BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

Re: BURZUM

08-06-2012, 13:12

PureHate pisze:Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to ? kupić warto ?
Jak wywalisz durnego slipcase'a to jest całkiem OK.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

08-06-2012, 13:12

Tylko kto mu płyty nagrywa i pisze te arty na burzum.org, skoro on odrzuca zdobycze cywilizacji? Boss Forsberg z Black sMark z siostrą?
PureHate
weteran forumowych bitew

08-06-2012, 13:15

Wódz 10 pisze:
PureHate pisze:Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to? Kupić warto?
Jakieś zdjęcia w książeczce czy też wydane tak skąpo jak first pressy?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-06-2012, 13:19

Taki miks Graveland/Cejrowski...
Blackult pisze:Tylko kto mu płyty nagrywa i pisze te arty na burzum.org, skoro on odrzuca zdobycze cywilizacji? Boss Forsberg z Black sMark z siostrą?
Cóż... może w Norwegii wikingowie mieli gitary i studia nagrań? Czytałem Thorgala i były tam różne dziwne urządzenia, więc kto wie...
Wiesz... chodziło mi bardziej o głębokie ideologiczne odrzucenie zasad współczesnego świata, a nie powrót do krzesania ognia patykami czy krzemieniami...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

08-06-2012, 13:20

PureHate pisze:
Wódz 10 pisze:
PureHate pisze:Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to? Kupić warto?
Jakieś zdjęcia w książeczce czy też wydane tak skąpo jak first pressy?
Same teksty + na tyłach książeczki zdjęcie kościoła z "Aske" i krótka notka propagandowa.

Edit. Mówię o jedynce.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

08-06-2012, 13:27

trup pisze:
Blackult pisze:Tylko kto mu płyty nagrywa i pisze te arty na burzum.org, skoro on odrzuca zdobycze cywilizacji? Boss Forsberg z Black sMark z siostrą?
Cóż... może w Norwegii wikingowie mieli gitary i studia nagrań? Czytałem Thorgala i były tam różne dziwne urządzenia, więc kto wie...
Wiesz... chodziło mi bardziej o głębokie ideologiczne odrzucenie zasad współczesnego świata, a nie powrót do krzesania ognia patykami czy krzemieniami...
Spoko, "zdobycze cywilizacji" kojarzą się (mi przynajmniej) z kulturą materialną jednak. ;)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

11-06-2012, 10:42

Przez tę chujnię dla ZHP Burzum spadł był mi z ligi zespolów bezbłędnych w ramach bm, ostały się ino Mayhem i Dodheimsgard, ciekawe który zjebie najsampierw :/
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-06-2012, 12:14

dhg
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-06-2012, 13:57

widzial ktos ta nowa plyte w media albo saturnie?
Bambi
rasowy masterfulowicz

14-06-2012, 13:59

ja widziałem, leży se po 59,99 dałnie :)
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-06-2012, 14:48

Obrazek
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-06-2012, 14:55

:DDD
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-06-2012, 17:40

Dobra mam wreszcie nowa plyte i przesluchalem jak na razie 4 razy i jedyne co moge powiedziec, to to ze mi sie podoba. Mysle, że ta płyta to taka zaduma Varga nad przeszłoscia spedzona na kiblowaniu. Tutaj czuć jak czas wolno plynie, plyta tak jak bylo wspomniane wczesniej mogla byc pisana przy kominku w zimowe wieczory. Varg saczyl grzanca i patrzal przez okno na nature. Te plyte nazwalbym "ZADUMA", moim zdanim broni się ten jego scaldic metal. I kolejna wazna rzecz odnosnie tej plyty to, że choc pozornie wydaje sie ze moze to byc muzyka lecaca w tle, to przy uwaznej analizie w ogole tak nie jest. Wydaje mi sie, że za kazdym kolejnych odsluchem wylapuje kolejne smaczki, choc rify sa proste jak drut i mysle, ze zagralbym je po kilku dniach nauki gry na gitarze. Ale poklady emocji zawarte na tej plycie sa niesamowite. Dodatkowo mysle, ze to taki przerywnik VARGA i nastepna plyta to bedzie cios w calkowicie nieznanym nam sluchaczom stylu.

HAIL VARG !
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

Re: Odp: BURZUM

15-06-2012, 13:21

Maleficio pisze:Obrazek
Black metal stawał się coraz bardziej progresywny, czerpiąc z awangardy, teorii muzyki noise, industrialu czy współczesnego jazzu (ze szczególnym wskazaniem na Johna Zorna i jego Naked City).
Eeeee...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

15-06-2012, 13:32

Chodzi o to, że czarna sztuka przełomu wieków czerpała siłę z nienawiści do zindustrializowanego świata, ze szczególnym wskazaniem na Żydów. Myślę, że świeżo reaktywowany mesjasz mógłby ci to jakoś wyraźniej naświetlić.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

15-06-2012, 13:39

Eeeee...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
[V]

15-06-2012, 13:53

Drone pisze: Black metal jest jak północny wiatr we włosach, oczy wilka połyskujące w świetle księżyca, jęki konających rannych i trzaski płomieni trawiących drewniane chałupy z pobliskiej wioski.
Black metal jest jak czarna krew wrogów krzepnąca na ostrzu mojego miecza - jest czernią zimną i zniewalającą, czarnym ogniem płonącym w mojej duszy zalewającym pobliskie lasy i doliny.
Jest śmiercią, trwogą i zniszczeniem, odhumanizowanym pierwiastkiem zła toczącym mój umysł i uderzajcym jak ostry nóż błyskawicy rozcinający pochmurne niebo.
Black metal to mrok, chłód i wilgotny, biały płaszcz mgły snujący się pomiędzy drzewami w mroźny grudniowy poranek.
Black metal to samotność i destrukcja - nienawiść i rozpacz, lot nad przepaścią na skrzydłach czarnego anioła.
Ze wszystkiego co słucham, słucham tylko tego co krwią zostało napisane. Pisz krwią a dowiesz się, że krew jest życiem.
Hail Satan! Hail Victory!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

15-06-2012, 14:03

maciek z klanu pisze:... Mysle, że ta płyta to taka zaduma Varga nad przeszłoscia spedzona na kiblowaniu...
To jedno zdanie wystarczy za całą recenzję. Wniosek nasuwa się sam. Czas zrobić WSZYSTKIE badania. Czterdziestka na karku. Żarty się skończyły.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

15-06-2012, 14:05

twoja_stara_trotzky pisze:Deszcz mą łzą, black metal mym krzykiem!
Skoro już rzucamy forumowymi klasykami. :)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

BURZUM

17-06-2012, 11:53

[V] pisze:
Drone pisze:Black metal jest jak północny wiatr we włosach, oczy wilka połyskujące w świetle księżyca, jęki konających rannych i trzaski płomieni trawiących drewniane chałupy z pobliskiej wioski.
Black metal jest jak czarna krew wrogów krzepnąca na ostrzu mojego miecza - jest czernią zimną i zniewalającą, czarnym ogniem płonącym w mojej duszy zalewającym pobliskie lasy i doliny.
Jest śmiercią, trwogą i zniszczeniem, odhumanizowanym pierwiastkiem zła toczącym mój umysł i uderzajcym jak ostry nóż błyskawicy rozcinający pochmurne niebo.
Black metal to mrok, chłód i wilgotny, biały płaszcz mgły snujący się pomiędzy drzewami w mroźny grudniowy poranek.
Black metal to samotność i destrukcja - nienawiść i rozpacz, lot nad przepaścią na skrzydłach czarnego anioła.
Ze wszystkiego co słucham, słucham tylko tego co krwią zostało napisane. Pisz krwią a dowiesz się, że krew jest życiem.
Hail Satan! Hail Victory!
Przecież to jest autorstwa Mariana. Napisał to parę dobrych lat temu, jeszcze przed pojawieniem się Drone'a. :D
ODPOWIEDZ