No ja Ciebie bardzo przepraszam. Ja w KOKO (cokolwiek to teraz znaczy) byłem, nawet przez ZOO , w drodze na lotnisko przejeżdżałem, więc wypełniłem wszelkie możliwe warunki spotkania. Wiem, że w moim mieście, ponoć stolicy kultury,nie ma ciekawych imprez. ale jeśli coś Cię zainteresuje, daj znać. Jestem otwarty na wszelkie zakrapiane propozycje, a bardzo przyzwoita kwatera też się znajdzie.[V] pisze:kiedy sie napijemy? he?535 pisze:Dzięki Vulture, piwo stawiam. Właśnie robiłem listę zakupów na poniedziałek. Jadę do Castoramy, by uzupełnić trochę sprzętu i uświadomiłeś mi swym, jak zwykle celnym stwierdzeniem, że nie mam lupy. Jestem w tym wieku , że czas się pogodzić z jej obecnością. Polecisz jakiś dobry model?
SLAYER vs METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: SLAYER vs METALLICA
- vicek
- zahartowany metalizator
Nie pierdol Viciu. Odsuń się, jeśli nie chcesz oberwać.
aż się zesrałem[/quote]
Potrzebna będzie "medycyna". Są preparaty ne "te" schorzenia...
[/quote]
voivod jest dobry na wszystko tu się zgadzamy
aż się zesrałem[/quote]
Potrzebna będzie "medycyna". Są preparaty ne "te" schorzenia...
[/quote]
voivod jest dobry na wszystko tu się zgadzamy
-
- mistrz forumowej ceremonii
:D podziekowal.jakas alkoholizacja masterfulowa jest nieunikniona;)535 pisze:No ja Ciebie bardzo przepraszam. Ja w KOKO (cokolwiek to teraz znaczy) byłem, nawet przez ZOO , w drodze na lotnisko przejeżdżałem, więc wypełniłem wszelkie możliwe warunki spotkania. Wiem, że w moim mieście, ponoć stolicy kultury,nie ma ciekawych imprez. ale jeśli coś Cię zainteresuje, daj znać. Jestem otwarty na wszelkie zakrapiane propozycje, a bardzo przyzwoita kwatera też się znajdzie.[V] pisze:kiedy sie napijemy? he?535 pisze:Dzięki Vulture, piwo stawiam. Właśnie robiłem listę zakupów na poniedziałek. Jadę do Castoramy, by uzupełnić trochę sprzętu i uświadomiłeś mi swym, jak zwykle celnym stwierdzeniem, że nie mam lupy. Jestem w tym wieku , że czas się pogodzić z jej obecnością. Polecisz jakiś dobry model?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To nie muzyka, to religia!vicek pisze:ludzie dajta spokój to tylko muzyka :D
Przy okazji poprzednich postów, stawiam się tutaj pod delikatnym wpływem alkoholu, wraz z kolejnymi stronami stężenie promili będzie wzrastać, więc zdrówko Panowie!
O! Rubin się pojawił.Nie ten sławny telewizor? To kto teraz o rocku będzie prawił jak Pan Rubin rozdaje roberka.[V] pisze:ciekawe zagadnienie,trzeba sie transportowac w przeszlosc i pogrzebac w dokumentacji ;)Adrian696 pisze:własnie dokładnie tak samo uwazam, wiec zasadnym jest pytanie, czy to Slayer był tak zafascynowany nowymi dziwekami czy Rubin[V] pisze:
imo bardziej to drugie.kompozycyjnie zaskakuja w kilku momentach ,ale caly czas zachowuja wlasny charakter.
E
bo chyba nie James?
Ostatnio zmieniony 26-05-2012, 21:13 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian696
nigdzie nie trzeba - spójrzmy na daty, jak wychodziły płyty[V] pisze:ciekawe zagadnienie,trzeba sie transportowac w przeszlosc i pogrzebac w dokumentacji ;)Adrian696 pisze: własnie dokładnie tak samo uwazam, wiec zasadnym jest pytanie, czy to Slayer był tak zafascynowany nowymi dziwekami czy Rubin
debiut System of a Down - czerwiec 98 (produkował go Rubin)
Slayer - DIM - lipiec 98
debiut Slipknot - lipiec 99
jakby nie spojrzec, Kerry i Jeffnie mogli byc zafascynowany tymi dźwiękami w okresie komponowania materiału, bo ich zwyczajnie nie znali :)
własnie dlatego nie umiem polemizowac z kims kto pisze ze Slayer na DIM gra pod Slipknot, bo wiem ze ni chuja sie nie zna na muzyce
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Ale tu chodzilo o GHUA chyba temu gosciowi...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Adrian696 pisze: własnie dokładnie tak samo uwazam, wiec zasadnym jest pytanie, czy to Slayer był tak zafascynowany nowymi dziwekami czy Rubin
czyżby?

VS

maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Kraft
Wskaż mi konkretnie gdzie pisałem że Slayer inspirował się Slipknotem na DIM. Bo widzę takie kłamstewka uchodzą ci tu łatwo. Czekam dalej na moje kontrowersje o DF i Black Sabbath...Adrian696 pisze:własnie dlatego nie umiem polemizowac z kims kto pisze ze Slayer na DIM gra pod Slipknot, bo wiem ze ni chuja sie nie zna na muzyce
- Adrian696
Kraft pisze: Diabolus i GHUA to dla mnie nu metal. Obie mogą stawać w szranki z wypustami Korna i Slipknota, ale nie z rockującą Metą.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
cześć[V] pisze: czesc antek.
inspiracja nie musi materializowac sie tylko w tym,ze gdzies na GHUA slychac Slipknot(chociaz jak bym przysiadl z lupa to bym znalazl jakies patenty,utwory,ale to na zasadzie jakis luznych skojarzen). Slayer mógl czerpac z energii ,swiezego podejscia do tematu jaka prezentowal Slipknot w tamtym czasie,mysle ze zarówno Diabolus in Musica jak i plyta o której tu dyskutujemy troche przemeblowuja charakterystyczny styl Slayer,czuc w tym swiezosc,taka delikatna kosmetyke,widac,ze muzycy tego zespolu trzymali reke na pulsie i reagowali w mniej lub bardziej swiadomy sposób na zmiany jakie dokonywaly sie w muzyce rockowo/metalowej na przelomie wieków.
Rozumiem , co chcesz powiedzieć (odświeżenie brzmienia), ale nie rozumiem, dlaczego od razu slipknot musiał tu być czynnikiem inspirującym? Jeśli chodzi o świeżość, to dużo "świeższym" tworem nu-metalowym był prawie dekadę wcześniej korn (bez którego nie byłoby Chaos AD w takiej formie, w jakiej ją znamy - ale to zupełnie inna bajka). Jeśli upierać się na slipknota - to dużo bardziej nu-metalowy jest DIM niż GHUA.
Mam wrażenie, że slipknot funkcjonuje jako nazwa-wytrych. Jak tylko coś brzmi nowocześniej, niż do tej pory, zaraz dostaje łatkę "nu metalu" czyli, idąc na skróty, "inspiracji slipknotem".
Enyłej, zarówno wczesny slipknot jak i GHUA to dla mnie bardzo dobre/zajebiste płyty - toteż ktokolwiek kimkolwiek by się nie inspirował, bilans jest jak najbardziej dodatni ;)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Kraft
Widzisz różnicę między stawaniem w szranki a inspirowaniem się, czy jakoś łopatologicznie wytłumaczyć? :)Adrian696 pisze:Kraft pisze: Diabolus i GHUA to dla mnie nu metal. Obie mogą stawać w szranki z wypustami Korna i Slipknota, ale nie z rockującą Metą.
Jak dobrze, że MTV nie miałem. Rodzice byli zbyt biedni, by płacić abonament.Ominęła mnie plaga Slipcośtam i Skorna,....wróćććć Korna.
e ale tego gościa znam

Tego, nie tamtych...
e ale tego gościa znam

Tego, nie tamtych...
Ostatnio zmieniony 26-05-2012, 21:29 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Poklepię Cie po plecach - mnie też to ominęło.
- Adrian696
nawet dzis to potwierdziłesKraft pisze:Ja pierdolę durniu, czy tak ciężko zrozumieć że ktoś subiektywnie stawia konkretny zespół ponad inne? Na tych skurwielach się wychowałem i nikt na mojej liście nie wyskoczy wyżej. Proste.Adrian696 pisze:widze ze polemika z głuptakiem który kiedys stwierdził,ze Metallica zjada Black Sabbath trwa w najlepsze
a pierwszy raz napisałes to w rozmowie z chyba Dronem, gdzie on raczył zauwazyc ze BS zjadaja metke i Sleya, a ty ripostowałes, ze dla chyba dla pierdzieli wychowanych w latach 70
o Dying nie chce mi sie szukac
przypominam, ze juz dwukrotnie pisałes EOT :)
Ostatnio zmieniony 26-05-2012, 21:38 przez Adrian696, łącznie zmieniany 2 razy.
-
hej,gadasz z najwiekszym fanem Korn na tym forum,wiec lancuch przyczynowo skutkowy mozemy sobie darowac;)antek_cryst pisze:cześć[V] pisze: czesc antek.
inspiracja nie musi materializowac sie tylko w tym,ze gdzies na GHUA slychac Slipknot(chociaz jak bym przysiadl z lupa to bym znalazl jakies patenty,utwory,ale to na zasadzie jakis luznych skojarzen). Slayer mógl czerpac z energii ,swiezego podejscia do tematu jaka prezentowal Slipknot w tamtym czasie,mysle ze zarówno Diabolus in Musica jak i plyta o której tu dyskutujemy troche przemeblowuja charakterystyczny styl Slayer,czuc w tym swiezosc,taka delikatna kosmetyke,widac,ze muzycy tego zespolu trzymali reke na pulsie i reagowali w mniej lub bardziej swiadomy sposób na zmiany jakie dokonywaly sie w muzyce rockowo/metalowej na przelomie wieków.
Rozumiem , co chcesz powiedzieć (odświeżenie brzmienia), ale nie rozumiem, dlaczego od razu slipknot musiał tu być czynnikiem inspirującym? Jeśli chodzi o świeżość, to dużo "świeższym" tworem nu-metalowym był prawie dekadę wcześniej korn (bez którego nie byłoby Chaos AD w takiej formie, w jakiej ją znamy - ale to zupełnie inna bajka). Jeśli upierać się na slipknota - to dużo bardziej nu-metalowy jest DIM niż GHUA.
Mam wrażenie, że slipknot funkcjonuje jako nazwa-wytrych. Jak tylko coś brzmi nowocześniej, niż do tej pory, zaraz dostaje łatkę "nu metalu" czyli, idąc na skróty, "inspiracji slipknotem".
Enyłej, zarówno wczesny slipknot jak i GHUA to dla mnie bardzo dobre/zajebiste płyty - toteż ktokolwiek kimkolwiek by się nie inspirował, bilans jest jak najbardziej dodatni ;)
wydaje mi sie,ale tylko wydaje,ze Kinga bardziej pociagal Slipknot ze wzgledu na wiekszy ladunek agresji,ciezaru jaki byl zawarty w muzyce zamaskowanych facecików z Iowa.Przypomina mi sie,jakis wywiad w którym cos wspomnial,ze Korn to gówno dla pedalów:D
tak na marginesie,King bardzo cenil sobie swego czasu debiut Machine Head,bardzo chwalil równiez Vulgar Display of Power i nie ma co ukrywac ze ten groove w jakis sposób zostal przeniesieny do obozu zabójcy co szczególnie slychac na Diabolus In Musica(co jest oczywiscie zajebistym plusem)
Ostatnio zmieniony 26-05-2012, 21:33 przez [V], łącznie zmieniany 1 raz.
- Kraft
“Believe it or not, I predicted it when Godsmack and Disturbed started to get big. Kids were getting into heavier music and they were gonna get tired of it and go to the next level, and then they’re gonna come right down our street. I said that years ago, and that’s essentially what happened. Slipknot were a definite new thing, too, and their first record was great.” - KK dla MH
"Which song by another artist do you wish you had written?"
That's tough. Probably Get This by Slipknot. - dla BBC News
Było tego znacznie więcej...
- Adrian696
Ale co z tego wynika, ze w roku 2010 tak powiedział??
Pasował mu debiut Slipknot bo jak twierdził, w tej muzyce jest zajebisty chaos - gdzie w nagraniach Slayera masz ten chaos??
Pasował mu debiut Slipknot bo jak twierdził, w tej muzyce jest zajebisty chaos - gdzie w nagraniach Slayera masz ten chaos??
- Kraft
Hej, on chciałby zaadoptować utwór Slipknota w swój katalog. Musi chodzić o coś więcej niż chaos. :)
Znów coś wyjmujesz z kontekstu i przeinaczasz. Jak BS może ich zjadać, kiedy to dwa różne światy są? Nieporównywalne. Nigdy nie napisałem złego słowa o BS, a już na pewno nie z OO w składzie. Wbij to sobie do głowy.Adrian696 pisze:a pierwszy raz napisałes to w rozmowie z chyba Dronem, gdzie on raczył zauwazyc ze BS zjadaja metke i Sleya, a ty ripostowałes, ze dla chyba dla pierdzieli wychowanych w latach 90
Ktoś musi te oszczerstwa prostować. Chuj wi gdzie się jeszcze posuniesz w obronie Sleja. :)przypominam, ze juz dwukrotnie pisałes EOT :)
Chuja z tego rozumiem, ale jak czytam GODSMACK, DISTURBED, SLIPKNOT i myślę o KORN - a jeszcze na koniec "first recording great" to już wiem dlaczego nie możemy się dogadać. Dla Piotrka Metza te kapele były święte. Do tego jeszcze dochodził płaczliwy SoaD i reszta tej bandy znająca kogoś ze SLEJERA... Nie !Kraft pisze:“Believe it or not, I predicted it when Godsmack and Disturbed started to get big. Kids were getting into heavier music and they were gonna get tired of it and go to the next level, and then they’re gonna come right down our street. I said that years ago, and that’s essentially what happened. Slipknot were a definite new thing, too, and their first record was great.” - KK dla MH