W porządku. Chciałem się tylko upewnić, bo czasami sobie żartujemy.Heretyk pisze:
naprawdę tak uważam,
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: METALLICA
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Zastanawiam się teraz, gdy już poznałem wszystkie longpleje METALLIKI, która płyta jest najsłabsza. Albo RtL albo czarny album.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Drone
- Riven
- Kontakt:
Protestowalbym, gdyby nie fatalne "Escape" i "Fade to black". Te utwory sa koszmarne, i w sumie moze przewazaja szale na korzysc MoP.
this is a land of wolves now
-
St.Anger, Death Magnetic, S&MDrone pisze:Zastanawiam się teraz, gdy już poznałem wszystkie longpleje METALLIKI, która płyta jest najsłabsza. Albo RtL albo czarny album.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
S&M nie liczę. Ale "St.Anger" i tym bardziej "Death Magnetic" to rzeczy daleko lepsze od RtL czy czarnego albumu.[V] pisze:St.Anger, Death Magnetic, S&MDrone pisze:Zastanawiam się teraz, gdy już poznałem wszystkie longpleje METALLIKI, która płyta jest najsłabsza. Albo RtL albo czarny album.
-
ja lubie kolege, ale to sa brednie albo narkotyki:)Drone pisze:S&M nie liczę. Ale "St.Anger" i tym bardziej "Death Magnetic" to rzeczy daleko lepsze od RtL czy czarnego albumu.[V] pisze:St.Anger, Death Magnetic, S&MDrone pisze:Zastanawiam się teraz, gdy już poznałem wszystkie longpleje METALLIKI, która płyta jest najsłabsza. Albo RtL albo czarny album.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
- Drone
Po prostu nie patrzę przez sentymentalne okulary :)
-
RTL to klasyk lat 80tych czy to sie komus podoba czy nie.Drone pisze:Po prostu nie patrzę przez sentymentalne okulary :)
Black album to heavy metalowy majstersztyk,nawet jesli te utwory celuja w mainstream to sa po prostu bezblednie napisane,kompozycyjnie,produkcyjnie mucha nie siada. W sumie tez klasyk,przynajmniej dla mojego pokolenia.
Death Magnetic to zespól sklejajacy utwory z porozrzucanych riffów,plyta typu kopiuj/wklej
St.Anger ma z trzy dobre utwory ,reszta to smietnik tak naprawde.
- Drone
Ależ ja się zgadzam, że RtL to klasyk. Co nie zmienia postaci rzeczy, że nagrywali płyty wyraźnie lepsze. To samo tyczy się czarnego albumu, z którym jest ten problem, że od wielu utworów wieje nudą.
"Death Magnetic" to mocna thrashowa pozycja z 3 kawałkami słabszymi.
"St. Anger" fajny jako całość, kupuję tę konwencję.
"Death Magnetic" to mocna thrashowa pozycja z 3 kawałkami słabszymi.
"St. Anger" fajny jako całość, kupuję tę konwencję.
- Riven
- Kontakt:
nie no, V, ale z produkcja Black Albumu to nie szarzuj. Ta plyta brzmi fatalnie i mysle, ze nie jest to kwestia gustu (a najwyzej sentymentu wlasnie). poza tym jest nudny jak chuj stonogi ale o to spierac sie nie bede
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Już któryś raz widzę jak stawiasz ich w kontrze do Load. Kompletnie tego nie rozumiem - dwa różne światy. Lekki, zwiewny air rock, gdzie idealnie wpasowaliby się The Edge, Gore albo kurwa Borysewicz. Niedalecy krewni Aerosmith, Bon Jovi, a w najlepszym wypadku Steppenwolf. Powiedziałbym że gorsi od każdego z ww. Tutaj pościelówy w rodzaju Ciao Baby czy Rain cię nie rażą? Hi-po-kry-zja.535 pisze:THE CULT
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Którą płytę The Cult?535 pisze:He,he. Moja małżonka to jest kochana. Zażądała właśnie, podczas Mama Said, bym włączył natychmiast THE CULT. Co za idealne dopasowanie.
-
z Czarnym Albumem problem jest taki,ze niektóre utwory zostaly zarzniete maksymalnie przez stacje radiowe,popkulture etc nawet mi sie nie chce dzis sluchac dwóch ballad które sie tam znalazly..ale cala reszta wciaz bardzo mi robi. Zwlaszcza
z St.Anger wyróznilbym utwory które ukazaly sie na singlach,reszta mi nie robi.
z St.Anger wyróznilbym utwory które ukazaly sie na singlach,reszta mi nie robi.
-
idealna produkcja dla mainstreamowej plyty hard rockowej.idealna.Riven pisze:nie no, V, ale z produkcja Black Albumu to nie szarzuj. Ta plyta brzmi fatalnie i mysle, ze nie jest to kwestia gustu (a najwyzej sentymentu wlasnie). poza tym jest nudny jak chuj stonogi ale o to spierac sie nie bede
- vicek
- zahartowany metalizator
co jest koszmarnego w escape???Riven pisze:Protestowalbym, gdyby nie fatalne "Escape" i "Fade to black". Te utwory sa koszmarne, i w sumie moze przewazaja szale na korzysc MoP.
- Riven
- Kontakt:
@V
Nie slyszales chyba Dirt Alice in Chains.
@Vicek
wszystko
Nie slyszales chyba Dirt Alice in Chains.
@Vicek
wszystko
- vicek
- zahartowany metalizator
:D:D:D