BLINDEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Gall
- weteran forumowych bitew
Re: BLINDEAD

Okładka fajna. Coś czuję, że z muzyką tak nie będzie.Nasz piąty album o tytule "Ascension" zostanie wydany przez Mystic Production, wczesną jesienią tego roku.
Materiał, został nagrany w lipcu 2015 roku w Raven Studio z Janem Galbasem (Highwave Studio), w roli współproducenta i realizatora dźwięku.
Rejestracją partii wokalnych, miksem, masteringiem oraz ostatecznym szlifem producenckim albumu zajął się Jakub Mańkowski, z którym zespół współpracował już przy EP "Impulse" oraz płycie "Affliction XXIX II MXMVI".
Autorem oprawy graficznej jest Bartek Rogalewicz, znany min. ze
współpracy z Behemoth, Antigama, Odraza.
Pierwszy singiel o tytule "HEARTS" będzie miał swoją premierę w
poniedziałek 01.08 o godzinie 20:00, w audycji Kamila Wicika "Muzyczna strefa Radia Gdańsk", a chwilę później pojawi się też w sieci.
W najbliższą sobotę (30.07) o 19:10, zespół zagra pierwszy koncert w składzie z nowym wokalistą, na scenie zamkowej
podczas festiwalu Castle Party w Bolkowie.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- TheDude
^ Coś czuję, że nie wiem jaka będzie nowa muza od tych panów.
-
- postuje jak opętany!
Affliction to rewelacyjny album, ale Absence to sraka.
Może teraz będzie coś pośrodku.
- Gall
+1shadowthrone pisze:Affliction to rewelacyjny album, ale Absence to sraka.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- uglak
poprawione ;-)shadowthrone pisze:Autoscopia to rewelacyjny album, Affliction to bardzo dobry album, ale Absence to sraka.
Guilty of being right
- Drone
Gall pisze:

Takie skojarzenie, nie wiem, czy trafne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Piękna okładka. Co do zawartości, zobaczymy. Blindead to zespół obłożony klątwą - jeśli gdzieś grają, to ja na pewno nie zdołam się tam zjawić. Miałem pewnie kilkanaście okazji, żeby ich zobaczyć na żywo. Nie udało się NIGDY. Jak już się uda, to albo zespół się rozpadnie całkowicie, albo nastąpi koniec świata.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie powiem, że osobie, która nie docenia "Absence" nie należy podawać ręki, ale mogę wzywać do opamiętania :)Gall pisze:+1shadowthrone pisze:Affliction to rewelacyjny album, ale Absence to sraka.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Gall
Ono już nie nadejdzie ;)
A poważniej, może i określenie Absence mianem sraki to rzeczywiście przesada, ale mimo że stylistycznie nawiązuje do Affliction, to niestety nie ma tu tej magii. Pamiętam, że przy pierwszym odsłuchu Affliction nie wiedziałem co się dzieje, szczególnie przy Dark and Gray. Całą masę emocji ten album wzbudzał i w sumie jest tak do dziś. Absence wydaje mi się jakiś wyjałowiony pod tym względem . Może to i w porządku album, ale nic we mnie zostawił na dłuższą metę. Podchodziłem do niego kilka razy, ale jak dotąd nic nie zaiskrzyło mimo dobrych chęci, bo Blindead to dla mnie wciąż świetna kapela.
Tak czy inaczej, z dużą ostrożnością podchodzę do nowej płyty.
A poważniej, może i określenie Absence mianem sraki to rzeczywiście przesada, ale mimo że stylistycznie nawiązuje do Affliction, to niestety nie ma tu tej magii. Pamiętam, że przy pierwszym odsłuchu Affliction nie wiedziałem co się dzieje, szczególnie przy Dark and Gray. Całą masę emocji ten album wzbudzał i w sumie jest tak do dziś. Absence wydaje mi się jakiś wyjałowiony pod tym względem . Może to i w porządku album, ale nic we mnie zostawił na dłuższą metę. Podchodziłem do niego kilka razy, ale jak dotąd nic nie zaiskrzyło mimo dobrych chęci, bo Blindead to dla mnie wciąż świetna kapela.
Tak czy inaczej, z dużą ostrożnością podchodzę do nowej płyty.
- Gall
No to lecim z tematem.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Żułek
spróbuje kiedy indziej bo teraz nie mam ochoty na takie cuś
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Nerwowy
Byłoby ok gdyby te wokale niestety - jakieś takie płaczliwe i pretensjonalne są. Trochę jak Rogucki w Comie ;D.Gall pisze:No to lecim z tematem.
[youtube][/youtube]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- postuje jak opętany!
Bardzo dobre to, czuję "Affliction", a wcale nie czuję "Absence" :)
- Oki
prawdaPacjent pisze:Nie powiem, że osobie, która nie docenia "Absence" nie należy podawać ręki, ale mogę wzywać do opamiętania :)Gall pisze:+1shadowthrone pisze:Affliction to rewelacyjny album, ale Absence to sraka.
-
- rasowy masterfulowicz
O, to to!Nerwowy pisze:Byłoby ok gdyby te wokale niestety - jakieś takie płaczliwe i pretensjonalne są. Trochę jak Rogucki w Comie ;D.Gall pisze:No to lecim z tematem.
[youtube][/youtube]
- Hellion
- w mackach Zła
P[youtube][/youtube]
Dzień singli normalnie:-)
Dzień singli normalnie:-)
- moonfire
Nie podoba mi się ten kawałek, głównie z winy wokalisty, który śpiewa płaczliwie swoim pongliszem. Nie widziałem gościa, ale od razu wyobrażam sobie długowłosego jegomościa z przetłuszczoną fryzurą i bródką bez wąsów, takiego wrażliwego kuca.
- Żułek
coś mi sie wydaje że tym razem nic z tego nie bedzie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- uglak