BATHORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Karkasonne
Re: BATHORY
A ten wywiad nie był przypadkiem robiony właśnie w Stanach podczas promocji? Bo prowadzący ma amerykański akcent. Chyba nie wymyśliłby całego wyjazdu promocyjnego do Stanów tak o z dupy, zabitoby go śmiechem. To że czasem wymyślał jakieś głupoty to wiem.
-
535
Nie wynika to czasem z wywiadu? Poza tym kto go miał zabić? Weryfikacja praktycznie żadna. Mimo wszystko nisza. Można było spokojnie lecieć na "legendzie". Tak naprawdę nie wiadomo, czy to nie jest żart i jacyś przebierańcy promujący sobie stronę. Nie mam pojęcia. Nie jestem archeologiem. Mnie interesuje muzyka, a niekoniecznie to co panowie artyści mają do powiedzenia.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Chodzi o OZ:Karkasonne pisze:2:10 "And I guess the only other band I know from Sweden is..." co on tam mówi?? Domezas? Ktoś wie o co chodzi?
https://www.metal-archives.com/bands/Oz/866" onclick="window.open(this.href);return false;

Ręka Quorthona jest na tej okładce.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Mitomania - taka choroba.Karkasonne pisze:2:10 "And I guess the only other band I know from Sweden is..." co on tam mówi?? Domezas? Ktoś wie o co chodzi?
[youtube][/youtube]
Jak to w ogóle możliwe, chodzi mi o ten cały wywiad? Jak to możliwe, że Bathory w 1987, po wydaniu Under The Sign czy Blood Fire, było tak popularne, by lecieć do Stanów promować płytę przez spotkania z fanami, bez grania koncertów? I mówi coś o tym, że robił cyrki by nie być rozpoznawanym na ulicy, by mieć spokój? Czy to wszystko jakiś żart?
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
Necropunk
- w mackach Zła
Koleś raczej nie miał nigdy parcia na szkło, koniunkturalizm i był wyrafinowanym trollem. Takie wrażenie przynajmniej miałem z wieloletnich studiów nad wywiadami. Chuj też wie czy wszystkie z nich były autentyczne, co do kilku mam podejrzenia, że były "pisane na zamówienie" (czyt. Nahald stajl), co do paru nie mam najmniejszej wątpliwości, że to blaga (vide wywiad w Wolfpack, ale w kategorii kabarety uchodzi).Karkasonne pisze:Tak, maniakalnie tworzył mityczne wręcz płyty.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
To ten sam, który pojawił się w Chaos Vault? Jeśli tak, to mistrzostwo świata, padałem z tego. :DNecropunk pisze:co do paru nie mam najmniejszej wątpliwości, że to blaga (vide wywiad w Wolfpack, ale w kategorii kabarety uchodzi).
http://chaosvault.com/wywiady/bathory-t ... zczyznami/
"Myślę o nagraniu kilku odsłon „Nordland” i następny faktycznie miał się nazywać Northern Plague. Może kiedyś jakaś zespół tak się nazwie hehe. Choć w sumie to chyba nie. Northern Plague to idiotyczna nazwa dla zespołu."
:D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Necropunk
- w mackach Zła
Nie ten sam, ten Wolfpackowy powstał jakieś 15 lat wcześniej. Tego powyższego nie znałem, ale doceniam fantazję i humor autora :)Plagueis pisze:To ten sam, który pojawił się w Chaos Vault? Jeśli tak, to mistrzostwo świata, padałem z tego. :DNecropunk pisze:co do paru nie mam najmniejszej wątpliwości, że to blaga (vide wywiad w Wolfpack, ale w kategorii kabarety uchodzi).
http://chaosvault.com/wywiady/bathory-t ... zczyznami/
"Myślę o nagraniu kilku odsłon „Nordland” i następny faktycznie miał się nazywać Northern Plague. Może kiedyś jakaś zespół tak się nazwie hehe. Choć w sumie to chyba nie. Northern Plague to idiotyczna nazwa dla zespołu."
:D
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Mam jakiegoś Wolfpacka, ale Bathory chyba tam nie było. Poszperam. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Nebelwerfer
- zaczyna szaleć
Ten wywiad, gdzie Quorthon opowiadał, że wokale nagrywał na kiblu, a do jakiegoś numeru wstawił "pieprzoną Myszkę Mickey" i ogólnie dość mocno polewał z siebie i swoich fanów, był raczej w Sadistic 'zine. Wydawał to ten sam koleżka, co Wolfpack, pewnie stąd pomyłka.
-
Necropunk
- w mackach Zła
Żadna pomyłka ;)Nebelwerfer pisze:Ten wywiad, gdzie Quorthon opowiadał, że wokale nagrywał na kiblu, a do jakiegoś numeru wstawił "pieprzoną Myszkę Mickey" i ogólnie dość mocno polewał z siebie i swoich fanów, był raczej w Sadistic 'zine. Wydawał to ten sam koleżka, co Wolfpack, pewnie stąd pomyłka.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- uglak
- hcpig
- vicek
- zahartowany metalizator
lol przecież to ich najlepsza płyta
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
No w sumie, chociaż trójka może być na piedestale koło jedynki.vicek pisze:lol przecież to ich najlepsza płyta
- moonfire
- zahartowany metalizator
Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.
-
535
To zabawna i obecnie bardzo popularna, także tutaj, figura. Współcześni metalowcy mają niezrozumiałą potrzebę bycia starszymi, niż są w rzeczywistości, by choć wiekiem łapać się na "kult". Ten, albo inny.moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.