SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re: SATYRICON

13-01-2013, 19:27

jesteście jak szczury, macie jeden rozum :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

13-01-2013, 19:56

[V] pisze: I felt that the cycle of SATYRICON had become very something different from what I wanted it to be. It became like this: write, rehearse, record, promote, tour, finish. [Then again] write, rehearse, record, promote, tour, finish. And again and again and again. And I came to a point in 2009 where I went, like, 'What's the point of this? Is this why I started [playing music]? Definitely not.' This was never my goal to come in a situation like this. It's not like I dreamt about living on a bus. It was not my goal in life. Or to live my life in a suitcase. Or in a backstage. It was never my plan. My plan was to write music, record music and release music and then do the occasional show and tour, but this became like a clusterfuck of events — all the time something going on and all this pressure all the time, especially from everyone around us. Plus, I also think that when you're working so intensely, there's sort of this tear-and-wear to people on a personal level. And also, as the leader of a company or a sports team or a metal band, you also have a responsibility to make some decisions that might be popular but unnecessary. And for those who just want to go on the road and play all the time, they don't want to have a break, and our agent and record company, they certainly didn't want any break. But for me, it became almost like a choice between quitting as a band or taking a break. And I think that if we continue now, we can push ourselves for two or three more years, and then we will quit. Or we can take a break… It just goes to show how right I was, because I was thinking that one year was more than enough, and after one year, I still felt that, 'I'm not ready. I want to have a longer break.' So we had one and a half year… We started working on the new album last summer. So it was very necessary."

wypowiedz z sierpnia ubieglego roku
Pamiętam, jak to czytałem. Generalnie szacun, bo nie jeden wafel już by płynął na fali - nowy kontrakt z dużą wytwórnią, trasy, kasa itd. Dobrze się się opamiętali. A dzisiaj, jak widać Sigurd ma niezła radochę z grania, bez zbędnego wymuszania i presji z czyjejkolwiek strony. Można obie obejrzeć, co i z kima grywa na jewtubie;) I jebnę śmiechem, jak nowa płyta okaże się regresem i będzie to coś surowszego:D Ciekawe, co powiedzą dzisiejszy wymuskani 'fani' Satyricon:P
'Come the Blessed Madness'
535

13-01-2013, 20:00

COFFIN pisze:I jebnę śmiechem, jak nowa płyta okaże się regresem i będzie to coś surowszego:D Ciekawe, co powiedzą dzisiejszy wymuskani 'fani' Satyricon:P
Na szczęście my jesteśmy bezpieczni.
Awatar użytkownika
COFFIN

13-01-2013, 20:02

To wiem. Generalnie zawsze podobała mi się ich niezależność - Moonfog robiło swoje. Szkoda tej wytwórni.
Awatar użytkownika
Drone

13-01-2013, 20:05

longinus696 pisze:
Only_True_Believers pisze:Ostatnio przypomniałem sobie Rebel Extravaganza, przy pierwszym przesłuchaniu super, przy drugim juz nudzi, płyta jest za prosta, nie ma w sobie smaczków które się odkrywa, a wokale to zwykła black metalowa sroka, nie to co na ND.
Zapytam jak Maria: ile Ty masz lat? :D :D :D
Ale jest w tym trochę prawdy, choć widzę to jeszcze inaczej. Doceniam "Rebel Extravaganza" za innowacyjność, za te fabryczne przebitki pomiędzy ostrymi riffami, za wyznaczenie pewnego kierunku w takim graniu (obok np. "666 International"), lecz całościowo o wiele bardziej przemawiają do mnie 3 późniejsze płyty. Jest w nich głębia - te stosunko proste hellhammerowe riffy mają w sobie różnego rodzaju haczyki i zakamarki, kotłuje się w nich coś bestialskiego, kryje się za tym jakaś tajemnica, a tego o "Rebel" powiedzieć nie mogę. Jeżeli mam posłuchać "Rebel", to i tak zawsze włączam płytę THORNS.

Nie chcę być źle zrozumiany: uważam "Rebel" za bardzo dobrą, ba, znakomitą płytę, lecz kolejne uważam za wybitne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-01-2013, 20:12

Rebel to doskonala plyta, ale Volcano i tym bardziej Age of Negro to albumy bez porównania bardziej wymagające i zwyczajnie trudniejsze w odbiorze. Potwierdzeniem tego jest dla mnie fakt, ze sam bardzo długo ich nie rozumiałem, i ze nadal wiele osob produkuje na ich temat totalne niedorzeczności.
COFFIN pisze:I jebnę śmiechem, jak nowa płyta okaże się regresem i będzie to coś surowszego:D
Przeciez już to zrobili.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
COFFIN

13-01-2013, 20:16

Niestety, nie to miałem na myśli;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 20:26

No oby tylko nie wracali do parapetow ;). Las może być.
Awatar użytkownika
COFFIN

13-01-2013, 20:39

To już raczej za nimi. Ale miałem na myśli jeszcze coś innego. Poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieję, że Frost ciotą jednak nie jest:D
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: SATYRICON

13-01-2013, 20:51

Drone to Drone, ale Ciebie, Riven, nie poznaję ;) O ile mogę się zgodzić, że V wymaga skupienia, by zstąpić do głębi (sam uważam podobnie), to TAoN to już nie dotyczy - a już na pewno żadna z nich nie sięga poziomu RE, choć V jest całkiem blisko. Ale to tylko takie tam moje opiniowanie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

13-01-2013, 20:52

Riven pisze:Rebel to doskonala plyta, ale Volcano i tym bardziej Age of Negro to albumy bez porównania bardziej wymagające i zwyczajnie trudniejsze w odbiorze. Potwierdzeniem tego jest dla mnie fakt, ze sam bardzo długo ich nie rozumiałem, i ze nadal wiele osob produkuje na ich temat totalne niedorzeczności.
Riven, zawsze poprawisz mi humor ... Jak mozna 'Age of Nero' czy 'Volcano' za bardziej wymagajaca plyte? To, ze ty je zalapales po kilku latach to zaden wyznacznik. :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-01-2013, 20:53

Rajwen po prostu lubi Drona :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

13-01-2013, 20:55

COFFIN pisze:To już raczej za nimi. Ale miałem na myśli jeszcze coś innego. Poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieję, że Frost ciotą jednak nie jest:D
bedzie dobrze, Satyr ponownie zapuscil wlosy ... Bedzie BM :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 21:05

Ihasan pisze: Jak mozna 'Age of Nero' czy 'volcano' za bardziej wymagajaca plyte? To, ze ty je zalapales po kilku latach to zaden wyznacznik :)
The Age of Nero jest monotonna i ma bardzo surowe brzmienie. jest nieporównywalnie mniej chwytliwa niż hiciarska now, diabolical (sa na niej ze 3 wpadające w ucho przeboje, podczas gdy praktycznie cala poprzednia to black 'n rollowe hity). dlatego uważam ze jest najmniej przystepna ze wszystkich. co w tym takiego zabawnego to nie wiem

żeby nie było, może wyraziłem się niejasno, ale oczywiście Rebel > Volcano >>>> TaoN. to ze cos jest antyhiciarskie nie znaczy automatycznie, ze jest lepsze :). Negro to po prostu swietna plyta, a nie tylko przyzwoita jak wydawalo mi się na początku.
Awatar użytkownika
COFFIN

13-01-2013, 21:38

Ihasan pisze:bedzie dobrze, Satyr ponownie zapuscil wlosy ... Bedzie BM :)
To jego zapuszczanie to pamiętam już kilka razy;)
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

13-01-2013, 22:06

Dzięki, zawsze zastanawiałem się czy warto tego całego Satyricon posłuchać. Teraz po twoim polecam, wiem że dobrze by było ich poznać.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

13-01-2013, 22:17

Obrazek
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

13-01-2013, 22:18

ale dopiero wtedy gdy pokaże waginę albo chociaż cycki. inaczej będzie dla mnie niewiarygodna.
promowaniu leśnych dziadów mówimy stanowczo nie
Awatar użytkownika
COFFIN

13-01-2013, 22:20

anna88 pisze:
6. Intermezzo II MCD...3
7. Rebel Extravaganza...4
8. Volcano...5
:D