akurat charliego gre lubie bardzo, najbardziej fantazyjny perkusista z big4Kraft pisze:http://loudwire.com/lars-ulrich-vs-char ... r-round-2/
Włazić i głosować na Ulricha świnie. Swoja drogą sklecić dywizję skin basherów bez Grohla to trzeba być kosmitą.
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: METALLICA
woodpecker from space
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Drewniak czy nie, jak się typa wrzuca do worka "techniczni perkusiści" to biję tego całego Jordisona na głowę, bo to technikę należy przede wszystkim oceniać, a nie tak zwany "feeling" grania.
Zresztą, nie wiem czy można poważnie traktować zestawienie najlepszych "technicznych" metalowych perkusistów, w którym brakuję chociażby Steve'a Flynn'a, czy Flo Mounier'a.
Zresztą, nie wiem czy można poważnie traktować zestawienie najlepszych "technicznych" metalowych perkusistów, w którym brakuję chociażby Steve'a Flynn'a, czy Flo Mounier'a.
The madness and the damage done.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
:D idźcie się leczyćCastor pisze:+1Zenek pisze:Przecież Kollias to drewniak
...i w dodatku jest przereklamowany. Najgorszy perkusista Nile.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Drugiego takiego niszczyciela naciągów w latach 80-tych ciężko mi wyłapać. Tak naprawdę, to się zaczął opierdalać dopiero w ostatnich latach, bo zarówno partie na Loadach, jak i na St. Anger są świetnie zaaranżowane. Chcesz mnie wciągnąć do chóru kindermetali którzy mierzą wartość bębniarzy szybkością blastów? Chuj ci w dupę :)Kurt pisze:Z całym szacunkiem Kraft, ale chyba Cię srogo pojebało, żeby Ulricha umieszczać w jakimkolwiek zestawieniu na najlepszego perkusistę.
- Żułek
jak na kubły na śmieci owszem :DKraft pisze:na St. Anger są świetnie zaaranżowane.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
gdyby nie tragiczne aranzacje (nie brzmienie) bebnow na st. anger i rozwlekle komppozycje, to bylby moze nawet niezly album.
this is a land of wolves now
- Kraft
W kuble na śmieci to cię stara powinna porzucić. To jest grindkorowy werbel :)Żułek pisze:jak na kubły na śmieci owszem :D
- Lykantrop
Przestań w końcu słuchać czeskiego grindkora. There are better things in life.Kraft pisze:W kuble na śmieci to cię stara powinna porzucić. To jest grindkorowy werbel :)Żułek pisze:jak na kubły na śmieci owszem :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Partie na St. Anger są świetnie zaaranżowane? Ja Ciebie proszę, na tej płycie nic nie jest świetnie zaaranżowane. Nie chodzi o blasty, tylko o coś tak prostego jak trzymanie rytmu - na przykład na koncercie. Tutaj Ulrich leży w całości.
Poza tym, który grindcore'owy zespół ma tak brzmiący werbel?
Poza tym, który grindcore'owy zespół ma tak brzmiący werbel?
- Żułek
poczułem się jakbym czytał komentarze z overkill.pl :PKraft pisze:W kuble na śmieci to cię stara powinna porzucić. To jest grindkorowy werbel :)Żułek pisze:jak na kubły na śmieci owszem :D
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Riven
- Kontakt:
- Kraft
Grali cały St. Anger na żywo w studio i pojedyncze wałki na koncertach. Jakoś sobie nie przypominam większych wpadek. Niech się jakiś "kozak" wybierze w trzyletnią trasę, pod lupą kamer non stop i wtedy można liczyć wtopy. Zresztą, cała zgraja perkmanów z oldskulowych kapelek jest o krok z tyłu za wiosłami i jakoś nikt ich z tego powodu nie biczuje.Kurt pisze:Partie na St. Anger są świetnie zaaranżowane? Ja Ciebie proszę, na tej płycie nic nie jest świetnie zaaranżowane. Nie chodzi o blasty, tylko o coś tak prostego jak trzymanie rytmu - na przykład na koncercie. Tutaj Ulrich leży w całości.
- Zenek
Kollias to jebany drewniak, podtrzymuje swoje zdanie. Może i gra szybko na dwóch centralkach i szybko jebie blasty. Ale kurwa, zero Groove, zero dynamiki. Jebanie triggerow do śmierci, rzeźbienie w drewnie, Rasiak stajl. Jak słyszałem płytę Nightfall na, której dominują wolne tempa to mało się nie zeszczalem ze śmiechu. Zabierz tym palkerom możliwość grania blastow i wychodzi jakie kwadraty sadza, kolejny z tego gatunku to Hellhammer, następny sadzacy kwadraty, nie są wcale lepsi od Larsa.

- Riven
- Kontakt:
Ale co to za porównanie? Lars nie musi umieć grać blastow, hellhammer nie musi mieć groove (cokolwiek to znaczy). Perkusja na grand declaration i ordo jest doskonała.
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
@ Kraft, drugie zdanie odnosiło się ogólnie do Larsa, nie do jego gry na St. Anger. Na drugi raz wyraźniej zaznaczę nową myśl.
@ Zenek, rozumiem, że do Tony'ego Williamsa też masz pretensję, że gnojek nie napierdziela blastów jak Mick Harris? No bo przecież jak ktoś jest dobrym perkusistą, to zagra wszystko, prawda?
@ Zenek, rozumiem, że do Tony'ego Williamsa też masz pretensję, że gnojek nie napierdziela blastów jak Mick Harris? No bo przecież jak ktoś jest dobrym perkusistą, to zagra wszystko, prawda?
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ta, szczególnie w tych swoich jazzowych projektach czy jak to nazwać ;). Nie mówię, że robi tam coś wybitnego, ale typ grać potrafi i trzeba być fanem Ulricha żeby tego nie słyszeć ;dddZenek pisze:Kollias to jebany drewniak, podtrzymuje swoje zdanie. Może i gra szybko na dwóch centralkach i szybko jebie blasty. Ale kurwa, zero Groove, zero dynamiki. Jebanie triggerow do śmierci, rzeźbienie w drewnie, Rasiak stajl. Jak słyszałem płytę Nightfall na, której dominują wolne tempa to mało się nie zeszczalem ze śmiechu. Zabierz tym palkerom możliwość grania blastow i wychodzi jakie kwadraty sadza,
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
-
Hellhammer nie umie grać, Kolias też... kurwa, to ciekawe kto potrafi w takim razie...
- Riven
- Kontakt: