Death Angel, Anthrax czy właśnie Acid Drinkers.
Aż tak żeby kupować i analizować, to nie, ale prawda jest taka, że poza śmieszkami-heheszkami i Titusem jurorem w jakimś zjebanym talent szoł na TVP ten zespół zawsze miał coś ciekawego do zaoferowania. Wiadomo, że mieli wzloty i upadki, ale nawet po Infernal Connection nagrali parę rzeczy, których absolutnie nie można się wstydzić. Verses of Steel czy Broken Head chociażby. Chyba głównym problemem tego zespołu, wbrew pozorom, są oba Fishdicki. Zdaje się, że odniosły sukces komercyjny, ale nie były traktowane do końca poważnie i AD mogli przez wielu zostać uznani za zespół kabaretowy po nagraniu tych płyt.

A wypuszczone kawałki całkiem fajowe. Nie słuchałem obu poprzednich płyt, ale tę z chęcią przynajmniej przekartkuję.
Hellrocker
w mackach Zła

24-09-2016, 06:45

Setlista Acid Drinkers z bodajze Jarocina...qrde, az sam bym to chetnie posluchal/zobaczyl...
Iron Fist
Love Me Like a Reptile
Metropolis
Overkill
No Class
Stone Dead Forever
Shoot You in the Back
Sacrifice
Shake Your Blood
Born to Raise Hell
(We Are) The Road Crew
Orgasmatron

Encore:
Pizza Driver
(Motörhead version)
Ace of Spades
Awatar użytkownika
Żułek

24-09-2016, 17:18

jakby grali regularnie takie cusie to też bym się chetnie wybrał :)

nowa płyta jednym uchem wleciała drugim wyleciała ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-10-2016, 21:53

Bardzo dobra jest ta nowa płyta, siadła mi bardziej niż kilka poprzednich.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

14-10-2016, 09:34

No posluchalem, cale szczescie, ze pilem kawe i rozwiazywalem w tym czasie krzyzowke to nie stracilem kompletnie czasu na to gowno. Kawalki jak wysrane z "acid shit generator", wszystkie takie same i wszystkie takie same jak 200 poprzednich. Zaorac.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

17-12-2016, 15:37

Dzisiaj do łychy robie przelot po kolekcji. Zajebałem ''High proof cosmic milk'' .......i poszła kupa kurwa w majty. Jaki sound ma ten album !!!!! Do chuja, dlaczego inne kapele nie nagrywają takich petard ????
Awatar użytkownika
hcpig

17-12-2016, 15:43

Nie lubie AD ale ta plyta jest nawet niezła, brzmienie i riffy mocno inspirowaną modą wtedy Sepą.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
TheDude

17-12-2016, 15:54

hcpig pisze:Nie lubie AD ale ta plyta jest nawet niezła, brzmienie i riffy mocno inspirowaną modą wtedy Sepą.
kilka traków rzeczywiście ładnie zalatuje sepulturą, ale poza tym to naprawde zdrowy nakurw. Szkoda, że już tak nie grają panowie.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

15-03-2019, 10:09

Pytanie - wydawało mi się, że Verses of Steel wyszło na początku w jewelu, ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia tego. Czy ktoś kojarzy, że było takie wydanie? Teraz jedynie digi chodzą, na discogs wydania Mystic z Regain też tylko w digi są widoczne.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

15-03-2019, 10:35

Nie było na bank pudełkowego wydania.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

15-03-2019, 11:03

Dzięki!
Awatar użytkownika
Żułek

19-11-2019, 03:40

Zespół Acid Drinkers zapowiedział wydanie nowego albumu. "Ladies and Gentleman on Acid" to ukoronowanie 30 lat działalności grupy.

Premiera albumu "Ladies and Gentleman on Acid" zaplanowana jest na 13 grudnia. Można już kupić go w przedsprzedaży.

Nie będzie to jednak zwykłe wydawnictwo. Na płycie usłyszymy zaproszonych przez zespół gości, m.in. Decapitated, Illusion, Anię Rusowicz i Katarzynę Nosowską.

"30 lat jazdy bez trzymanki. Zawsze Acids był filtrem czterech osobowości, bez względu na to, kto z nami grał. Przez te lata robiliśmy wszystko to, co chcieliśmy bez oglądania się na mody i firmy płytowe. Na każdym koncercie potrafiliśmy skopać ludziom tyłki i tym razem też to zrobimy!" - tak lider grupy, Titus komentował lata na scenie.

Na płytę "Ladies and Gentleman on Acid" składa się piętnaście nagrań:

1. Decapitated feat. LXMP - "Fuel of my soul"
2. Proletaryat - "Pump the plastic heart"
3. Krzysztof Zalewski - "Joker"
4. Illusion - "Drug dealer"
5. Vader - "Dancing in the slaughterhouse"
6. BiFF - "Pizza driver"
7. Hunter - "I fuck the violence"
8. The Sixpounder - "Infernal Connection"
9. Katarzyna Nosowska - "My Soul's Among the Lions"
10. Corruption - "Poplin Twist"
11. Hostia - "66.6"
12. Gutek - "Madman's joint"
13. None - "Rattlesnake blues"
14. Ania Rusowicz - "Blues beat down"
15. Acid Drinkers feat. Kasia Kowalska - "What a wonderful world".
eeeeee że co ?

Awatar użytkownika
Medard

25-12-2019, 10:16

Acid drinkers to jeden z tych zespołów, które dostosowują swoją muzykę do czasów i sytuacji, dzięki czemu udaje im się zdobyć kolejne pokolenia coraz młodszych fanów, albo utrzymać tych, którzy zawsze chcą być na propsie.
Ich płyty przestały mi sprawiać radość po infernal conection. Ze zgrozą gdzieś znalazłem info, że "mientka" groove kupa high proof cosmic milk to płyta kultowa w pewnych kręgach. Jakich? Domyślam się, że fanów jakiegoś glacy, kobiet z wąsem, facetów w szpilkach itp.
Die Welt ist meine Vorstellung.
ODPOWIEDZ