METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Albo płyta albo pita. Przecież ten Orion z wszystkimi dodatkami tematycznymi musi pożerać masę czasu. Poza tym miasto coś chciwe się zrobiło. Ale 3 edycja będzie tak czy siusiak, tyle że za rok.harvestman pisze:Orion miał się na tyle dobrze że wczoraj ogłosili że w tym roku odpuszczają :)
- Bezdech
Jeśli zespół zarabiana na nagrywaniu muzyki to musi być gówniany. Metallica jest proporcjonalnie gówniana do ilości zarabianej kapusty. Jedynym honorowym sposobem uzyskiwania korzyści finansowych z muzykowania jest granie na pogrzebach i weselach, ewentualnie w szynkach. Proste jak parasol.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- mistrz forumowej ceremonii
ja ten zespół uwielbiam. albo raczej uwielbiałem. ale po prostu jakoś nie mam ochoty już go słuchać, a zwłaszcza takich płyt jak AJFA, gdzie są świetne momenty, ale są też takie (dużo), że nic, tylko ziewam :) RTL trochę lepsza pod tym względem, aczkolwiek też już podziękuję.Kraft pisze:Wyautować RtL? Toć to nie przystoi nawet hjterowi :)Heretyk pisze:Load + MoP. przeleciałem sobie ostatnio całą dyskografię i wychodzi, że tyle mi wystarczy od tego zespołu.
- hcpig
A bzdura wynikające z jakiegoś dziwnego podejścia, przecież to wcale nie ma być żadna wielka sztuka sztuk ani muzyka klasyczna (ROTFL) tylko ognisty koncert rockowy 'podbity' orkiestrą, na zasadzie bardziej coverów, nie mniej naturalny niż ich inne pomysły typu płytka z takimi dziwactewami jak bluesowo-southern rockowym aranże 'The Four Horseman'. KISS nagrał również re-we-la-cyj-ny symfoniczny album a takie wałki jak 'Love Gun' brzmiały jak pisane od początku pod nią, okiestrą udanie doprawliali swoje wałki m.in. Mustasch czy Turbonegro a tutaj wielkie halo że jednego się nie łączy z drugim bo Perfect i Coma nagrały chujowe płyty w tym stylu - tak jakby kurwa na macierzystym poletku megachujstwa nie nagrywały :)Baton pisze: Nie jest. Jest skrajnie chujowa, bo skrajnie chujowym pomysłem jest łaczenie dwóch osobnych światów jakimi są rock i muzyka symfoniczna ("klasyczna"). Równie dobrze można próbować łączyć wodę z olejem. Metallice również nie udało się tego połączenia dobrze zrealizować i wyszło to co zawsze, czyli wieś śpiewa i tańczy, a gawiedź się cieszy że "oo orkiestra, jak ambitnie". Rzygać się chce :( .
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
Stosunek do snm to papierek lakmusowy gustu. Potwierdzeniem tego niech będą zdjęcia jakie jester wkleja do tematu girls:)
this is a land of wolves now
- Żułek
wg mnie też S&M jest zajebiste i nie rozumiem czemu się ludziki tak czepiają tej płyty :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Kraft
Jak mnie Zenek wkurwił i kupiłem St. Anger jest to u mnie najczęściej słuchana ich płyta. Większość zarzutów typu "rozwleczone kompozycje" odchodzi do lamusa. Meta to nie zupka instant, także z takim podejściem można z miejsca wypierdalać na grindy i crossovery jakieś. Nie ma tu nic technicznego do rozgryzania, ale te dodatkowe minuty pożytkują na budowę klimatu, swoistego transu. Zawsze tak było i na Śniętym Gniewie jest podobnie. Zajebisty Iommi worship, tyle że na większym agresorze i na przesterach niszczących obiekty. Jaki kurwa Korn? Od razu bym wyczuł, bo mam alergię. Takich wpływów to na Diabolus i GHUA szukać wypada.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Budowa klimatu? Chyba, żeby się wygodnie rozsiąść i zasnąć, bo ta płyta ciągnie się w nieskończoność. O argumencie Iommi-worship riffach z racji swojej absurdalności, przez grzeczność, nie wspomnę. Ale chyba właśnie to zrobiłem.
The madness and the damage done.
- Kraft
Może tak szybciej trafi do zakutego łba, który nie słucha i nie lubi Mety, ale pierwszy do krytykowania:
http://www.youtube.com/watch?v=9tAs0bnZu-Y
Nawet w zdawałoby się nowomodnych Shoot Me Again, Purify czy All Within My Hands są bezpośrednie nawiązania do stylu Iommiego.
Nawet w zdawałoby się nowomodnych Shoot Me Again, Purify czy All Within My Hands są bezpośrednie nawiązania do stylu Iommiego.
- Żułek
All Within My Hands obok low man's lyric i kilku innych smaczków to największe gówna jakie nagrał ten zespół
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem skąd pomysł, że nie lubię czy nie słucham Mety. Jestem tylko wyjątkowo niechętny ich twórczości po AJFA. A te kwadratowe kloce, romby, trapezy i inne prostokąty, które nazywasz riffami nie mają w sobie nawet procenta luzu i chwytliwości Iommiego, także - zakuty łbie - skończ się kompromitować. Zresztą... komu ja to próbuję wyperswadować.Kraft pisze:Może tak szybciej trafi do zakutego łba, który nie słucha i nie lubi Mety, ale pierwszy do krytykowania:
The madness and the damage done.
- Kraft
Niemniej mam większy fun ze słuchania tego http://www.youtube.com/watch?v=rCtMM6m00Dc niż kilku ostatnich płyt Mega razem wziętych. Low man's lyric jest _genialne_. Na pewno lepsze niż te funta kłaków warte współczesne neofolki.Żułek pisze:All Within My Hands obok low man's lyric i kilku innych smaczków to największe gówna jakie nagrał ten zespół
- Kraft
A weź idź w chuj i nie truj dupy. Zapuść se kurwa Kreatora i podziwiaj riffy koliste.Kurt pisze:Nie wiem skąd pomysł, że nie lubię czy nie słucham Mety. Jestem tylko wyjątkowo niechętny ich twórczości po AJFA. A te kwadratowe kloce, romby, trapezy i inne prostokąty, które nazywasz riffami nie mają w sobie nawet procenta luzu i chwytliwości Iommiego, także - zakuty łbie - skończ się kompromitować. Zresztą... komu ja to próbuję wyperswadować.
- hcpig
:brofist:Kraft pisze:A weź idź w chuj i nie truj dupy. Zapuść se kurwa Kreatora i podziwiaj riffy koliste.Kurt pisze:Nie wiem skąd pomysł, że nie lubię czy nie słucham Mety. Jestem tylko wyjątkowo niechętny ich twórczości po AJFA. A te kwadratowe kloce, romby, trapezy i inne prostokąty, które nazywasz riffami nie mają w sobie nawet procenta luzu i chwytliwości Iommiego, także - zakuty łbie - skończ się kompromitować. Zresztą... komu ja to próbuję wyperswadować.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
Naprawdę chce wam się gadac z ludźmi którzy wola gówno z snm od divine intervention? Mi juz się chyba odechcialo :) no ale jak ktoś woli sylikon od cycka to nie dziwne ze go taka sraka jara
this is a land of wolves now
- vicek
- zahartowany metalizator
a to można tak woleć i słuchać ekstremalnego metalu ???
- Zenek
Oczywiście, że Show No Mercy jest lepsze od Divine Intervention, już za samo Black Magic.Riven pisze:Naprawdę chce wam się gadac z ludźmi którzy wola gówno z snm od divine intervention? Mi juz się chyba odechcialo :) no ale jak ktoś woli sylikon od cycka to nie dziwne ze go taka sraka jara

- vicek
- zahartowany metalizator
aaaa a ja przeczytałem że to chodzi o s and m koncertówke mety :D:D:D:D:D:DZenek pisze:Oczywiście, że Show No Mercy jest lepsze od Divine Intervention, już za samo Black Magic.Riven pisze:Naprawdę chce wam się gadac z ludźmi którzy wola gówno z snm od divine intervention? Mi juz się chyba odechcialo :) no ale jak ktoś woli sylikon od cycka to nie dziwne ze go taka sraka jara
to jasne że debiut lepszy ... black magic , metal storm /face the slayer
- Riven
- Kontakt: