CULTES DES GHOULES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: CULTES DES GHOULES

22-09-2019, 21:22

Wydaje mi się że do Dead Congregation przekonałem się po 137 wklejce w temacie co teraz słuchacie, także ten tego... Niemniej bardzo dziekuję za polecanki wszelkiego rodzaju, kilka Twoich też sprawdziłem, a co ! Mortiferum było całkiem dobre ;-)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

22-09-2019, 21:29

Nasum pisze:Wydaje mi się że do Dead Congregation przekonałem się po 137 wklejce w temacie co teraz słuchacie, także ten tego... Niemniej bardzo dziekuję za polecanki wszelkiego rodzaju, kilka Twoich też sprawdziłem, a co ! Mortiferum było całkiem dobre ;-)
nie w tym rzecz. i nie zamierzam się tu spinać. tak jak Ty. nie było tematu.
Nasum

22-09-2019, 21:31

Ja się nie spinam, chociaż może nie mam własciwego dnia na pisanie na forum. W każdym razie pozdrawiam, i podobnie - nie było tematu.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

22-09-2019, 22:52

Moim zdaniem nic się nie zmieniło na gorsze przez te 30 lat, tylko trzeba wiedzieć, gdzie szukać. DEAD CONGREGATION, TEITANLBOOD, NECROS CHRISTOS, DROWNED, VASTUM, ADVERSARIAL, EMBRACE OF THORNS, LVCIFYRE, ANTEDILUVIAN, GRAVE MIASMA, PORTAL, IGNIVOMOUS, QRIXKUOR, DIOCLETAN... z pamięci pojechałem nazwami z death metalu i obrzeży, gdzie stężenie TEGO pierwiastka jest moim zdaniem wystarczające, a można by wymieniać dalej.

A wróciłem właśnie z koncertu GOAT SEMEN i jestem w nastroju odpowiednim, by te sprawy oceniać ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-09-2019, 22:56

wolff pisze:Zespoły satanistyczne? Przecież ten cały satanizm w metalu to jest czerstwy kit dla gimbazy szukającej wrażeń.
no w sumie racja
woodpecker from space
[V]

22-09-2019, 22:56

Nasum,masz dobrą play listę. Starych Bogów nie da się zastąpić.Poza tym nie nauczysz starego psa nowych sztuczek.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

22-09-2019, 22:59

Triceratops pisze:
wolff pisze:Zespoły satanistyczne? Przecież ten cały satanizm w metalu to jest czerstwy kit dla gimbazy szukającej wrażeń.
no w sumie racja
Staramy się unikać w tekstach typowych heavy metalowych slangów, jak seks czy satanizm, który dla mnie jest największym komunałem jaki pojawił się w muzyce. Nie jestem przeciwko temu z przyczyn religijnych, sprzeciwiam się ponieważ jest to jeden wielki bzdet

Obrazek
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

22-09-2019, 23:01

Drone pisze:Moim zdaniem nic się nie zmieniło na gorsze przez te 30 lat, tylko trzeba wiedzieć, gdzie szukać. DEAD CONGREGATION, TEITANLBOOD, NECROS CHRISTOS, DROWNED, VASTUM, ADVERSARIAL, EMBRACE OF THORNS, LVCIFYRE, ANTEDILUVIAN, GRAVE MIASMA, PORTAL, IGNIVOMOUS, QRIXKUOR, DIOCLETAN... z pamięci pojechałem nazwami z death metalu i obrzeży, gdzie stężenie TEGO pierwiastka jest moim zdaniem wystarczające, a można by wymieniać dalej.

A wróciłem właśnie z koncertu GOAT SEMEN i jestem w nastroju odpowiednim, by te sprawy oceniać ;)

to co wymieniłeś to przy takim Deicide czy Morbid Angel to jest druga, trzecia i czwarta liga
[V]

22-09-2019, 23:01

Lucek pisze:
Drone pisze:Moim zdaniem nic się nie zmieniło na gorsze przez te 30 lat, tylko trzeba wiedzieć, gdzie szukać. DEAD CONGREGATION, TEITANLBOOD, NECROS CHRISTOS, DROWNED, VASTUM, ADVERSARIAL, EMBRACE OF THORNS, LVCIFYRE, ANTEDILUVIAN, GRAVE MIASMA, PORTAL, IGNIVOMOUS, QRIXKUOR, DIOCLETAN... z pamięci pojechałem nazwami z death metalu i obrzeży, gdzie stężenie TEGO pierwiastka jest moim zdaniem wystarczające, a można by wymieniać dalej.

to co wymieniłeś to przy takim Deicide czy Morbid Angel to jest druga, trzecia i czwarta liga
dokladnie kurwa.karma dla leszczy.
535

22-09-2019, 23:05

[V] pisze:Nasum,masz dobrą play listę. Starych Bogów nie da się zastąpić.Poza tym nie nauczysz starego psa nowych sztuczek.
Przecież nie chodzi o żadne zastępowanie, lecz o pchanie tego wózka dalej. Pierdolenie, że kiedyś było, a teraz już nie ma, jest dobre dla wąsatych czytelników TR.
[V]

22-09-2019, 23:28

535 pisze:
[V] pisze:Nasum,masz dobrą play listę. Starych Bogów nie da się zastąpić.Poza tym nie nauczysz starego psa nowych sztuczek.
Przecież nie chodzi o żadne zastępowanie, lecz o pchanie tego wózka dalej. Pierdolenie, że kiedyś było, a teraz już nie ma, jest dobre dla wąsatych czytelników TR.
było już wałkowane milion razy,Lucek napisał jak jest.
535

22-09-2019, 23:36

Ciekawe jak nie porównując, dochodzicie do tych wszystkich wniosków? To jest zwyczajny upór gówniarza, który kiedyś coś tam usłyszał i będzie powtarzał do śmierci. Wystarczy jednak wyjść z domu i przekonać się, że jest inaczej. No ale cóż. Co kto lubi.
[V]

22-09-2019, 23:40

535 pisze:Ciekawe jak nie porównując, dochodzicie do tych wszystkich wniosków? To jest zwyczajny upór gówniarza, który kiedyś coś tam usłyszał i będzie powtarzał do śmierci. Wystarczy jednak wyjść z domu i przekonać się, że jest inaczej. No ale cóż. Co kto lubi.
po chuj mi piata woda po kisielu.sprawdzam te wszystkie gówna w poszukiwaniu diamentów ale jednak w zatrważającej większości jest to kloaka.Co kto lubi.
535

22-09-2019, 23:46

Nikt nie przebije Pink Floyd. Wiadomo.
[V]

22-09-2019, 23:47

535 pisze:Nikt nie przebije Led Zeppelin. Wiadomo.
no dlatego nakurwiam non stope.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

22-09-2019, 23:47

535 pisze:Ciekawe jak nie porównując, dochodzicie do tych wszystkich wniosków? To jest zwyczajny upór gówniarza, który kiedyś coś tam usłyszał i będzie powtarzał do śmierci. Wystarczy jednak wyjść z domu i przekonać się, że jest inaczej. No ale cóż. Co kto lubi.

kiedyś dawno temu metal i alkohol to była moja religia, ja z kolei byłem fanatykiem, jak sie ma metal wyjebany w dna to sie po prostu wie, nie wiedziałem 535 ze zaliczasz sie do grona openmindowców
535

22-09-2019, 23:59

Lucek pisze:

kiedyś dawno temu metal i alkohol to była moja religia, ja z kolei byłem fanatykiem, jak sie ma metal wyjebany w dna to sie po prostu wie, nie wiedziałem 535 ze zaliczasz sie do grona openmindowców
Dziwne, że nie wiedziałeś. Gdy zaczynałem swoją przygodę z muzyką, metal w polskim radio, które stanowiło główne źródło, był w powijakach. Pomijając kwestie, że w ogóle był w powijakach. Pewnych ważnych płyt po prostu jeszcze nie nagrano, a wiele ważnych kapel jeszcze nie było nawet w planach. Także nietrudno się domyślić, że ten gatunek nie był pierwszym w mojej muzycznej "edukacji". Z drugiej strony niech każdy robi co chce. Uważam jednak, że wiele tracicie z takim starczym podejściem. Są kapele, które na żywo potrafią przywołać tamten czas i wzbudzić nie mniejsze emocje.
[V]

23-09-2019, 00:05

535 pisze:. Uważam jednak, że wiele tracicie z takim starczym podejściem. Są kapele, które na żywo potrafią przywołać tamten czas i wzbudzić nie mniejsze emocje.
Jeśli tak masz to zajebiście.Ja tego nie poczułem od bardzo dawna.Prowadze nie mająca końca hard rockowe wykopaliska ,wypatrując znaków .
535

23-09-2019, 00:15

A propos znaków. Wypatruj tęczy. Zalecam nie przegapić okazji, która z pewnością w Londynie się przydarzy.

Można też ruszyć, choćby tutaj.

Obrazek
[V]

23-09-2019, 00:20

535 pisze:A propos znaków. Wypatruj tęczy. Zalecam nie przegapić okazji, która z pewnością w Londynie się przydarzy.

Można też ruszyć, choćby tutaj.

Obrazek
niestety kupilem już bilete na opethy i ghosty.teczowo mi.
ODPOWIEDZ