SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- koreaniec
- w mackach Zła
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Re: SAMAEL
Mi sie podobała gra perkusisty na "Passage".
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Profesory srory :)Drone pisze:Tak mnie profesore natchnął, że aż muszę to uwiecznić:ŚWIĘTA PRAWDA! Proszę sobie to wyryć w mózgach i pozbyć się tego gówna, jak ktoś jeszcze ma!Trocki o Ceremony Of Opposites pisze:Tak nie cierpię tej przepitolonej, plastikowej i wypchanej patetycznymi klawiszami płyty, że nie mam zamiaru nawet z niej żartować.
- mad
Poziom nowej płyty jest odwrotnie proporcjonalny do rozrostu tego wątku. Drożdże - plewy obrodziły.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
poczekaj poczekaj, aż Infernal War wystawie i odszukam zakamuflowany hołd dla Che ;)
Dajesz. Sam kupię jak dorzucisz December's Fire z wanny z autorskim opisem ;)
Mi pozostał sentyment do tego krążka - nie jest tak dobry jak dwa poprzednie, ale czułem diabła w tej płycie, w chwili gdy się ukazała. Ten diabeł po latach okazał się trochę oszukany, ale wracam do niej czasami i całkiem przyjemnie mi się jej słucha.Drone pisze:ŚWIĘTA PRAWDA! Proszę sobie to wyryć w mózgach i pozbyć się tego gówna, jak ktoś jeszcze ma!
- evildead
I vomit on the holy bible >>>>> francuskie filozowanie
tak samo jak riff wprowadzający w Hell Awaits >>>>>>>>> pincet arpieggiów z piekła Malmsteena
w prostocie siła
nasz Kat też bardziej kopał po gębie gdy Kostrzewski darł się "Bóg to mój wróg" niż jak odleciał na zwierciadłach
tak samo jak riff wprowadzający w Hell Awaits >>>>>>>>> pincet arpieggiów z piekła Malmsteena
w prostocie siła
nasz Kat też bardziej kopał po gębie gdy Kostrzewski darł się "Bóg to mój wróg" niż jak odleciał na zwierciadłach
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- twoja_stara_trotzky
no ale muzyka na tym Samaelu pasuje do liryków mniej więcej tak, jak Wodecki do Venom ;)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- evildead
Parapety w 90% do odstrzału, tu się zgodzę - a reszta? Zwłaszcza z perspektywy tego co się potem działo z takim graniem? W riffach zero popeliny, melodyjek jak na lekarstwo, nie wiem do czego się tu można przyczepić.twoja_stara_trotzky pisze:no ale muzyka na tym Samaelu pasuje do liryków mniej więcej tak, jak Wodecki do Venom ;)
- twoja_stara_trotzky
Gdzie ty słyszysz riffy w tych melodyjkach? ;)
- evildead
dobra, doigrałeś się - wywalam aukcję COO z ulubionych :P
- twoja_stara_trotzky
i tak nie liczyłem na 20 zł za ten szajs ;)
-
- postuje jak opętany!
Ja jak swoją sprzedawałem, bo nie udało mi się dosłuchać do końca 6 razy z rzędu jak puszczałem, to poszło za 52zł.
-
+1Gore_Obsessed pisze:Z poziomu zespołu genialnego, zjawiskowego zjechali do takiego, którego nowych nagrań nawet nie chce mi się sprawdzać. I, proszę pana, nie sprawdzam.
Od "Passage" wzwyż ten zespół nie nagrał niczego słuchalnego i obawiam się, że nowy album nic w tej materii nie zmienia. Szkoda. Bo pierwsze trzy płyty są bardzo w porządku, nawet to nieszczęsne CoO, które, pomimo zapowietrzonych klawiszy, uwielbiam - może trąci tandeta trochę, ale w odróżnieniu do późniejszych albumów czuć w tym jeszcze jakiegoś ducha. Potem jest tylko bezbrzeżny ocean plastiku.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Edinazzu
"Lux Mundi" to nie jest jakiś super tragiczny album, tak na 1-2 w porywach do 3 odsłuchów. Biorąc pod uwagę poprzedni chujowy album to powiedziałbym,że jest świetnie. Klimatycznie zawieszony gdzieś pomiędzy Passage i Eternal.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Żałuję, że między dwiema pierwszymi, a "Ceremony..." nie było jeszcze jednej płyty - takiego mostu łączącego te dwa odległe muzyczne światy. Zbyt gwałtownie wtedy ewoluowali i skończyło się jak widać.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Xapapote
dla mnie ta kapela to zbiór dodatków do genialnego "Into the pentagram"
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Że co?! Above to kładzie na glebę i każe skomleć o litość. Ten album to najgorsze gówno wydane pod szyldem Samael, szkoda czasu nie mówiąc o pieniądzach. Porażka po której nawet nie mam ochoty już się zapoznawać z ich kolejnymi pracami. Zakopać, rozwiązać zespół, zapomnieć.Edinazzu pisze:"Lux Mundi" to nie jest jakiś super tragiczny album, tak na 1-2 w porywach do 3 odsłuchów. Biorąc pod uwagę poprzedni chujowy album to powiedziałbym, że jest świetnie. Klimatycznie zawieszony gdzieś pomiędzy Passage i Eternal.