Proste.aniola pisze:no taklucass pisze:Hammerheart to jest najlepsza metalowa płyta ever
BATHORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: BATHORY
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
To następnym razem tak robimy? :DRiven pisze:jasne, spoko ;). dodam tylko, ze we wlasciwym odbiorze tego kawalka pomaga taka metoda: duzo wódki, glosniki na full , sluchamy bathory o 3 w nocy (policja juz w drodze) i spiewamy na cale ryje :D polecam.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
aniola
- weteran forumowych bitew
bez wodki duzo swiec (o 17 juz ciemno) lampka czerwonego winaRiven pisze:jasne, spoko ;). dodam tylko, ze we wlasciwym odbiorze tego kawalka pomaga taka metoda: duzo wódki, glosniki na full , sluchamy bathory o 3 w nocy (policja juz w drodze) i spiewamy na cale ryje :D polecam.
- Lobas
- zaczyna szaleć
Gdy słyszę intro w Nordland I momentalnie przechodzą mnie ciarki. Coś wspaniałego.
Chelsea Bus Company
- Sybir
To jest nie po wikingowemu :/aniola pisze:bez wodki duzo swiec (o 17 juz ciemno) lampka czerwonego winaRiven pisze:jasne, spoko ;). dodam tylko, ze we wlasciwym odbiorze tego kawalka pomaga taka metoda: duzo wódki, glosniki na full , sluchamy bathory o 3 w nocy (policja juz w drodze) i spiewamy na cale ryje :D polecam.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Jak będą warunki, to bardzo chętnie ;)Sybir pisze:To następnym razem tak robimy? :DRiven pisze:jasne, spoko ;). dodam tylko, ze we wlasciwym odbiorze tego kawalka pomaga taka metoda: duzo wódki, glosniki na full , sluchamy bathory o 3 w nocy (policja juz w drodze) i spiewamy na cale ryje :D polecam.
this is a land of wolves now
- Drone
Nie, nie może być tak wysoko! Bardzo fajne płyta, ale jako jedna z dwóch płyt BATHORY, na której słychać ewidentne zapożyczenia. PIerwsza z nich to debiut i wiadome wpływy - zaś na "Blood On Ice" mamy ewidentny MANOWAR worship.Sineater pisze:Blood On Ice zaraz za bezdyskusyjnie najlepszym Hammerheartem
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
Co tu sie dzieje w tym temacie. Mówienie o najlepszej płycie Bathory to troche jak wybieranie pomiędzy sexowną blondynką i sexowna brunetka. Ja osobiscie najbardziej lubie Blood Fire Death, ale Hammerheart i TOTG zaraz za. Bardzo też lubie mocno niedoceniany "Requiem". "Blood On Ice" to troche takie wycie wikinga do księżyca, fanem nigdy nie byłem.
- Riven
- Kontakt:
E tam, zajebista płyta. Kto nie wzrusza się przy the lake ten giej.
Requiem spoko ;).
Requiem spoko ;).
this is a land of wolves now
- Drone
Druga połowa roku 1994 była ciężka. Najpierw te nieszczęsne "Divine Intervention", a za chwilę "Requiem". Dziś, z perspektywy czasu, wyrozumialej podchodzę do obu tych płyt, ale wtedy nie czułem się najlepiej.
- Sybir
Materi Dei, dzisiaj Dzień Herezji? :D
- Riven
- Kontakt:
- Drone
Spokojnie, spokojnie - znam ją na wylot. Tu się nic nie ma prawa zmienić :)
-
aniola
- weteran forumowych bitew
ja do dzis tego nie czuje:))Drone pisze:Druga połowa roku 1994 była ciężka. Najpierw te nieszczęsne "Divine Intervention", a za chwilę "Requiem". Dziś, z perspektywy czasu, wyrozumialej podchodzę do obu tych płyt, ale wtedy nie czułem się najlepiej.
- moonfire
- zahartowany metalizator
O właśnie! Na "Albumie" jest jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) numer Quorthona - "Boy".Drone pisze:Bardzo wysoko cenię też sobie obie płyty solowe Qurtohona, czyli "Album" i "Purity Of Essence". To są mocno niedocenione pozycje, a zwłaszcza świetna dwójka.
Jeśli o Bathory idzie to na podium stoją H oraz TotG. Potem BFD, BoI, UtSofBM, TR i B. Nordlandów i Destroyera nie lubię, nie mogę się przekonać. "Requiem" i "Octagon" - zwłaszcza ta druga - to najgorsze sraki, jakie Quorthon wypuścił.
No i "Boy", proszę państwa, "Boya" słuchajcie!
- Żułek
nigdy ko końca mnie przekonało mnie Blood On Ice chociaż ma kilka zajebistych kawałków ale bardziej cenie sobie Norlandy wlaśnie
a najlepsze to BFD i H oczywiście :) TotG minimalnie w tyle
a najlepsze to BFD i H oczywiście :) TotG minimalnie w tyle
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Lobas
- zaczyna szaleć
+∞moonfire pisze: Na "Albumie" jest jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) numer Quorthona - "Boy".
Genialny kawałek.
Chelsea Bus Company
-
535
Na szczęście w 1994 były ważniejsze sprawy, niż "kłopoty" Slayer i Bathory.Drone pisze:Druga połowa roku 1994 była ciężka. Najpierw te nieszczęsne "Divine Intervention", a za chwilę "Requiem". Dziś, z perspektywy czasu, wyrozumialej podchodzę do obu tych płyt, ale wtedy nie czułem się najlepiej.
-
Aegir
- postuje jak opętany!
"The Lake" super kawałek. Ale najbardziej wzrusza początek "Shores in Flames":Riven pisze:E tam, zajebista płyta. Kto nie wzrusza się przy the lake ten giej.
Requiem spoko ;).
Mother winter leaves our land
And opens wide the seas
The lukewarm breeze does beckon me
As it whispers through the trees
It says: Set your sails
And let me take your ship to foreign shores
Take farewell of those near you
And your land of the North!
Nosz jak to nie wzrusza to już nie wiem co.
-
Aegir
- postuje jak opętany!
Wódka jak wódka, ale co się stało z brązowym serem?Sybir pisze:To jest nie po wikingowemu :/aniola pisze:bez wodki duzo swiec (o 17 juz ciemno) lampka czerwonego winaRiven pisze:jasne, spoko ;). dodam tylko, ze we wlasciwym odbiorze tego kawalka pomaga taka metoda: duzo wódki, glosniki na full , sluchamy bathory o 3 w nocy (policja juz w drodze) i spiewamy na cale ryje :D polecam.