Teraz jest dobrze;)Mol pisze:Forever Underground >>> Dawn of the Apocalypse >>>>>>>>>>>> dwie ostatnie.
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBID ANGEL
-
- zahartowany metalizator
debiut > FU >>> DotA = Dechri >>> IoE
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
est pisze:Benton to najgorsza rzecz, która przydarzyła się Vitalom.
Dechristianize byloby fajne gdyby nie Benton, brzmienie perkusji i gdyby wyjebali 75% solowek. Pare riffow jest okej, tak poza tym to takie plumkanie na sterydach. :)Mol pisze:Forever Underground i Dawn of the Apocalypse >>>>>>>>>>>> dwie ostatnie.
this is a land of wolves now
-
- w mackach Zła
Zapominacie o świetnej "Into Cold Darkness" ;)
- FENIKS
- w mackach Zła
Vital Remains to rospierdol od poczatku do konca moim zdaniem dorównujący morbid angel. Forever Undergroud czy Into Cold Darkness to juz kult.Na Dechristianize wyznaczyli mi albo określili jak bardzo może być ekstremalny death metal i powiem szczerze takiej furii i opętaniu niewielu udało się dostąpić.
- hcpig
Z perspektywy czasu 'Dechristianize' jest po prostu śmieszne, tłuczenie garków, buczący Benton, melodyjki, nie wiem jak się tym mogłem zachwycać w chwili premiery ale jakoś wszystkim wtedy udzielił się ten szał. IoE jest jeszcze gorsza. W tym samym roku wyszedł chociażby rewelacyjny 'Goat', który mimo że nie dał Vitalom żadnych szans na poletku dm został pominięty przez publikę.
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
Są zaaranżowane dokładnie tak jak powinny być zaaranżowane. Aż mnie gardło obi kiedy słucham Vincenta piejącego jak kogut: "Vulgore!".Pteroczłek pisze:Wokale są z całą pewnością jedną z mocnych stron IDI, ale akurat w "Existo vulgore" są zaaranżowane w dosyć niefortunny sposób.
David nigdy nie nawalił z wokalem. Na każdej płycie było inaczej, ale za każdym razem zajebiście
Dla mnie to po prostu szybki, melodyjny i całkiem niezły death metal.FENIKS pisze:Na Dechristianize wyznaczyli mi albo określili jak bardzo może być ekstremalny death metal i powiem szczerze takiej furii i opętaniu niewielu udało się dostąpić.
I AM MORBID
- empir
No właśnie. Ale czytając zwłaszcza ten topic odnoszę wrażenie że tym którym się ta płyta nie podoba (do czego mają oczywiście prawo) bardzo przeszkadza to iż innym się podoba.Realista pisze:Bo nie jest chujowy, może Ci sie nie podobać, dobrze gdzieś to napisał Drone (wyjątkowo się z nim zgodzę), płyta może mi sie podobać lub nie ale nie można powiedzieć że jest słaba tylko dlatego że mi sie nie podoba.
-
^ THIS
taka polska zawisc ;)
taka polska zawisc ;)
- hcpig
- Riven
- Kontakt:
"Dechristianize" to antyteza ekstremy, nie jest to na pewno Nightwish, ale blizej temu do Nightwisha niz do rasowego death metalu. :)FENIKS pisze:Vital Remains to rospierdol od poczatku do konca moim zdaniem dorównujący morbid angel. Forever Undergroud czy Into Cold Darkness to juz kult.Na Dechristianize wyznaczyli mi albo określili jak bardzo może być ekstremalny death metal i powiem szczerze takiej furii i opętaniu niewielu udało się dostąpić.
- Realista
- weteran forumowych bitew
;) kurwa czekam na kolejne kwiatki, na forum można naprawdę ciekawych rzeczy się dowiedzieć, cza odbrązowić pare innych kultowych materiałów... może jedynkę i dwójkę Deicide, trójkę Bolt Thrower, debiut Necrophobic, no Panowie do dzieła...
- hcpig
Hehehe przegapiłeś chyba jak Drone z trockim (Bonny chyba też) jebali Szwedów po całości, razem z 'Nocturnal Silence'Realista pisze: debiut Necrophobic

edi8t: a War Mastera sam żem odbranzawiał :P
Ostatnio zmieniony 02-08-2011, 09:44 przez hcpig, łącznie zmieniany 2 razy.
Yare Yare Daze
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ale przeciez wiekszość rzeczy napisanych tu o takim "Dechristianize" to najprawdziwsza prawda. Jedna z najbardziej plastikowych i przesłodzonych płyt z death metalem jakie w ogóle powstały.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
A to Dechristianize to jakis kult na miare klasycznych plyt Deicide? O_o
ciekawych rzeczy sie tu ostatnio dowiaduje
ciekawych rzeczy sie tu ostatnio dowiaduje
- Realista
a ja gdzies napisałem że kult na miarę klasycznych płyt Deicide? i już się boję spytać które to klasyczne...
- Riven
- Kontakt:
Tym sie zasugerowalem, no chyba ze mial tam byc przecinek.Realista pisze:cza odbrązowić pare innych kultowych materiałów... może jedynkę i dwójkę Deicide (..)
Zreszta co tu niby jest do odbrazawiania, skoro Dechristianize nigdy nie cieszylo sie jakims kvltem, z tego co kojarze to dominuja raczej sceptyczne opinie (jak to na przesolowkowany dm przystalo).
- Realista
Z tego co ja pamiętam poza narzekaniem na melodyjne solówki i trochę brzmienie perki (wobec tego co powiedzieć o brzmieniu perki na "Ageless Venomous" KRISIUN !!!) to większość ludzi sie podniecała albumem (może nie aż tak jak poprzednim).
Ja nadal lubię ten album w przeciwieństwie do ostatniego.
Ja nadal lubię ten album w przeciwieństwie do ostatniego.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja często odnoszę wrażenie, że w tym jebaniu "Dechrystianize" jest więcej pozy niż prawdziwej niechęci do muzyki na nim zawartej
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Realista
może to jakaś jebana moda żeby dopierdalac wszystko to co kiedyś wydawało się zajebistymi albumami... ech...Olo pisze:ja często odnoszę wrażenie, że w tym jebaniu "Dechrystianize" jest więcej pozy niż prawdziwej niechęci do muzyki na nim zawartej