Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Behemoth v.2

15-04-2018, 18:10

ozob pisze:
Heretyk pisze:Sztuka przez kurewsko wielkie SZ. znając dość tradycyjne podejście Inferno do muzyki, ciekaw jestem, co sobie myśli musząc uczestniczyć w tej jebanej komedii
Myslisz, ze ma takie rozterki gdy liczy pieniadze jakie ma z Behemoth? (:
Ale zrobienie teledysku nie jest za darmo.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-04-2018, 19:37

Teledysk czerstwy jak dwutygodniowa bułka z biedronki, celowość jego nakręcenia powinien dochodzić Wołoszański w swoim programie. Mocny, czarno biały klimat, mający zapewne spotęgować poczucie magii którą rozsiewa ten klip niczym Rocco Sigfredi swoje nasienie, mnóstwo symboliki - co my tu mamy.... Prometeusza, któremu złe ptaszysko wydziobuje watrobę, Dedala, albo Ikara, sam już nie wiem, jakiś indyjski festiwal kolorów rozsiewanych za pomocą proszku, afrykański taniec wojenny Zulus Czaki, karty Tarota, no i wisienka na torcie - Nergal ubrany w strój który mi się kojarzy wyłącznie ze strojem księżnej Amidali z gwiezdnych wojen.

Zaorać.
Awatar użytkownika
Sybir

15-04-2018, 19:44

Nie wspomniałeś o Odynie Nefilimie :)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Nasum

15-04-2018, 19:50

Sybir pisze:Nie wspomniałeś o Odynie Nefilimie :)

Chyba przymknąłem oko w momencie bo nie zauważyłem ;-)
Karkasonne

15-04-2018, 20:06

Nasum pisze:Nergal ubrany w strój który mi się kojarzy wyłącznie ze strojem księżnej Amidali z gwiezdnych wojen.
To akurat bardzo luźne skojarzenie... Za luźne, bo nakrycia głowy Amidali wbrew pozorom mają realne punkty odniesienia w kulturze Mongolii i Tybetu (kiedyś chyba o tym była tu rozmowa), a to - cokolwiek ma symbolizować - nie jest mi znane, chociaż stawiałbym, że to coś z naszego kręgu kulturowego. Tak czy siak: ten teledysk zyskałby, gdyby faktycznie nie było w nim nawalone aż tyle różnych, niepowiązanych ze sobą symboli, a skupiono się na ekploatacji jednego, max dwóch elementów.
Nasum

15-04-2018, 20:37

Podobnie rzecz się miała z tym łańcuszkiem z kurzych łapek - do teraz nie wiem, co to miało symbolizować? Zaręczyny z Babą Jagą, solidarność z animal militia walczącą o humanitarny ubój kur czy jakies inne dziwadło? Nergal lubi symbole, czasem napierdoli ich tyle, czy to w teledysku czy na okładce, że trzeba sie sporo naszukać by odnaleźć ich znaczenie. A jak już się odnajdzie, to czasem bywa i tak, że pierwotne znaczenie było zupełnie inne od zamierzonego.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

15-04-2018, 21:05

yossarian84 pisze:Doda >>>>>>> nerdżal
nieobrzezani>>>>>>>obrzezane ścierwo
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

15-04-2018, 21:28

Nasum pisze:Teledysk czerstwy jak dwutygodniowa bułka z biedronki, celowość jego nakręcenia powinien dochodzić Wołoszański w swoim programie. Mocny, czarno biały klimat, mający zapewne spotęgować poczucie magii którą rozsiewa ten klip niczym Rocco Sigfredi swoje nasienie, mnóstwo symboliki - co my tu mamy.... Prometeusza, któremu złe ptaszysko wydziobuje watrobę, Dedala, albo Ikara, sam już nie wiem, jakiś indyjski festiwal kolorów rozsiewanych za pomocą proszku, afrykański taniec wojenny Zulus Czaki, karty Tarota, no i wisienka na torcie - Nergal ubrany w strój który mi się kojarzy wyłącznie ze strojem księżnej Amidali z gwiezdnych wojen.

Zaorać.
A najbardziej dziwi mnie to, że ludzie na zachodzie NAPRAWDĘ to kupują. Tam zespół traktowany jest zupełnie inaczej niż u nas, gdzie zna się go od podszewki, a przeintelektualizowane słowa Nergala są przytaczane dosłownie na kazdym portalu (i to nie tylko muzycznych). Zwróćcie zresztą uwagę chociażby na bardziej znane osobistości, które są zadeklarowanymi fanami Behemotha - dla mnie poniekąd autorytetem muzycznym jest Ihsahn. Człowiek, któremu też można zarzucić wiele - przesyt formy nad treścią, przeintelektualizowany bełkot itepe. Pomimo tego uważam, że jest kilka klas nad Adamem jeśli chodzi o kunszt muzyczny. Czasem zastanawia mnie co takiemu Ihsahnowi - człowiekowi, który tyle osiągnął i z niejednego pieca jadł chleb (to oczywiście przykład, w jego miejsce można wstawić kogokolwiek innego) może się podobać w takim Behemocie? Zespole, którego ostatnie dokonania za 20 lat mogą być tak traktowane tak jak dziś Limbonic Art, czy pozostałe modne wtedy kapele.

To oczywiście pierdoła i nawet nie powinienem zawracać sobie tym głowy, ale po prostu nie mogę pojąć w czym tkwi fenomen tej kapeli. Oni nie grają złej muzyki - ale daleko też im do arcydzieł. Wszystko pięknie odmierzone, zachowawcze, wypolerowane - poziom i tak nieosiagalny niestety dla większości kapel (co by nie było - Nergal na sukces jednak pracował wiele, wiele lat jak mało kto, a większość kapel zazwyczaj nie ma determinacji, by tyle ten wózek ciągnąć). Ale ten mega-hype jest całkowicie nieadekwatny do poziomu ich twórczości. A im więcej takich rzeczy jak ostatni klip, tym bardziej mnie to odpycha.

Żeby nie było, że wszystko krytykuje - klip do tytułowego utworu bardzo mi się podoba. Jest naturalny, pasuje do tej muzy i ma ciekawy klimat (Warszawa jakby sprzed kilkunastu/dziesięciu lat).
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Medard

15-04-2018, 21:37

Sam sobie odpowiedziałeś na własne pytanie, po prostu doskonale wie, co robi:

Wszystko pięknie odmierzone, zachowawcze, wypolerowane - poziom i tak nieosiagalny niestety dla większości kapel (co by nie było - Nergal na sukces jednak pracował wiele, wiele lat jak mało kto, a wiele kapel zazwyczaj nie ma determinacji, by tyle ten wózek ciągnąć).
535

15-04-2018, 21:46

Co nie zmienia faktu że cała otoczka jest tak gówniana, że aż żenująca. Nie jestem w stanie pojąć jak można się zgadzać na taką błazenadę. Pióra w dupie tylko brakuje.
Awatar użytkownika
Hatefire

15-04-2018, 21:53

Problem z Nergalem i jego muzyką jest taki, że to koleś którego Amerykanie określili by jako "wannabe". Tylko że jest jak ten koleś z piosenki The Offspring co chciał być cool i słuchać rapu tylko jak poszedł do sklepu muzycznego "but they didn't have Ice Cube so he bought Vanilla Ice" ;-) Najbardziej to było widać na tej kooperacji z Porterem, gdzie zabrał się za coś czego nie czuje i nie potrafi, ale że na fali to robimy. Tak też jest z Behemothem, zawsze z duchem czasu, zawsze bezpłciowa mieszanka tego co akurat na fali na scenie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

15-04-2018, 22:10

535 pisze:Co nie zmienia faktu że cała otoczka jest tak gówniana, że aż żenująca. Nie jestem w stanie pojąć jak można się zgadzać na taką błazenadę. Pióra w dupie tylko brakuje.
Ale się to sprzedaje, takie mamy społeczeństwo.
535

15-04-2018, 22:17

Medard pisze:
535 pisze:Co nie zmienia faktu że cała otoczka jest tak gówniana, że aż żenująca. Nie jestem w stanie pojąć jak można się zgadzać na taką błazenadę. Pióra w dupie tylko brakuje.
To że się sprzedaje mi zupełnie nie przeszkadza. Jeżeli są chętni, niech płacą.
Awatar użytkownika
Medard

15-04-2018, 22:58

535 pisze:
Medard pisze:
To że się sprzedaje mi zupełnie nie przeszkadza. Jeżeli są chętni, niech płacą.
I dobrze, bo przecież każdy masterfulowiec powinien mieć w domu popiersie Nergala zakupione w oficjalnej dystrybucji :)
Ciekawe, co by powiedział na to Nergi, gdyby się dowiedział, że niektórzy na nie sikają w swoim wychodku?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-04-2018, 23:42

Gowniana dla ciebie, a dla kogos innego jest ok. Co by nie mowic Nergal z Behemoth wygral. Zespol zapewnia jemu jak i pozostalym muzykom hajs. Sukces.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

16-04-2018, 00:25

ozob pisze:
Gowniana dla ciebie, a dla kogos innego jest ok. Co by nie mowic Nergal z Behemoth wygral. Zespol zapewnia jemu jak i pozostalym muzykom hajs. Sukces.

Bułgarskie kurtyzany spod Częstochowy, swoim dzieciom mówią zapewne to samo. Zresztą nie ma o czym dyskutować w kraju, gdzie za kilka groszy część obywateli chętnie opierdoli gałkę komukolwiek.Tak więc pełna zgoda. Sukces.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

16-04-2018, 01:05

Ta regula akurat sprawdza sie wszedzie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Triceratops

16-04-2018, 09:35

Obejrzalem na przewijaniu, to nie na moje nerwy.
woodpecker from space
mj.
postuje jak opętany!

16-04-2018, 12:02

Jednym uchem słyszałem w radio, że Nergal & Co. - "Not guilty" ?
Awatar użytkownika
trup

16-04-2018, 12:40

https://gwiazdy.wp.pl/dominik-tarczynsk ... 090263681a

Obrazek

W gdańskim Sądzie właśnie dobiegła końca sprawa znanego muzyka. Nergal i pozostali muzyka Behemotha zostali uniewinnieni. W uzasadnieniu podano, że "ich działanie nie było ukierunkowane na znieważenie państwa polskiego". Sąd podkreślił, że "plakat to przedmiot sztuki, a orzeł na nim nie symbolizował godła polskiego".

Wyrok na razie nie jest prawomocny, a prokuratura już zapowiedziała, że będzie się odwoływać. Na uzasadnienie wyroku niemal natychmiast zareagował Dominik Tarczyński, poseł Prawa i Sprawiedliwości.

- Wcześniej czy później ten obleśny degenerat pójdzie siedzieć. Obiecuję. Jako znieważony Polak zadbam o to - napisał na Twitterze.

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ