ENSLAVED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- StratvmTerror
- starszy świeżak
Re: ENSLAVED, czyli progresywne Wikingi z Haugesund
Że co?! Wiem, że o gustach się nie rozmawia, tylko że o "Axioma Ethica Odini" nie wypada pisać inaczej niż arcydzieło stworzone przez geniuszy. To co zrobili deklasuje 90% wydawnictw metalowych obecnie. Tych progresywnych opartych o korzenie gatunków, w rzeczy samej.Morph pisze:Spodziewał się przynajmniej dobrej płyty, dostał gównianą.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jak to mówią, каждому по потребностям
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- moonfire
- zahartowany metalizator
Też nie zniesłem poprzedniej, tej nawet nie będzie chciało mi się sprawdzać. Progres srogres.Morph pisze:To już na setkę będzie miękkie gówno renifera rozpaćkane na ścianie fjordu. Poprzednia była tak szugejzowa, że mdłości zbierały się z mocą gejzeru.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowa piosenka do odsłuchu:
all the monsters will break your heart
-
Brzydcy jak Nachtmystium.
-
Jaki sludge! :)nicram pisze:Nowa piosenka do odsłuchu:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Nie działa ten odtwarzacz. Poczekam na cały album.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Oo. Rozmemłane dobrze brzmiące niewiadomo co jak z Vertebrae, którą bardzo lubię bez tej męczącej gejowizny z ostatniej płyty. Trzeba będzie sprawdzić.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- twoja_stara_trotzky
lepsze niż ostatnio, ale nadal śmieszne w sumie.
-
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Jeśli idzie o Enslaved to mam już od dawna konkretne braki.Zatrzymałem się na okresie kiedy łupili viking/black metal w najlepszym wydaniu.W sumie to mógłbym sobie odświeżyć `Yggdrasill` demo, `Hordanes Land` EP, `Vikingligr Veldi`, `Eld` czy `Blodhemn`, czyli moje ich ulubione nagrania.Nagrali kiedyś nawet zacny koncert dvd ` Live Retaliation `.Lubię ich póżniejszych kilka fajnych numerów co im wyszło:Convoys To nothingness,The Voices,Smirr,Større enn Tid - Tyngre enn Natt,As Fire Swept Clean the Earth, ale ogólnie, jeśli chodzi o póżniejsze nagrania to jestem zielony.
Destroy your life for Noisecore!
Właśnie po raz pierwszy leci nowy album ENSLAVED, którego tytułu nie jestem w stanie zapamiętać i mam bardzo mieszane uczucia - gdzieś tak w połowie drugiego utworu byłem zniesmaczony, te rozmarzone wokale lekko działały mi na nerwy. Później zrobiło się trochę ciekawiej - teraz leci piąty kawałek i czuję, że z tą płytą będę miał ciężką przeprawę. Irytuje mnie, fragmentami odrzuca, ale czuję, że jednocześnie ma spory potencjał i są momenty co najmniej intrygujące. Gdybym miał jednak na gorąco oddać słowami pierwsze wrażenie to powiedziałbym, że jestem rozczarowany - choć nie, znów znakomity fragment w drugiej połowie czwartej minuty piątego kawałka.
Ta płyta jest trochę jak brzydka-ładna kobieta, za którą nikt nigdy nie obejrzałby się na ulicy (no może jakby pod pachą niosła "Dark Medieval Times" na winylu). Patrzy się na nią i nic specjalnego, zaczyna mówić i w pierwszej chwili wydaje się wręcz odpychająca. Jednak gdy w kącikach jej ust pojawia się uśmiech, a kosmyk włosów niczym promień słońca po szybie, cicho i bezszelestnie przesunie się po jej policzku, czujemy lekkie mrowienie w żołądku i gorący żar w płucach. Chyba właśnie takie nieoczywiste kobiety i nieoczywiste płyty lubię najbardziej - dlatego coś czuję, że z ostatnim Enslaved spędzę jeszcze niejedną chwilę zanim pokuszę się o odpowiedzialną opinię na temat tego albumu.
Ta płyta jest trochę jak brzydka-ładna kobieta, za którą nikt nigdy nie obejrzałby się na ulicy (no może jakby pod pachą niosła "Dark Medieval Times" na winylu). Patrzy się na nią i nic specjalnego, zaczyna mówić i w pierwszej chwili wydaje się wręcz odpychająca. Jednak gdy w kącikach jej ust pojawia się uśmiech, a kosmyk włosów niczym promień słońca po szybie, cicho i bezszelestnie przesunie się po jej policzku, czujemy lekkie mrowienie w żołądku i gorący żar w płucach. Chyba właśnie takie nieoczywiste kobiety i nieoczywiste płyty lubię najbardziej - dlatego coś czuję, że z ostatnim Enslaved spędzę jeszcze niejedną chwilę zanim pokuszę się o odpowiedzialną opinię na temat tego albumu.
- manieczki
Kod: Zaznacz cały
Band will be releasing an OFFICIAL 180g gatefold 2LP vinyl pressing of Vikingligr Veldi very soon.
Original artwork, original logo
It is being released via the bands own label
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bloodcult
elegancko ! coś czuje że niedługo i leśne Satyricony doczekają się reedycji na winylach.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
no ba ! Pytanie dlaczemu jeszcze tak się nie stało - pomijając fakt, że 1 i 2 to najlepsze Satyry, to przecież piniąszki nie śmierdzoBloodcult pisze:elegancko ! coś czuje że niedługo i leśne Satyricony doczekają się reedycji na winylach.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Dragazes
- w mackach Zła
Panowie weszli do studia. Nowy album ma pojawić się w 2015 roku.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Lobas
- zaczyna szaleć
Świetna wiadomość. Ostatnio strasznie wkręciłem się w RIITIIR
Chelsea Bus Company
-
mnie z kolei w ogóle nie podchodzą te nowsze płyty. zatrzymałem się na Ruun, którą bardzo lubię