PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: PESTILENCE
a jak dla mnie "Consuming Impulse" za nisko, to jest wchuj dobry album!
- wombat
- zaczyna szaleć
Consuming Impulse to idealny przyklad jak nagrac death/thrash, zeby bylo zajebiscie, masa swietnych riffow, 8/10.Ihasan pisze:a jak dla mnie "Consuming Impulse" za nisko, to jest wchuj dobry album!
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Malleus = Consuming = Testimony = Spheres >>> Resurrection Macabre.
4 pierwsze są tak różne że trudno mi je porównywać, ale wszystkie doskonałe na swój sposób.
A Resurrection to jednak rozczarowanie. Miałem nadzieję na powrót w stylu "Monotheist" czyli bogowie wracają po latach i rozstawiają resztę towarzystwa po kątach. A tu nic z tych rzeczy.
4 pierwsze są tak różne że trudno mi je porównywać, ale wszystkie doskonałe na swój sposób.
A Resurrection to jednak rozczarowanie. Miałem nadzieję na powrót w stylu "Monotheist" czyli bogowie wracają po latach i rozstawiają resztę towarzystwa po kątach. A tu nic z tych rzeczy.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
U mnie to też płyta roku. Tylko w kategorii "Rozczarowanie"...Edinazzu pisze:dopiero teraz dopadłem ostatnie dziełko holenderskiej "ZARAZY" i od razu pojawił się mocny kadydat na płyte roku!
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Husar
Dokladnie. Pestilence, to byl zajebisty death/thrash na pierwszej plycie. Poprostu najwyzszej proby oldskulowy napierdol. A to co soba teraz prezentuja? Plastikowy nakurw z wypolerowanym brzmieniem, i perkusja ktora brzmi jakby helikopter napierdalal ci nad domem. striggerowane gowno.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie no na dwójce też...Husar pisze:Dokladnie. Pestilence, to byl zajebisty death/thrash na pierwszej plycie. Poprostu najwyzszej proby oldskulowy napierdol.
"Testimony.." i "Spheres" to też jedyne w swoim rodzaju perełki. Na "Resurrection.." najbardziej zjebali brzmienie, ale pod względem muzycznym nie ma wg. mnie takiej tragedii.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Husar
No wiadomo, na dwojce tez i na trojce tez. Nr. 4 mi sie juz mniej podoba, ale jedyneczka dla mnie jest najlepsiejsza w chuj 

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
przecież jest właśnie zupełnie odwrotnie. Brzmieniowo zajebiście, a kompozycyjnie to jest jakiś nieśmieszny dowcip.Olo pisze:nie no na dwójce też...Husar pisze:Dokladnie. Pestilence, to byl zajebisty death/thrash na pierwszej plycie. Poprostu najwyzszej proby oldskulowy napierdol.
"Testimony.." i "Spheres" to też jedyne w swoim rodzaju perełki. Na "Resurrection.." najbardziej zjebali brzmienie, ale pod względem muzycznym nie ma wg. mnie takiej tragedii.
Coś tam było! Człowiek!
- Block69
- zahartowany metalizator
Nic sie nie zmieniło przez te kilka miesięcy. Udana płyta, słucham z przyjemnością.
PENIS METAL
- Edinazzu
juz wiem dlaczego mamy tak różne opinie. Ty szukałes oldskulowego napierdol ja ciekawie, z finezją odegranego progresywnego/technicznego death metalu. To troche tak jakbys od reaktywowanego Coroner (pobożne życzenia) oczekiwał grania w klimacie "RIP"- ja raczej oczekiwałbym czegos pomiędzy "Mental Vortex"/ "No more Colour"/ "Grin"Husar pisze:Dokladnie. Pestilence, to byl zajebisty death/thrash na pierwszej plycie. Poprostu najwyzszej proby oldskulowy napierdol. A to co soba teraz prezentuja? Plastikowy nakurw z wypolerowanym brzmieniem, i perkusja ktora brzmi jakby helikopter napierdalal ci nad domem. striggerowane gowno.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ja tam nie miałem jakiś sprecyzowanych oczekiwań co do "Resurrection Macabre" (Choć powrotu do jedynki to raczej ciężko było się spodziewać) bo na tym właśnie polegał geniusz tego zespołu - potrafili zaskakiwać. Nie jest to w prostej linii kontynuacja żadnej poprzedniej płyty i mam wrażenie że Holendrzy chcieli zadowolić wszystkich i tych od "Consuming" i tych od "Spheres" (choć w mniejszym stopniu) a dobrze wiemy że jak coś jest do wszystkiego to najczęściej jest do...
- Kingu
Płyta co najwyżej dobra ale gdyby nie nazwa to raczej niewiele by się o niej mówiło.
W produkcji nie słyszę nic zajebistego, jest po prostu dobrze. Pomysłów na utwory niewiele, zaskakującego zupełnie nic.
W porównaniu do klimatu, bardzo dobrych wokali i kolorytu aranżacyjnego Testimony... Ressurection jest płaska, by nie rzec nijaka.
W produkcji nie słyszę nic zajebistego, jest po prostu dobrze. Pomysłów na utwory niewiele, zaskakującego zupełnie nic.
W porównaniu do klimatu, bardzo dobrych wokali i kolorytu aranżacyjnego Testimony... Ressurection jest płaska, by nie rzec nijaka.
- H-K44
A ja niczego nie szukałem, oczekiwałem "tylko" dobrej muzyki. Niestety na "Resurrection Macabre" jej nie ma.Edinazzu pisze:juz wiem dlaczego mamy tak różne opinie. Ty szukałes oldskulowego napierdol ja ciekawie, z finezją odegranego progresywnego/technicznego death metalu. To troche tak jakbys od reaktywowanego Coroner (pobożne życzenia) oczekiwał grania w klimacie "RIP"- ja raczej oczekiwałbym czegos pomiędzy "Mental Vortex"/ "No more Colour"/ "Grin"Husar pisze:Dokladnie. Pestilence, to byl zajebisty death/thrash na pierwszej plycie. Poprostu najwyzszej proby oldskulowy napierdol. A to co soba teraz prezentuja? Plastikowy nakurw z wypolerowanym brzmieniem, i perkusja ktora brzmi jakby helikopter napierdalal ci nad domem. striggerowane gowno.
- Realista
"Resurrection Macabre" wpierw zrobiło na mnie wrażenie ale potem entuzjazm opadł, takie kurwa napierdalanie jak w dzisiejszych czasach pełno... pierwsze trzy album rządzą i niech tak zostanie,,,
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
A mi nadal ostatnia płyta świetnie wchodzi, nic się w tym temacie nie zmieniło. Mogę nawet napisać, że mnie również 'rozczarowali' tyle,że bardzo miło.
- twoja_stara_trotzky
i to jest sedno.Herezjarcha pisze:Ja tam nie miałem jakiś sprecyzowanych oczekiwań co do "Resurrection Macabre" (Choć powrotu do jedynki to raczej ciężko było się spodziewać) bo na tym właśnie polegał geniusz tego zespołu - potrafili zaskakiwać. Nie jest to w prostej linii kontynuacja żadnej poprzedniej płyty i mam wrażenie że Holendrzy chcieli zadowolić wszystkich i tych od "Consuming" i tych od "Spheres" (choć w mniejszym stopniu) a dobrze wiemy że jak coś jest do wszystkiego to najczęściej jest do...
- YNKE
- w mackach Zła
Nie jest tak źle, ale dobrze też nie jest. Pięć dobrych kawałków(w tym trzy stare nagrane na nowo) to zdecydowanie za mało jak na zespół takiego kalibru.H-K44 pisze:A ja niczego nie szukałem, oczekiwałem "tylko" dobrej muzyki. Niestety na "Resurrection Macabre" jej nie ma.Edinazzu pisze:juz wiem dlaczego mamy tak różne opinie. Ty szukałes oldskulowego napierdol ja ciekawie, z finezją odegranego progresywnego/technicznego death metalu. To troche tak jakbys od reaktywowanego Coroner (pobożne życzenia) oczekiwał grania w klimacie "RIP"- ja raczej oczekiwałbym czegos pomiędzy "Mental Vortex"/ "No more Colour"/ "Grin"Husar pisze:Dokladnie. Pestilence, to byl zajebisty death/thrash na pierwszej plycie. Poprostu najwyzszej proby oldskulowy napierdol. A to co soba teraz prezentuja? Plastikowy nakurw z wypolerowanym brzmieniem, i perkusja ktora brzmi jakby helikopter napierdalal ci nad domem. striggerowane gowno.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- twoja_stara_trotzky
szczerze mówiąc, to ja tam tego death metalu właśnie jakoś nie słyszę 

- H-K44
Mylisz się, bo zwiódł. Zwiódł kilku słuchaczy (m. in. Ciebie) tym, że ta nowa płyta jest dobra.Maria Konopnicka pisze:Pestilence nie zwiódł - absolutna ekstraklasa!
Wiem, że to literówka, ale fajnie wyszło.
No właśnie te 3 stare kawałki nagrane na nowo są najlepsze na całej płycie. I to wystarczy za komentarz.YNKE pisze: Pięć dobrych kawałków(w tym trzy stare nagrane na nowo) to zdecydowanie za mało jak na zespół takiego kalibru.
-
Po "Spheres" to się rozwiązali, psiocząc przy okazji na wszystko i wszystkich, i wrócili po 13 latach. Ja nie zastanawiałem się, w którą stronę ewoluują. A kiedy ogłosili ten "konkurs" na 3 stare kawałki to domyśliłem się, że sami nie wiedzą "w którą stronę ich muzyka ewoluuje"Maria Konopnicka pisze:... a moim zdaniem właśnie zaskoczyli - po "Spheres" wszyscy się zastanawiali w którą stronę ich muzyka ewoluuje!