AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re: AUTOPSY

17-11-2013, 09:09

535 pisze:
flow pisze: no pytałeś, na bank nie nie jesteś z Krakowa heheh
Teraz to ja już sam nie wiem o co Ci chodzi. Swoją drogą, używanie określenia "na bank", nie jest w stylu naszych roczników, a przynajmniej nie z tych okolic.
Tutaj masz rację, coś mi się pojebało po %, edytuję.

Jeśli chodzi o wymienienie płyt o których mówisz. W przypadku Grave Souless było plus każda kolejna z naciskiem na Back from the Grave i BG.
Entombed Wolverine Blues, Serpent Saints w nieco innym klimacie ale jednak to nadal szeroko pojęty death metal.
Z Unleashed bywało różnie po 92 bo część wydawnictw to syf ale powiedzmy Across the Open Sea mimo, że nie tak zajebisty jak jedynka nadal trzymał poziom.
Tyle,że wymienione tutaj płyty już nie mają w sobie takiej mocy co pierwsze dwa wydawnictwa każdej z tych kapel.
Nie rozumiem tylko dlaczego wymieniając wcześniej płyty nie miałem "wyjechać ze Szwecji" skoro to były przykłady.
Takie spusty nad Autopsy to jebana moda gimbazy, owszem zajebiste płyty im się przydarzyły ale analogicznie również inne kapele takowe nagrywały natomiast The Headless Ritual jest średni i takie są fakty.
535

17-11-2013, 09:40

flow pisze: Nie rozumiem tylko dlaczego wymieniając wcześniej płyty nie miałem "wyjechać ze Szwecji" skoro to były przykłady.
Sam podałeś te przykłady i o nich sobie tak sympatycznie rozmawialiśmy.
flow pisze: Takie spusty nad Autopsy to jebana moda gimbazy, owszem zajebiste płyty im się przydarzyły ale analogicznie również inne kapele takowe nagrywały natomiast The Headless Ritual jest średni i takie są fakty.
Fakty są takie. Czasem czuję się jak beztroski gimnazjalista, ale to chyba dobrze w Kraju cierpienia, narzekania i wiecznej udręki? Druga sprawa. The Headless Ritual jest moim zdaniem płytą słabszą od Macabre Eternal, głównie przez krótki czas trwania i niepotrzebne nikomu, "etiudy-przerywniki". Poza tym, jakie spusty? Przypomnę, że zaczęło się od słowa "regres". Ja zapytałem grzecznie o nazwy zespołów, grających death metal, których regres odbywa się na takim poziomie. Podałeś GRAVE, ENTOMBED i UNLEASHED.

Podsumujmy więc, by nie przedłużać.
Śmiem wątpić, by którakolwiek z wymienionych przez Ciebie kapel, nagrała po roku 1992, choć jedną wartościowszą death metalową nutę, od tego co popełnił Reifert. I to nie jest kwestia mody, tylko fakt. Tylko tyle. Nie wiem po co się tak szarpałeś. Nawiasem mówiąc, zestawienie nazwy Autopsy, ze słowem "moda", powoduje mój szyderczy rechot. Nastała wielka moda. Po niemal ćwierćwieczu. Kilku miśków klepie o tym w klawiaturę.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2013, 11:07

Autopsy na dzień dzisiejszy trzyma się najlepiej z całej czołówki death metalu i to jest fakt niezaprzeczalny. stwierdzam to mimo mojej większej sympatii do takich kapel jak Morbid Angel czy Immolation. tu właściwie nie ma o czym gadać. o jakichś tam Grave, czy innym Unleashed nie będę nawet wspominał, bo ci mogli sobie stanąć obok ekipy Reiferta tylko w samych początkach kariery, a i to z trudnościami.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-11-2013, 11:09

szczegolnie to Immolation na ostatniej plycie zdaje sie strasznie dalo dupy. a moze po prostu odstraszylo mnie brzmienie i jednak warto sie postarac? pierwsze pare odsluchow w okolicach premiery zawiodlo mocno, zwlaszcza po znacznie lepszej Majesty
this is a land of wolves now
Heretyk

17-11-2013, 11:13

nie no, dobra jest, oni zawsze trzymają pewien poziom, ale to takie dość ewidentne odgrzewanie kotletów jak dla mnie. pomysły już nie te.
[V]

17-11-2013, 11:15

Heretyk pisze:nie no, dobra jest, oni zawsze trzymają pewien poziom, ale to takie dość ewidentne odgrzewanie kotletów jak dla mnie. pomysły już nie te.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

17-11-2013, 11:20

Heretyk pisze:Autopsy na dzień dzisiejszy trzyma się najlepiej z całej czołówki death metalu i to jest fakt niezaprzeczalny. stwierdzam to mimo mojej większej sympatii do takich kapel jak Morbid Angel czy Immolation. tu właściwie nie ma o czym gadać. o jakichś tam Grave, czy innym Unleashed nie będę nawet wspominał, bo ci mogli sobie stanąć obok ekipy Reiferta tylko w samych początkach kariery, a i to z trudnościami.
Sedno.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

17-11-2013, 11:24

O tym tutaj wczoraj dywagowaliśmy. Choć ja czytając wypowiedź Kolegi Heretyka westchnąłem ciężko, bo przecież po takim ciosie jakim jest Jupiter, każdy miłośnik mocnego uderzenia, czeka(ł) na nowe dzieło, by mieć podstawę i móc napisać, że "ATHEIST trzyma się mocno". Niestety, chyba ch... z tego będzie.
Heretyk

17-11-2013, 11:25

Atheist to oczywista oczywistość i i jedyny w swoim rodzaju fenomen.
535

17-11-2013, 11:27

Heretyk pisze:Atheist to oczywista oczywistość...
Nie jestem tego pewien.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-11-2013, 11:29

Ciii, bo zaraz sie okzae, ze jest moda na Atheist ;).

Oczywiscie racja. Z niecierpliwoscia czekam na kolejny krazek, jesli bedzie chociazby na tym samym poziomie co Jupiter, to nie bedzie czego zbierac. Bo powiem szczerze, ostatni Atheist cenie bardziej nawet niz wyjebiste Macabre Eternal.
Heretyk

17-11-2013, 11:30

no ja tłukłem Jupitera całymi tygodniami i zero znudzenia, z każdym przesłuchaniem jakieś nowe odkrycia. coś wspaniałego
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-11-2013, 11:33

Roznica jest taka, ze Autopsy nagralo niemal perfekcyjny krazek w swoim stylu. Oczywiscie ma zupelnie inny klimat niz wczesniejsze, i tez w zadnym wypadku nie jest to odcinanie kuponow itp., ni emniej jednak Jupiter rozsadza nie tylko swoja szufladke, ale i cala szafe z napisem "progresywny death metal". Po 3 latach (?) od premiery wypada zreszta coraz lepiej. Mysle, ze postawienie jej obok Monotheist na liscie najlepszych powrotow nie jest wcale wielka przesada.
PureHate
weteran forumowych bitew

17-11-2013, 11:36

Jak dla mnie nowy autopsy trzyma wysoki poziom poprzednich i o spadku formy w przypadku tej kapeli nawet niema mowy.
Awatar użytkownika
nicram

17-11-2013, 12:16

Heretyk pisze:Autopsy na dzień dzisiejszy trzyma się najlepiej z całej czołówki death metalu i to jest fakt niezaprzeczalny. stwierdzam to mimo mojej większej sympatii do takich kapel jak Morbid Angel czy Immolation.
Zupełnie się nie zgodzę. MA nagrał jedną chujową płytę, ale wszystko od A do H rozgniata dorobek Autopsy jak słoń mrówkę. Podobnie jest z Immolation, które nawet dzisiaj trzyma się baaardzo dobrze. Nie zapominajmy też o Incantation. Dziwne w ogóle zestawienia. Rozumiem, że na tym forum Autopsy to jakaś świętość, która jest po prostu lekko śmieszna, jeżeli zobaczy się ten zespół w szerszym kontekście i jego popularności. Immolation, Incantation oraz MA przy Autopsy to jak Jowisz, Saturn i Neptun przy księżycu Plutona, Charonie. :-)
all the monsters will break your heart
535

17-11-2013, 12:36

nicram pisze:MA nagrał jedną chujową płytę, ale wszystko od A do H rozgniata dorobek Autopsy jak słoń mrówkę. Podobnie jest z Immolation, które nawet dzisiaj trzyma się baaardzo dobrze. Nie zapominajmy też o Incantation. Dziwne w ogóle zestawienia. Rozumiem, że na tym forum Autopsy to jakaś świętość, która jest po prostu lekko śmieszna, jeżeli zobaczy się ten zespół w szerszym kontekście i jego popularności. Immolation, Incantation oraz MA przy Autopsy to jak Jowisz, Saturn i Neptun przy księżycu Plutona, Charonie. :-)
My tu o muzyce, a Ty o marketingu i statystykach. Chciałbym zauważyć, że Metallica rozgniata dorobek Voivod i Slayer, razem wziętych. Pytanie tylko jakie to ma znaczenie? Oczywiście możesz zaraz napisać, że w 1990 Autopsy w przeciwieństwie do Morbid Angel to była kapela kompletnie nieznana. No ale mam nadzieję, że na to, już nikt poważny nie da się nabrać.
Awatar użytkownika
NocnyKomboj
zaczyna szaleć

17-11-2013, 17:36

O, to skoro już nicram wyciągnął Incantation; nie uważacie, że Vanquish in vengeance jest płytą lepszą niż Headless Ritual?
E Pluribus Anus
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

17-11-2013, 19:46

Niewiele gorszą.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-11-2013, 22:02

Tak à propos The Headless Ritual, muszę się zgodzić z kolegą 535; te "etiudy-przerywniki" tam nie pasują, brakuję im dzikości z Shitfun, żeby urywały łeb. Ale to właściwie jedyny mankament tej płyty, bo poza tym jest to niewątpliwie kapitalny krążek, cała reszta robienia strzałek, całkowania i ustawiania wydawnictw w jakichkolwiek porządkach już mnie nie interesuje. I nie, mimo wszystko Incantation za Autopsy.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

18-11-2013, 07:02

535 pisze: Przypomnę, że zaczęło się od słowa "regres"
Którego użyłem twierdząc, że Mental Funeral był albumem najzacnieszym w ich dorobku a potem nastąpił spadek formy w porówaniu z nim, to proste.
535 pisze:Śmiem wątpić, by którakolwiek z wymienionych przez Ciebie kapel, nagrała po roku 1992, choć jedną wartościowszą death metalową nutę, od tego co popełnił Reifert. I to nie jest kwestia mody, tylko fakt.
Kto co lubi, dla mnie ta kapela to dwie pierwsze płyty do kolejnych nie wracam zbyt często.
Tylko tyle. Nie wiem po co się tak szarpałeś. Nawiasem mówiąc, zestawienie nazwy Autopsy, ze słowem "moda", powoduje mój szyderczy rechot. Nastała wielka moda. Po niemal ćwierćwieczu. Kilku miśków klepie o tym w klawiaturę.
Szarpać się przez takie bzdury? Wszystko zaczęło się od słowa regres chyba, że po MF nagrali coś lepszego o czym nie wiem?
ODPOWIEDZ