EXODUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: EXODUS
dobra ale od poprzedniej chyba nie lepsza, w kazdym razie nie ma tak przyjebanego hiciora jak children of the worthless god
woodpecker from space
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Hiciorów to tu jest więcej niż ostatnio, zdecydowanie bardziej przebojowy krązek. Na Exodusa sposób oczywiście. taki Beyond the pale, March of the sycophants czy Downfall to murowane hity koncertowe.
-
- rasowy masterfulowicz
Premiera była 10.05, wczoraj byłem w Saturnie Złote Tarasy ale jeszcze tego nie mają.
I AM MORBID
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mi tam na razie zaden nie zapadl w pamiec jak ten wspomniany z poprzedniej. no ale sie jeszcze okazeGotharus pisze:Hiciorów to tu jest więcej niż ostatnio, zdecydowanie bardziej przebojowy krązek. Na Exodusa sposób oczywiście. taki Beyond the pale, March of the sycophants czy Downfall to murowane hity koncertowe.
woodpecker from space
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Wczoraj listonosz przyniósł mi kopię "Shovel headed kill machine". Podchodziłem do tej płyty bez wielkich oczekiwań, bo zauważyłem, że nie była przyjęta entuzjastycznie. Nie bardzo rozumiem dlaczego. Słucha mi się tego wybornie, mimo swojej długości w ogóle nie nuży, kilery są, do żadnego z muzyków nie mogę się przyczepić, Dukes daje radę. O co chodzi? "Deathamphetamine" czy "Shudder to think" trzymają poziom "Tempo of the damned". Świetnie zainwestowane 38 złotych. Wybitne kapele nawet kiedy nie nagrywają dzieł epokowych kasują całą konkurencję z wyjątkiem garstki... wyjątków. 

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
No ja osobiście uważam, że "ShHKM" jest sporo lepsza od dwóch ostatnich płyt (o ponownie nagranym BBB nawet nie wspominam). Nigdy nie rozumiałem narzekań na tą płytę
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- Block69
Długość to dopiero jest na ostatniej. Tu masz ok. 50min. a na nowej prawie 75min. Na początku ciężko sie było skupić i łyknąć to na raz, ale powoli sie przekonuje i coraz lepiej mi sie tego słucha. Udana płyta z szansą na coś więcej.
A "Shovel..." jest bardzo, bardzo dobra i ma przemocarne brzmienie.
A "Shovel..." jest bardzo, bardzo dobra i ma przemocarne brzmienie.
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ja tam od początku mówię, że SHKM to ich najlepszy album po reaktywacji.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ja tam wolalem Tempo, ale i Shovel niczego nie brakuje. Wokale tez ok. W sumie nienajgorzej im wyszla ta reaktywacja, a jedyna wtopa to nowe BBB
- Gore_Obsessed
Jaki powściągliwy.0ms pisze:W sumie nienajgorzej im wyszla ta reaktywacja

- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Monotheist jeszcze nie nagrali
A Exhibit B nie mialem okazji uslyszec w calosci poki co.

- Gore_Obsessed
Polecam. Jeszcze się chyba o tej płycie nie wypowiadałem. Jak dla mnie rewelacja, chyba lepsze od części pierwszej. Za kilkadziesiąt złotych otrzymujemy ponad siedemdziesiąt minut Thrash Metalu przez wielkie TH. Tony pierwszorzędnych riffów i solówek. Te utwory aż się skrzą od świetnych pomysłów. Pomimo nieprzeciętnej długości napięcie nie spada ani na moment. Prawdziwy muzyczny kalejdoskop, podróż przez całą historię zespołu. To nie jest płyta homogeniczna. Oczywiście obraca się cały czas w obrębie jednego gatunku, ale w niezmiennie przekonujący sposób eksploruje najskrajniejsze jego rejony. Jest kilka kompozycji, które już stały się klasykami. Mogę tu spokojnie wymienić: trzy pierwsze (balladka OTWIERA na całego, "Beyond the pale" to jeden z tych utworów, które porwą na żywo do ostatniego wysiłku nawet najbardziej zmaltretowaną i wymęczoną publikę, a "Hammer and life" to piękny powrót do czasów trzeciej płyty), "Downfall" (przebój na całego), "Nanking" (ależ ten utwór ma niepokojący klimat!), "Burn, Hollywood, burn" (energia rozsadza wszystko wokół) i "Good riddance" (patrz "Hammer..." + mocny akcent na koniec). Cała kapela w najwyższej formie. Jak dla mnie można to bez kompleksów zestawiać ze WSZYSTKIM co nagrali wcześniej. Wiem co mówię - za mną kilkaset przesłuchań i koncert w Wawie.
Aranżacyjny rozmach, przepych, przebojowość, motoryka, bezkompromisowość, agresja, energia, witalność - tu jest wszystko i do tego podane w idealnie wyważonych proporcjach. Spokojnie polecam każdemu kto lubi ostre granie na wysokim poziomie.

- Mol
Ba.twoja_stara_trotzky pisze:ja tam od początku mówię, że SHKM to ich najlepszy album po reaktywacji.
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Znam takich, co ekskomunikowali by Was za takie stwierdzenie 

Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
Tempo najlepsza, Shovel minimalnie słabsza. następnie Exhibit B i na końcu A, która, poza trzema czy czterema fajnymi numerami, zasadniczo przynudza
- Gore_Obsessed
Jak dla mnie "Tempo.." również chyba najlepsza (na pewno ma tu znaczenie fakt, że była pierwsza - wielki powrót po latach, totalne zaskoczenie itd.), ale pozostałe trzy to poziom tak zbliżony, że nawet nie jestem w stanie ich ustawić w kolejności od najlepszej do najgorszej. Ewentualnie wygrywa ostatnia o wyprężoną klatę. Wszystkie to poziom przynajmniej 9/10.
Mam wrażenie, że krytyka "The atrocity exhibition..." wynika z niewystarczającego osłuchania.
Mam wrażenie, że krytyka "The atrocity exhibition..." wynika z niewystarczającego osłuchania.
-
Akuart Exhibit A słuchałem wiele razy i nie przekonuje mnie ta płyta. Tzn. jest dobra, momentami nawet zajebista, ale w porównaniu z pozostałymi, nagranymi po powrocie, wypada jakoś blado. Natomiast B to już nieco inna bajka, mam wrażenie, że chłopaki po lekkim spadku formy doznali jakiegoś olśnienia i wjebali tu tyle fajnych patentów i pomysłów, że głowa mała. Jeszcze do końca nie ogarnąłem tego albumu tak naprawdę
- Gore_Obsessed
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=149372
http://www.myspace.com/dukesiswrong
Nieznana twarz Mr Dukes'a (zarówno prywatna jak i muzyczna). Enjoy! Muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się to jego rockowe oblicze, szczególnie "My whole life".
Na dokładkę nowe wideo do świetnego "Downfall":
http://www.myspace.com/dukesiswrong
Nieznana twarz Mr Dukes'a (zarówno prywatna jak i muzyczna). Enjoy! Muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się to jego rockowe oblicze, szczególnie "My whole life".
Na dokładkę nowe wideo do świetnego "Downfall":
- rob
- w mackach Zła
Niby nic nowego, ale słucha się tego przednio, ma swój klimat, kupił mnie ten kawałek.Gore_Obsessed pisze:Muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się to jego rockowe oblicze, szczególnie "My whole life".
jebać frajerów
- Gore_Obsessed