SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Skaut
trafiony zatopiony :Dblack_lava pisze:kurwa to nie Satyricon tylko jakis chlop spiewa!co to ma byc? na razie nie wiem co mam o tym myslec Nie ratuje tego nawet walker upon the wind.Dragazes pisze:Skrajne opinie to często się miewa nawet i bez słuchania.
Ciekawe czy będą grali Phoenix na koncertach.
Coś tam było! Człowiek!
- Dragazes
- w mackach Zła
Re: SATYRICON
Tutaj można posłuchać: http://www.metalnews.pl/?fn_mode=fullnews&fn_id=329
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
Arisowicz
- w mackach Zła
MUST NOT LISTEN
pierdolę, czekam aż płyta przyjdzie
-
[V]
fajnie,że zrobili sobie taka dłuższą przerwę i wrócili z materiałem który brzmi tak świeżo a nie jest tylko wariacją na temat now diabolical i the age of nero.Mają odwagę pchać swoją muzykę w innym kierunku i robią to z klasą,pięknie płynia ta płyta,dawno żaden album metalowy nie dostarczył mi tyle satysfakcji.W mojej opinii to jest absolutna ekstraklasa.Świetne riffy,interesujące kompozycje,otwarty umysł w podejściu do muzyki bez patrzenia się na etykiety i metalowe naklejki,postawie sobie na półce obok Vision Thing;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Hollowman
- w mackach Zła
TEŻArisowicz pisze:MUST NOT LISTEN
- Skaut
Absolutnie zajebista płyta, przy niej takie Now Diabolical wydaje się być takie... sztuczne trochę i napompowane ;] A już poważniej, wszystko co Satyr powiedział w wywiadzie to absolutna prawda. Jest tutaj ta pierwotna siła, magia lasu, trans, jakaś nieustająca nostalgia i metamuzyka. Nie ma czarnego kruka, jest za to szczera dziewicza energia.[V] pisze:fajnie,że zrobili sobie taka dłuższą przerwę i wrócili z materiałem który brzmi tak świeżo a nie jest tylko wariacją na temat now diabolical i the age of nero.Mają odwagę pchać swoją muzykę w innym kierunku i robią to z klasą,pięknie płynia ta płyta,dawno żaden album metalowy nie dostarczył mi tyle satysfakcji.W mojej opinii to jest absolutna ekstraklasa.Świetne riffy,interesujące kompozycje,otwarty umysł w podejściu do muzyki bez patrzenia się na etykiety i metalowe naklejki,postawie sobie na półce obok Vision Thing;D
Coś tam było! Człowiek!
-
Maria Konopnicka
Słucham! Czuję się jakby mój najlepszy przyjaciel najpierw zaczął ubierać i zachowywać się homoseksualista, a teraz gdy wyjechaliśmy razem pod namiot zgwałcił mnie brutalnie nie używając nawet wazeliny. Najbardziej komercyjna i najsłabsza płyta w dyskografii SATYRICON. Wcześniej mocno flirtowali z mainstreamem odchodząc od black metalowej stylistyki, teraz rzucili się w niego jak Adam Małysz z mamuciej skoczni. Całkowicie stracili kontakt z ziemię po której stąpali.
Wyśmienita robota! Gdybym był właścicielem wytwórni, która wyda tę płytę, zacierałbym ręce i podskakiwał na kanapie. Satyricon awansował do wyższej ligi - jest dwa kroki przed Behemoth, Cradle Of Filth czy Dimmu Borgir. Ta płyta sprzeda się wyśmienicie - prosta, chwytliwa, melodyjna, przyjazna (miejscami to jakiś gotycki pop rock). Doskonały produkt.
Wyśmienita robota! Gdybym był właścicielem wytwórni, która wyda tę płytę, zacierałbym ręce i podskakiwał na kanapie. Satyricon awansował do wyższej ligi - jest dwa kroki przed Behemoth, Cradle Of Filth czy Dimmu Borgir. Ta płyta sprzeda się wyśmienicie - prosta, chwytliwa, melodyjna, przyjazna (miejscami to jakiś gotycki pop rock). Doskonały produkt.
-
535
Zrobisz jak zechcesz, ale to zdecydowanie za wysokie progi, dla Sigurda i Kietila-Vidara.[V] pisze:...postawie sobie na półce obok Vision Thing;D
9 numer ZNAKOMITY!!!
- Skaut
weź no sobie chociaż Madrugada obadaj, zamiast pisać takie kocopoły.Maria Konopnicka pisze:Słucham! Czuję się jakby mój najlepszy przyjaciel najpierw zaczął ubierać i zachowywać się homoseksualista, a teraz gdy wyjechaliśmy razem pod namiot zgwałcił mnie brutalnie nie używając nawet wazeliny. Najbardziej komercyjna i najsłabsza płyta w dyskografii SATYRICON. Wcześniej mocno flirtowali z mainstreamem odchodząc od black metalowej stylistyki, teraz rzucili się w niego jak Adam Małysz z mamuciej skoczni. Całkowicie stracili kontakt z ziemię po której stąpali.
Coś tam było! Człowiek!
-
[V]
Re:
TAK.zauważ że nawet oprawa graficzna i zdjęcia promocyjne reflektują atmosferę muzyki jaka znalazła sie na nowym krążku. Poza tym zero spiny,te hard rockowe konotacje,gotycki klimat w Phoenix,grają to co chcą grać,zazębia się to wszystko elegancko.Skaut pisze:Absolutnie zajebista płyta, przy niej takie Now Diabolical wydaje się być takie... sztuczne trochę i napompowane ;] A już poważniej, wszystko co Satyr powiedział w wywiadzie to absolutna prawda. Jest tutaj ta pierwotna siła, magia lasu, trans, jakaś nieustająca nostalgia i metamuzyka. Nie ma czarnego kruka, jest za to szczera dziewicza energia.[V] pisze:fajnie,że zrobili sobie taka dłuższą przerwę i wrócili z materiałem który brzmi tak świeżo a nie jest tylko wariacją na temat now diabolical i the age of nero.Mają odwagę pchać swoją muzykę w innym kierunku i robią to z klasą,pięknie płynia ta płyta,dawno żaden album metalowy nie dostarczył mi tyle satysfakcji.W mojej opinii to jest absolutna ekstraklasa.Świetne riffy,interesujące kompozycje,otwarty umysł w podejściu do muzyki bez patrzenia się na etykiety i metalowe naklejki,postawie sobie na półce obok Vision Thing;D
Ostatnio zmieniony 02-09-2013, 23:44 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- vicek
- zahartowany metalizator
moim zdaniem nie da rady by się tak super sprzedać , nie ma hitu na miarę king .
- Skaut
Podoba mi się ten kierunek. Zresztą Satyr zawsze przywiązywał wagę do oprawy graficznej i tutaj nie jest inaczej. Całość jest niewymuszona i tak jak piszesz, spiny nie ma żadnej, czego np. o takim Fenrizie powiedzieć nie można.[V] pisze:TAK.zauważ że nawet oprawa graficzna i zdjęcia promocyjne reflektują atmosferę muzyki jaka znalazła sie na nowym krążku. Poza tym zero spiny,te hard rockowe konotacje,gotycki klimat w Phoenix,grają to co chcą grać,zazębia się to wszystko elegancko.Skaut pisze:Absolutnie zajebista płyta, przy niej takie Now Diabolical wydaje się być takie... sztuczne trochę i napompowane ;] A już poważniej, wszystko co Satyr powiedział w wywiadzie to absolutna prawda. Jest tutaj ta pierwotna siła, magia lasu, trans, jakaś nieustająca nostalgia i metamuzyka. Nie ma czarnego kruka, jest za to szczera dziewicza energia.[V] pisze:fajnie,że zrobili sobie taka dłuższą przerwę i wrócili z materiałem który brzmi tak świeżo a nie jest tylko wariacją na temat now diabolical i the age of nero.Mają odwagę pchać swoją muzykę w innym kierunku i robią to z klasą,pięknie płynia ta płyta,dawno żaden album metalowy nie dostarczył mi tyle satysfakcji.W mojej opinii to jest absolutna ekstraklasa.Świetne riffy,interesujące kompozycje,otwarty umysł w podejściu do muzyki bez patrzenia się na etykiety i metalowe naklejki,postawie sobie na półce obok Vision Thing;D
Coś tam było! Człowiek!
-
Maria Konopnicka
Świetny album nagrali - na Masterfulu z pewnością będzie ALBUMEM ROKU 2013 :) Jestem przekonany, że Trotzky jest nim zachwycony, aż chyba sprawdzę na facebooku czy już zaczął go chwalić :)
-
Maria Konopnicka
vicek pisze:moim zdaniem nie da rady by się tak super sprzedać , nie ma hitu na miarę king .
No jak nie - choćby trzeci utwór na płycie to taki King połączony z samaelowym bujaniem... Zabawne - raz ten album przesłuchałem i znam go na pamięć. Pamiętam wszystkie utwory :)
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Nie znałem wcześniej Madrugada, a okazuje się, że jest na czym ucho zawiesić. Tutaj Satyricon się spisał.
This is where everything goes backwards.
-
Maria Konopnicka
Oj spisał się - ich płyta ma szansę stać się najlepiej sprzedającą się płytą nie tylko w Norwegii. Może przyćmią sukces Madrugada... Każdy ma jakieś priorytety
- Dragazes
- w mackach Zła
IMO płyta nie jest oczywista i nie spodoba się przypadkowemu odbiorcy tak jak spodobać się mogły dwie poprzednie.Maria Konopnicka pisze: Satyricon awansował do wyższej ligi - jest dwa kroki przed Behemoth, Cradle Of Filth czy Dimmu Borgir. Ta płyta sprzeda się wyśmienicie - prosta, chwytliwa, melodyjna, przyjazna (miejscami to jakiś gotycki pop rock). Doskonały produkt.
Wyniki sprzedaży zweryfikują tezy ;]
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
No tak, podsunał mi Madrugada przecie...Maria Konopnicka pisze:Oj spisał się
This is where everything goes backwards.
-
Maria Konopnicka
Przecież na niej są właśnie elementy z dwóch poprzednich, tyle, że ugładzone. Do tego więcej melodii, spokojniejszych momentów, wokale przyjaźniejsze, ładniejsze.... Mogę się założyć, że wszyscy, którzy łyknęli dwie ostatnie łykną i ten album, a oprócz tego zaskarbią sobie nowych fanów.Dragazes pisze:
IMO płyta nie jest oczywista i nie spodoba się przypadkowemu odbiorcy tak jak spodobać się mogły dwie poprzednie.
Wyniki sprzedaży zweryfikują tezy ;]