Jak wywalisz durnego slipcase'a to jest całkiem OK.PureHate pisze:Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to ? kupić warto ?
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: BURZUM
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Tylko kto mu płyty nagrywa i pisze te arty na burzum.org, skoro on odrzuca zdobycze cywilizacji? Boss Forsberg z Black sMark z siostrą?
-
- weteran forumowych bitew
Jakieś zdjęcia w książeczce czy też wydane tak skąpo jak first pressy?Wódz 10 pisze:Jak wywalisz durnego slipcase'a to jest całkiem OK.PureHate pisze:Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to? Kupić warto?
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Taki miks Graveland/Cejrowski...
Wiesz... chodziło mi bardziej o głębokie ideologiczne odrzucenie zasad współczesnego świata, a nie powrót do krzesania ognia patykami czy krzemieniami...
Cóż... może w Norwegii wikingowie mieli gitary i studia nagrań? Czytałem Thorgala i były tam różne dziwne urządzenia, więc kto wie...Blackult pisze:Tylko kto mu płyty nagrywa i pisze te arty na burzum.org, skoro on odrzuca zdobycze cywilizacji? Boss Forsberg z Black sMark z siostrą?
Wiesz... chodziło mi bardziej o głębokie ideologiczne odrzucenie zasad współczesnego świata, a nie powrót do krzesania ognia patykami czy krzemieniami...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Same teksty + na tyłach książeczki zdjęcie kościoła z "Aske" i krótka notka propagandowa.PureHate pisze:Jakieś zdjęcia w książeczce czy też wydane tak skąpo jak first pressy?Wódz 10 pisze:Jak wywalisz durnego slipcase'a to jest całkiem OK.PureHate pisze:Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to? Kupić warto?
Edit. Mówię o jedynce.
I dream of colour music,
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Spoko, "zdobycze cywilizacji" kojarzą się (mi przynajmniej) z kulturą materialną jednak. ;)trup pisze:Cóż... może w Norwegii wikingowie mieli gitary i studia nagrań? Czytałem Thorgala i były tam różne dziwne urządzenia, więc kto wie...Blackult pisze:Tylko kto mu płyty nagrywa i pisze te arty na burzum.org, skoro on odrzuca zdobycze cywilizacji? Boss Forsberg z Black sMark z siostrą?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Przez tę chujnię dla ZHP Burzum spadł był mi z ligi zespolów bezbłędnych w ramach bm, ostały się ino Mayhem i Dodheimsgard, ciekawe który zjebie najsampierw :/
Yare Yare Daze
- maciek z klanu
- maciek z klanu
widzial ktos ta nowa plyte w media albo saturnie?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- maciek z klanu
Dobra mam wreszcie nowa plyte i przesluchalem jak na razie 4 razy i jedyne co moge powiedziec, to to ze mi sie podoba. Mysle, że ta płyta to taka zaduma Varga nad przeszłoscia spedzona na kiblowaniu. Tutaj czuć jak czas wolno plynie, plyta tak jak bylo wspomniane wczesniej mogla byc pisana przy kominku w zimowe wieczory. Varg saczyl grzanca i patrzal przez okno na nature. Te plyte nazwalbym "ZADUMA", moim zdanim broni się ten jego scaldic metal. I kolejna wazna rzecz odnosnie tej plyty to, że choc pozornie wydaje sie ze moze to byc muzyka lecaca w tle, to przy uwaznej analizie w ogole tak nie jest. Wydaje mi sie, że za kazdym kolejnych odsluchem wylapuje kolejne smaczki, choc rify sa proste jak drut i mysle, ze zagralbym je po kilku dniach nauki gry na gitarze. Ale poklady emocji zawarte na tej plycie sa niesamowite. Dodatkowo mysle, ze to taki przerywnik VARGA i nastepna plyta to bedzie cios w calkowicie nieznanym nam sluchaczom stylu.
HAIL VARG !
HAIL VARG !
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- megawat
Re: Odp: BURZUM
Maleficio pisze:
Eeeee...Black metal stawał się coraz bardziej progresywny, czerpiąc z awangardy, teorii muzyki noise, industrialu czy współczesnego jazzu (ze szczególnym wskazaniem na Johna Zorna i jego Naked City).
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Bezdech
Chodzi o to, że czarna sztuka przełomu wieków czerpała siłę z nienawiści do zindustrializowanego świata, ze szczególnym wskazaniem na Żydów. Myślę, że świeżo reaktywowany mesjasz mógłby ci to jakoś wyraźniej naświetlić.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- megawat
Eeeee...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
Drone pisze: Black metal jest jak północny wiatr we włosach, oczy wilka połyskujące w świetle księżyca, jęki konających rannych i trzaski płomieni trawiących drewniane chałupy z pobliskiej wioski.
Black metal jest jak czarna krew wrogów krzepnąca na ostrzu mojego miecza - jest czernią zimną i zniewalającą, czarnym ogniem płonącym w mojej duszy zalewającym pobliskie lasy i doliny.
Jest śmiercią, trwogą i zniszczeniem, odhumanizowanym pierwiastkiem zła toczącym mój umysł i uderzajcym jak ostry nóż błyskawicy rozcinający pochmurne niebo.
Black metal to mrok, chłód i wilgotny, biały płaszcz mgły snujący się pomiędzy drzewami w mroźny grudniowy poranek.
Black metal to samotność i destrukcja - nienawiść i rozpacz, lot nad przepaścią na skrzydłach czarnego anioła.
Ze wszystkiego co słucham, słucham tylko tego co krwią zostało napisane. Pisz krwią a dowiesz się, że krew jest życiem.
Hail Satan! Hail Victory!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
To jedno zdanie wystarczy za całą recenzję. Wniosek nasuwa się sam. Czas zrobić WSZYSTKIE badania. Czterdziestka na karku. Żarty się skończyły.maciek z klanu pisze:... Mysle, że ta płyta to taka zaduma Varga nad przeszłoscia spedzona na kiblowaniu...
- grot
Skoro już rzucamy forumowymi klasykami. :)twoja_stara_trotzky pisze:Deszcz mą łzą, black metal mym krzykiem!
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Raagoon
BURZUM
Przecież to jest autorstwa Mariana. Napisał to parę dobrych lat temu, jeszcze przed pojawieniem się Drone'a. :D[V] pisze:Drone pisze:Black metal jest jak północny wiatr we włosach, oczy wilka połyskujące w świetle księżyca, jęki konających rannych i trzaski płomieni trawiących drewniane chałupy z pobliskiej wioski.
Black metal jest jak czarna krew wrogów krzepnąca na ostrzu mojego miecza - jest czernią zimną i zniewalającą, czarnym ogniem płonącym w mojej duszy zalewającym pobliskie lasy i doliny.
Jest śmiercią, trwogą i zniszczeniem, odhumanizowanym pierwiastkiem zła toczącym mój umysł i uderzajcym jak ostry nóż błyskawicy rozcinający pochmurne niebo.
Black metal to mrok, chłód i wilgotny, biały płaszcz mgły snujący się pomiędzy drzewami w mroźny grudniowy poranek.
Black metal to samotność i destrukcja - nienawiść i rozpacz, lot nad przepaścią na skrzydłach czarnego anioła.
Ze wszystkiego co słucham, słucham tylko tego co krwią zostało napisane. Pisz krwią a dowiesz się, że krew jest życiem.
Hail Satan! Hail Victory!