Zapewniam, że z Sodom jestem mocno osłuchany, he he. Ale mówisz o wspólnym ojcu, a ja o tym, że ci bracia tacy miejscami podobni. :DMaleficio pisze:A włącz sobie "Tapping the Vain", a potem nową Aurę Noir.... zobaczysz, ze "pokrewienstwo" z nowymi płytami Darkthrone wyparuje jak siki mojego kota.witchfinder pisze:Zajebista płyta, bez dwóch zdań.
Bardzo rzuca mi się w uszy muzyczne pokrewieństwo, między Aurą, a nowymi płytami Darkthorne, chociaż tutaj mimo wszystko, całość wydaje się bardziej poukładana, na miejscu, więcej smaczków, które dostrzega się po iluś przesłuchaniach, bardziej techniczna, ale jednocześnie ciągle przepełniona punkowym duchem - jednym słowem: lepsza.
"Out to die" wydaje się być też materiałem nieco lżejszym (łatwiej przyswajalnym), niż poprzedniczka. Trochę właśnie stoi między "The Merciless" a "Hades Rise".
AURA NOIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Re: AURA NOIR
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
pokrewieństwo z Darkthrone było większe na poprzedniej.
- maciek z klanu
ktos wie czy mystic dostarczy ja do media marktow?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
podobno coś tam z fakturami jest nie do końca wyjaśnione
- maciek z klanu
nowe desaster lezy np to samo nowe autopsy
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"The Grin from the Gallows" rozpierdala mnie okrutnie! Nr 2 to "Abbadon". Venom rządzi... itd.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
niezła siara, agresja i moc. zdecydowanie najlepszy album AN. w końcu brzmi to po ludzku, tj. kopie w mordkie konkretnie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie zapędzałbym się tak, ale racja - z trzech ostatnich albumów tych brzydali ten ma najbardziej dojebane brzmienie wg mnie. Klarowne, ale nic tu nie świeci się jak psu jajca. Poprzedni (który też uwielbiam, więc bez sapów proszę) brzmiał trochę zbyt czysto.black_lava pisze:w końcu brzmi to po ludzku, tj. kopie w mordkie konkretnie.
Proste.trup pisze:"The Grin from the Gallows" rozpierdala mnie okrutnie!
- twoja_stara_trotzky
no przecież nowy brzmi czyściej niż poprzedni...
- Self
- rasowy masterfulowicz
Przykro mi, nie jestem wystarczająco hipsterski, by na to zwrócić uwagę. ;)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Yyy, nie. Jest gorszy od wszystkich oprócz dwójki, ale i tak bardzo dobry.black_lava pisze:zdecydowanie najlepszy album AN.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Dwójka jest świetna, lubię nawet ciut bardziej niż "Black Thrash Attack".
- Góral
- w mackach Zła
Dokładnie tak. Szczególnie "The Beautiful, Darkest Path". Jeden z moich ulubionych kawałków AN.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- Self
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
eh, kurwa, z wami to jest...
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- w mackach Zła
O tak. Numer przemistrz.Self pisze:Blood Unity kurwa!!!
-
jak do tej pory,dla mnie osobiscie jest to najlepsza metalowa plyta jaka ukazala sie w tym roku.
wczoraj czytalem wywiad jakiego udzielili dla Terrorizer'a i bylem zdumiony,ze na nowej plycie to nie apollyon ani czral mieli najwiecej do powiedzenia ale wlasnie..Blasphemer który podczas tej sesji wyrzygal mnóstwo zajebistych riffów stanowiacych szkielet wielu utworów na nowej plycie. Pewnie dlatego znikla ta charakterystyczna,lekko voivodowska,schizoidalna nuta która czral zawsze gdzies tam przemyci..
Tak czy siak ciekawy proces,gdy trzy indywidua dziela miedzy siebie obowiazki w zespole,kazdy z nich ma troche inny background i w rezultacie powstaja tak interesujace i niebanalne (choc oparte na dobrze znanych wzorcach) plyty.

wczoraj czytalem wywiad jakiego udzielili dla Terrorizer'a i bylem zdumiony,ze na nowej plycie to nie apollyon ani czral mieli najwiecej do powiedzenia ale wlasnie..Blasphemer który podczas tej sesji wyrzygal mnóstwo zajebistych riffów stanowiacych szkielet wielu utworów na nowej plycie. Pewnie dlatego znikla ta charakterystyczna,lekko voivodowska,schizoidalna nuta która czral zawsze gdzies tam przemyci..
Tak czy siak ciekawy proces,gdy trzy indywidua dziela miedzy siebie obowiazki w zespole,kazdy z nich ma troche inny background i w rezultacie powstaja tak interesujace i niebanalne (choc oparte na dobrze znanych wzorcach) plyty.

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
o Napalm juz dawno zapomnialem,oni po prostu najlepsze plyty juz nagrali,te nowe niech sobie ukladaja na pólkach maniacy tego zespolu.Revenge nie moja bajka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
nowe Aura noir >>>>>>>>>> reszta świata.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Myślę, że to zdjęcie jest doskonałym podsumowaniem obecnego stanu rzeczy.[V] pisze: