Lepiej bym tego nie ujął.harvestman pisze:Wartość jedynki zweryfikowałem sobie wczoraj i broni się to tak samo dobrze jak w chwili wydania. Jedyny minus to to szlochanie na końcu płyty :) trochę irytujące. To co się działo z Kornem od trzeciej płyty czyli atak na MTV i kieszenie licealistów nie zmienia tego że jedynka i Life Is Peachy to płyty wielkie.
KORN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: KORN
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nie, było bardzo dobrą płytą.Riven pisze:Issues było zdaje się już kompletnie "nastoletnie" w klimacie
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Poslucham to sie chetnie uderze w piers. Watpie zeby mogla miec start do jedynki i dwojki, ktore sa skrajnie wyjebiste. Eh, ten zespol jest chyba bardziej skrzywdzony przez fanbase niz Nirvana:)
this is a land of wolves now
- Plastek
- Kontakt:
Startu może nie ma, ale nadal jest zajebista. Jak mówiłem już wcześniej - wszystkie płyty od 1-6 są bardzo dobre.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Korny ispirowały się Godflesh, sam JB zreszta nie ukrywał że słuszy u nich swój macierzysty projekt itp. to żadna nowość ale tutaj gościu dosyć ładnie to wyłożył od strony że tak powiem 'technicznej':
http://www.metal-archives.com/board/vie ... ?p=1789231
BTW a jak ten zespół odbierany był na samym początku? Pytanie do naprawdę starych zgredów, którzy już '94 byli w miarę obcykani z metalem i w ciągu roku od premiery s/t Korna położyli na nim łapy.
http://www.metal-archives.com/board/vie ... ?p=1789231
BTW a jak ten zespół odbierany był na samym początku? Pytanie do naprawdę starych zgredów, którzy już '94 byli w miarę obcykani z metalem i w ciągu roku od premiery s/t Korna położyli na nim łapy.
Yare Yare Daze
- Drone
Z tego co pamiętam, był odbierany przez poważnych słuchaczy jako muzyka dla dzieciarni. Nie wiem, czy to przypadek, ale wszyscy ówcześni słuchacze KORN, których znałem, to była tzw. bananowa młodzież :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Plastek
- Kontakt:
Za dużo czasu spędzałeś wśród narkomanów i transwestytów jak widać. Wiem, że to dla ciebie naturalne środowisko, ale mimo to uważam, że ci to zaszkodziło.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
sami bananowi chłopcy:Kerry King,Max Cavalera,David Vincent.yeaaaaah.Drone pisze:Z tego co pamiętam, był odbierany przez poważnych słuchaczy jako muzyka dla dzieciarni. Nie wiem, czy to przypadek, ale wszyscy ówcześni słuchacze KORN, których znałem, to była tzw. bananowa młodzież :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Lykantrop
No właśnie, bananowa młodzież zachwyciła się Kornem dopiero jakieś 5-6 lat później. Ja to w sumie wtedy wyjebane miałem na takie klimaty i absolutnie mnie one nie obchodziły (co się w sumie niewiele zmieniło do dnia dzisiejszego), ale jak pamięcią sięgnę to spore było poważanie początkującego Korn wśród recenzentów, muzyków (Litza i Ślimak z Acid Drinkers u Bożydara nawet zachwycali się którymś tam ich albumem i nie było to na pewno później niż w 95 r.). Zachłyśnięcie się tymi skocznymi pawian metalowymi kapelkami miało miejsce jakoś tak dopiero w 97-98 r.[V] pisze:sami bananowi chłopcy:Kerry King,Max Cavalera,David Vincent.yeaaaaah.Drone pisze:Z tego co pamiętam, był odbierany przez poważnych słuchaczy jako muzyka dla dzieciarni. Nie wiem, czy to przypadek, ale wszyscy ówcześni słuchacze KORN, których znałem, to była tzw. bananowa młodzież :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
trójka była bardzo mocno promowana,popularność tego zespołu(na masową skale) zaczyna sie w naszym kraju po płycie numer 3.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- harvestman
Byli traktowani jako zespół zjawiskowy i rokujący na przyszłość i to już po wydaniu debitu. Można ich lubić lub nie ale ich wpływu na ciężka muzykę zakwestionować się nie da. Niewiele jest zespołów które położyły podwaliny pod nowy nurt który pózniej zdrowo namieszał na rynku oraz jednocześnie inspirował zespoły które miały już ugruntowaną pozycję i w chwili debitu Korn kilka płyt w dorobku. Siła oddziaływania była tak duża że w 97 roku z ich producentem i w tej stylistyce płytę nagrał Vanilla Ice. Niewiele zespołów dokonało czegoś takiego.
- Bezdech
Jak wychodził FtL to był już to zespół szeroko znany, lubiany, wypromowany i sprzedany. Chyba że w Pakistanie było inaczej, to ja przepraszam.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- harvestman
Program nazywał się Bum, Bum Metal czy jakoś tak. Killen to puszczał i przepowiadał im świetlaną przyszłość.DCI Hunt pisze:Pewnie tak, ale pamiętam, że kiedy nagrywałem teledyski metalowe z takiego programu, który emitowany był chyba na Polonii1 (prowadził go chyba Robert Killen) to klipy do ADIDAS i Clown leciały tam co chwilę.
- Lykantrop
Fajne się wtedy pojawiały płaczliwe artykuły w niektórych ziniaczach, że to zmierzch metalu, upadek pierwotnych ideałów i wartości, koniec wszystkiego... Najwięcej oliwy do ognia dolewał sentymentami chyba Andy Sypniewski. Ten to krucjatę pawian metalowcom wymierzył nielichą. No ale to w ogóle nielichy gość był :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95