a ja nie żebym się czepiał ale ja bym chętnie usłyszał Rivena interpretacje: Antichrist And Barcodes, Lucifer Over London, Bind Your Tortoise Mouth, This Autistic Imperium is Nihil Reich. poważnie pytamDrone pisze:"Christ appeared to me in several forms" - zaśpiewał (?) Tibet w znanym kawałku. Też mógłbym zjebać odgórnie ten kawałek, bo o co w ogóle chodzi? Jaki Chrystus? Przecież to bzdury. Podobnie jak czarny smok... Jak nie czujesz kontekstu, a w przypadku DISSECTION takowy zdecydowanie jest istotny, jak nie wiesz, o co chodzi, to siedź cicho, zamiast robić z siebie głupio-mądrego ;)Riven pisze:powiedzial metafizyk :D
DISSECTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DISSECTION
- TORTURER
- w mackach Zła
Tak mi sie przypomnialo vide ostatniego,pozegnalnego koncertu w Sztokholmie.Ponoc byl nagrywany,gdziez cos mi sie "obilo o uszy",ze Erik z Watain mowil,ze jest prawdopodobne ze sie kiedys to ukaze,ale sa problemy prawne po smierci Jona,odnosnie praw autorskich itd.Widzialem jedynie kilka zdjec z tego gigu i miazga,byloby zajebiscie jakby pewnego dnia mozna bylo ten ostatni koncert wielkiego Dissection obejrzec..
Death Dwells in Love
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
- Unhallowed
- rozkręca się
Rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże. Nieoficjalnie prawo do publikowania tego materiału ma rodzina Jona. Próbują znaleźć kompromis w tej sprawie. Oprócz tego, chce by ten materiał był zrobiony jak najlepiej i jeszcze go obrabiają.TORTURER pisze:Tak mi sie przypomnialo vide ostatniego,pozegnalnego koncertu w Sztokholmie.Ponoc byl nagrywany,gdziez cos mi sie "obilo o uszy",ze Erik z Watain mowil,ze jest prawdopodobne ze sie kiedys to ukaze,ale sa problemy prawne po smierci Jona,odnosnie praw autorskich itd.Widzialem jedynie kilka zdjec z tego gigu i miazga,byloby zajebiscie jakby pewnego dnia mozna bylo ten ostatni koncert wielkiego Dissection obejrzec..
Ja żałuję, że odpuściłem ten gig...
Dobrze, że przynajmniej "Rebirth of Dissection" jest. Jak grali w Wa-wie to kurwa stwierdziłem, że nie jadę, bo skoro się reaktywowali to jeszcze będzie okazja Dissection zobaczyć heh.
- TORTURER
- w mackach Zła
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Ja widzialem ich wtedy na Słowacji i powiem ze to jeden z najlepszych koncertow jakie w zyciu widzialem!!!!
- Bloodcult
kiedy grali w Wa-wie to ja byłem jeszcze młody i głupi i słuchałem pozerskiego amerykańskiego Death metalu zamiast prawdziwego black metalu :(
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
A ja po WATAIN wyszedłem z klubu
ale ja nigdy nie słuchałem pozerskiego death metalu. No... przez moment (w drugiej połowie lat 90.) HATE, ale pozerstwo wyszło z nich później.

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
pogadamy o tym w sobote, nie chce mi sie pisac o tym tutaj, bo i tak skonczy sie na niskich lotow wycieczkach osobistych i popisach z bufonady. do tego czasu sprobuj przeformulowac to zdanie tak abym byl w stanie je zrozumiec i sie ustosunkowac :DBloodcult pisze:. ale u Tibeta już nie jest fajnie on tu miesza literaturę razem ze swoimi skojarzeniami czy snami, przez co nieraz trąca o grafomanie. Mnie to nie przeszkadza, bo gdyby przeszkadzało to bym się już dawno tego czepiał.
btw, grafomania czy nie, z definicji nie ma absolutnie nic "niefajnego" w mieszaniu literatury i swoich snow/skojarzen
this is a land of wolves now
A obecny Deicide? :)Gore_Obsessed pisze:A ja po WATAIN wyszedłem z klubuale ja nigdy nie słuchałem pozerskiego death metalu.
- Gore_Obsessed
Myślę, że są nie mniej autentyczni niż dwadzieścia lat temu. :)
Gość, który stara się pozować na wcielenie zła jednocześnie grając w zespole z katolikiem jest zajebiście autentyczny ;)Gore_Obsessed pisze:Myślę, że są nie mniej autentyczni niż dwadzieścia lat temu. :)
- Gore_Obsessed
Nie wiem jak przedstawia się wiara i wyznanie Santolli. Przypuśćmy, że jest chrześcijaninem. Nawet jeśli, to szczerze powiedziawszy nie rusza mnie to, tak jak w przypadku Arayi. Być może gdyby sytuacja była odwrotna i to Benton grał w jakiejś religijnej kapeli uznałbym całą sprawę za przegięcie, ale jeśli przyciąga na właściwą stronę zbłąkane owieczki to należy się tylko bonus za skuteczność. :)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
tyle tylko, ze te jego solowki pasuja do death metalu w rownym stopniu co wyznanie ;)
this is a land of wolves now
- Gore_Obsessed
-
no proszę, długopis powrócił w swoim kolejnym wcieleniu i od razu mamy kilka stron dyskusji w topicu dot. tej znakomitej kapeli. a że głównie o kosmosie i Deicide ? nie szkodzi :D
- koreaniec
- w mackach Zła
to jeszcze lepsza konstrukcja niż zwyczajowe "rozmawiało się" ;)Unhallowed pisze: Rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże.
Lefthandpathyoga
- Unhallowed
- rozkręca się
Co wg Ciebie jest nie tak z tą konstrukcją?koreaniec pisze:to jeszcze lepsza konstrukcja niż zwyczajowe "rozmawiało się" ;)Unhallowed pisze: Rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże.
Jest kompletnie niepoprawna. Na zajęciach poprawialiśmy dziesiątki kalekich zdań właśnie tego typu. To jest o tyle szczególne, że wynika z niego, że gadał sam ze sobą.