MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
+1Lykantrop pisze:No, może w pierwszej setce się załapie.Riven pisze:e tam, WHTN niezmiennie perfekcyjna:) jedna z lepszych plyt z bm ostatnich lat, nie mam watpliwosci. a tekstowo to juz w ogole scisla czolowka.
-1Riven pisze:skoro lapie sie w pierwszej dziesiatce, to i w setce!!!!:-)
Jak już kiedyś pisałem, to nie jest słaba płyta, ale jestem daleko od stawiania jej za wzór grania bm. Mam tylko wątpliwość, czy znajduję się w gronie 20 osób rozumiejących black metal i czy w związku z tym czy moja opinia może być uznana za fachową?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lykantrop
Jo Cie prosza, przy takich albumach z ostatnich lat jakie wysmażyli Katharsis, Antaeus, DSO, Peste Noire, Clandestine Blaze, Funeral Mist, Mayhem, Hate Forest, Zemial, Acherontas to "WHTN" leży, kwiczy i błaga o litość... już pominę te z "pogranicza", czyli Witchrysty, Dioklecjany i tym podobne wesołe zespoły pieśni i tańca.Riven pisze:skoro lapie sie w pierwszej dziesiatce, to i w setce!!!!:-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Kontakt:
nie
nie chce wracac do tej dyskusji, wszystko juz bylo powiedzane rok temu:) napisalem tak tylko dlatego,ze ostatnio po dlugiej przerwie utwierdzilem sie w przekonaniu, ze WHTN to plyta idealna:)
nie chce wracac do tej dyskusji, wszystko juz bylo powiedzane rok temu:) napisalem tak tylko dlatego,ze ostatnio po dlugiej przerwie utwierdzilem sie w przekonaniu, ze WHTN to plyta idealna:)
this is a land of wolves now
- Sybir
Posiłkując się rym (zakładając oczywiście, że to wiarygodne źródło), to żadnej Mgły w pierwszej setce nie uświadczysz. Ale to tylko internety, statystyka, szkiełko i oko, wiadomo - natomiast ja tego albumu nie czuję w żadnej mierze tak, jak w tym temacie niektórzy się o WHTN wypowiadali. Mimo licznych prób usłyszenia w tym materiale tego, co np. słyszy w nim Coffin, nie mogę dopisać siebie do listy osób, które ten album wielbią i piszą o nim w superlatywach.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lykantrop
Byłbym gotów do powyższej wyliczanki kapel dopisać Mgłę z Grozą, Mdłościami, Further Down the Nest, splitem z DSO/ Stabat Mater czy Presence, ale nie z WHTN, bo to zwykły krok w tył pod każdym względem.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Caligula
- rozkręca się
Sam jesteś krok w tył :)Lykantrop pisze:Byłbym gotów do powyższej wyliczanki kapel dopisać Mgłę z Grozą, Mdłościami, Further Down the Nest, splitem z DSO/ Stabat Mater czy Presence, ale nie z WHTN, bo to zwykły krok w tył pod każdym względem.
- Sybir
Nie, drogi Caligulo, Lykan stoi tam, gdzie kiedyś.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
WHTN doskonała, ale i tak wiadomo że najlepszym wydawnictwem Mgły jest Mdłośc/Further... :-) WHTN jest tuż za nią, potem Presence, a na końcu ta jebana Groza, która mi jakoś nie może podejść od lat... Ale i tak jest okej.
-
- postuje jak opętany!
Wszystko ładnie, ale niezbyt mi się widzi stawianie Power and Will nad WHTN (przy całej mojej sympatii dla tego pierwszego).
- Sybir
Nie, nie, nie - FDtN, Presence, Mdłości/Groza/WHTN, taka jest gradacja samodzielnych wydawnictw Mgieły ;)
-
- postuje jak opętany!
Właśnie nie wiem, a genialności dopatruję się w zdolności do wywołania takiej konfuzji. Przez to nadal nierozstrzygnięte balansowanie na linie między "Eeee, jednak słabizna, zaorać" a "This is the girl!" (bo opcja przeciętności jakoś nie chce wyskoczyć) zżyłem się z tą płytą bardziej niż wieloma postawionymi na piedestale i okadzonymi.Sybir pisze:Sturm, to w końcu wiesz czy nie wiesz, co sądzić o WHTN? W mojej ocenie to jednak nie jest "pierdolony geniusz", ale swoje w tym temacie już napisałem, i moja opinia jest daleka od przytoczonej ;)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Hm? Jeśli to do mnie, to nad WHTN postawiłem tylko split epek. Tego Power and Will to nawet nie słuchałem dokładnie, więc nawet nie wrzucam do zestawienia :-) Za to Necrotic też było zajebiste :-)Antychróst pisze:Wszystko ładnie, ale niezbyt mi się widzi stawianie Power and Will nad WHTN (przy całej mojej sympatii dla tego pierwszego).
- Lykantrop
Riven pisze:Pytanie do sceptykow - czytaliscie teksty z WHTN?
Bo dopiero po lekturze w pelni zczailem moc tego albumu.
Ja nie czytałem, bo się boję, że jeszcze wypowiadając na głos jakieś tajemne zaklęcia z bookletu wywołam jakiegoś demona i będę mieć przesrane do końca życia :/
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Tak, niczego z nich nie zrozumiałem, ale są ładnie napisane :DRiven pisze:Pytanie do sceptykow - czytaliscie teksty z WHTN?
.
- Riven
- Kontakt:
- Sybir
Nie, Riven, do mp3 nie dodali bookletu :S Teksty, owszem, przeczytałem - zarówno osobno, jak i przy odsłuchu (niejednym) WHTN. W dalszym ciągu nie czuję jaranka i nie czaję kultu, że tak oględnie napiszę. Może to nie jest album dla mnie, tak zwyczajnie i po prostu?