VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: VOIVOD
IN THE TRUST WE VOIVOD.
E
Dawaj Edi, przeca możemy się normalnie napić pod tym starym domem naprzeciwko TESCO...
E
Dawaj Edi, przeca możemy się normalnie napić pod tym starym domem naprzeciwko TESCO...
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
No tak tylko lepiej aby moja żona o tym nie wiedziała :-)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu
a jak masz jakies domowej roboty winko to jstem jak najbardziej na TAK
-
535
Ja kilka razy na tym forum zaznaczałem , że nie piję alkoholu. Zawsze mogę wpaść z Małżonką, co pozwoli zacieśnić kontakty i uwierzyć w to, iż nie jestem takim chujem.
- Edinazzu
Rozumiem aluzję. Dla mnie także piwo to napój ochładzający, a wino to coś co wzmacnia apetyt. A za wódą nie przepadam
- Edinazzu
OK nie będę wnikał w szczególy. Czy nie lubisz, czy nie możesz itd. To juz indywidualna rzecz. Wyjasnimy osobiście.
-
Maria Konopnicka
535 - a jak Ci się podoba Voivod - Voivod ? Dla mnie to ich jedyna płyta, do której nie mogę się przekonać. Bardzo natomiast sobie cenię ich ostatnie albumy. Na winylach mam tylko pierwszą (stare, chyba nawet pierwsze wydanie) i ostatnią. Pozostałe, oprócz wspomnianej "voivod" z czasem pewnie uzupełnię.
-
535
To jest najrzadziej słuchana przeze mnie pozycja VOIVOD. Może zabrzmieć głupio, ale nawet obecnie, częściej sięgam po Kronik [sic!]. To wcale nie znaczy, że traktuję ją po macoszemu. Tam naprawdę są dobre numery. Może zbyt "motocyklowe", wyprane nieco z tego "schizofrenicznego terroru", choć słowo nieco wymaga podkreślenia, bo na przykład taki Rebel Robot przypomina do czego w tym zespole służą instrumenty. Pod określeniem instrumenty rozumiem również wokal. Fenomen tej kapeli polega głównie na tym, że przy "ułomnym" instrumentarium, punkowej perkusji robią rozpierdol, inteligenty dodajmy rozpierdol do którego urodziwy Hellhammer (Trysil) potrzebuje rysunku jak trafić w werbel.
Lubię wokale na tej płycie. W ogóle lubię VOIVOD, więc brak obiektywizmu "leje się" nawet z przecinków. Jest to ten zespół który sprawia, że potrafię bez wyraźnego powodu i wspomagania wpaść w dziki szał. Poza tym to "przeciwnik" trudny, ale przez tyle lat chce mi się z nim mierzyć. Tysiącem kapel pierdolnąłem dawno o ścianę (mniejsza o nazwy - święto dzisiaj mamy, nie warto się kłócić) , a VOIVOD był, jest i będzie - z tego się bardzo cieszę.
Co do ostatnich dokonań to z Katorz miałem pewien problem, głównie z "melodiami". Przegryzłem ten temat zabierając płytę w długą podróż samochodem. Infini - wyboista, momenty doskonałe, trochę mielizn. Bez specjalnego pierdolenia i wysiłku można powiedzieć, że z tych dwóch ostatnich na jeden Phobos z pewnością się nie zbierze. Podejrzewam, że z tegorocznej też nie wystarczy, ale jakie to ma znaczenie? Jak mi nie będzie coś wchodzić, to rzucę szczurem, poprawię technologią, dodam szczyptę wodno-kanalizacyjnej patologii, by zakończyć postawieniem ołtarza zatytułowanego Dimension Hatross i czego więcej potrzeba? Warto dodać ile jeszcze zostało, by się dobrze zaprawić. VOIVOD jest jak lodówka pełna browaru. Nie do pokonania samotnie, za jednym podejściem.
W kwestii winyli to raczej nie, choć korci. Jedno mogę obiecać jak wygram w totolotka to amerykański ebay wyśle do mnie odrzutowiec z tymi płytami i duperelami, a niejaki AS będzie ledwie cieniem. Nie zanosi się jednak na to (trzeba przecież wysłać kupon), więc AS śpi spokojnie , ebay liczy straty, a samoloty uziemione. Wbrew pozorom jestem rozsądnym obywatelem. Mimo to na zdrowie, bo coś jeszcze zostało we wspomnianej lodówce do odpieczętowania.
Lubię wokale na tej płycie. W ogóle lubię VOIVOD, więc brak obiektywizmu "leje się" nawet z przecinków. Jest to ten zespół który sprawia, że potrafię bez wyraźnego powodu i wspomagania wpaść w dziki szał. Poza tym to "przeciwnik" trudny, ale przez tyle lat chce mi się z nim mierzyć. Tysiącem kapel pierdolnąłem dawno o ścianę (mniejsza o nazwy - święto dzisiaj mamy, nie warto się kłócić) , a VOIVOD był, jest i będzie - z tego się bardzo cieszę.
Co do ostatnich dokonań to z Katorz miałem pewien problem, głównie z "melodiami". Przegryzłem ten temat zabierając płytę w długą podróż samochodem. Infini - wyboista, momenty doskonałe, trochę mielizn. Bez specjalnego pierdolenia i wysiłku można powiedzieć, że z tych dwóch ostatnich na jeden Phobos z pewnością się nie zbierze. Podejrzewam, że z tegorocznej też nie wystarczy, ale jakie to ma znaczenie? Jak mi nie będzie coś wchodzić, to rzucę szczurem, poprawię technologią, dodam szczyptę wodno-kanalizacyjnej patologii, by zakończyć postawieniem ołtarza zatytułowanego Dimension Hatross i czego więcej potrzeba? Warto dodać ile jeszcze zostało, by się dobrze zaprawić. VOIVOD jest jak lodówka pełna browaru. Nie do pokonania samotnie, za jednym podejściem.
W kwestii winyli to raczej nie, choć korci. Jedno mogę obiecać jak wygram w totolotka to amerykański ebay wyśle do mnie odrzutowiec z tymi płytami i duperelami, a niejaki AS będzie ledwie cieniem. Nie zanosi się jednak na to (trzeba przecież wysłać kupon), więc AS śpi spokojnie , ebay liczy straty, a samoloty uziemione. Wbrew pozorom jestem rozsądnym obywatelem. Mimo to na zdrowie, bo coś jeszcze zostało we wspomnianej lodówce do odpieczętowania.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
^pieknie napisane, z tym, ze cos mi mowi ze sa w stanie jeszcze nagrac album na poziomie Phobos. to tylko przeczucie (chociaz mocno podparte ZAJEBISTYM numerem jakim jest Kaleidos), ale jak widzialem jak oni sie ciesza z grania muzyki, jaka jest zajebista chemia w tym zespole i autentyczna pasja- no kurwa, mysle, ze teraz jest moment kiedy Voviod znow pokaze reszcie gdzie jest jej miejsce (w dupie) i ponownie rozpierdoli lokalny klaster.
na forum voivodfan.com pisuje Blacky, takiego posta odnosnie nowej plyty znalazlem:
i jeszcze
w ogole te tytuly utworow zajebiste, no cos czuje ze nagraja plyte dekady.
na forum voivodfan.com pisuje Blacky, takiego posta odnosnie nowej plyty znalazlem:
na nic tak nie czekam kurwa, nawet na Slayera.Hi guys, it's coming along, here some clue on the number 13!!! We are going to record 9 songs with title like Kaleidos, Target Earth, Warchaic, Resistance, Empathy for the Enemy, Artefacts, Mechanical Mind and two more that Snake has yet to titled. We will try to get as much filming of our recording session as possible, it's co-produced effort with Pierre Remillard and very long time friend and great producer. And we are very excited about it...I can't say more, I may already said too much..
i jeszcze
!!Away posted on another Forum that recordings start January 30.
w ogole te tytuly utworow zajebiste, no cos czuje ze nagraja plyte dekady.
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Riven pisze: na nic tak nie czekam kurwa, nawet na Slayera.
No, to juz jest wyzszy poziom sprania ;)Riven
- Riven
- Kontakt:
- Nerwowy
- mistrz forumowej ceremonii
Riven to tak naprawde nie lubi Voivod, słucha ich tylko dlatego, że to modny zespół na majsterfulu ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jak my wszyscy
Ja czekam na obie z podobna niecierpliwoscia, zadne tam Voivod>Slayer ;)
Ja czekam na obie z podobna niecierpliwoscia, zadne tam Voivod>Slayer ;)
- Riven
- Kontakt:
nie no, ze V>S to nie powiem,, aleto jedyny zespol ktorego nazwe moge z czystym sumieniem napisac w jednym wersie ze slowem SLAYER
- nicram
Byłoby dobrze gdybyś zamiast SLAYER napisał MEGADETH! ;-)Riven pisze:nie no, ze V>S to nie powiem,, aleto jedyny zespol ktorego nazwe moge z czystym sumieniem napisac w jednym wersie ze slowem SLAYER
Zajebisty news!Riven pisze:na forum voivodfan.com pisuje Blacky, takiego posta odnosnie nowej plyty znalazlem:
Hi guys, it's coming along, here some clue on the number 13!!! We are going to record 9 songs with title like Kaleidos, Target Earth, Warchaic, Resistance, Empathy for the Enemy, Artefacts, Mechanical Mind and two more that Snake has yet to titled. We will try to get as much filming of our recording session as possible, it's co-produced effort with Pierre Remillard and very long time friend and great producer. And we are very excited about it...I can't say more, I may already said too much..
all the monsters will break your heart
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
nicram pisze:Byłoby dobrze gdybyś zamiast SLAYER napisał MEGADETH! ;-)

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
"MEGADETH vs SLAYER: czyli nawet jesli temat jest o snopowiazalkach, to Warto Rozmawiac", sezon 4 odcinek 23