BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
pierdole tego orbitowskiego,nudne te jego felietony i jakies takie z dupy wyskrobane.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ty to jesteś.yossarian84 pisze:Ja to nawet nie wiem kto był człowieku.Plastek pisze:Bez błędów? Więc podobnie jak Orbitowski uważasz, że Vidkun Quisling to "szwedzki faszysta"?
The madness and the damage done.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Też, minus słowo "dezorientująca". :)Scaarph pisze:a dla kogoś siedzącego to nie? :)Mistrz pisze:widać, że autor skrupulatnie przestudiował burzum.org, ale sam artykuł dla kogoś nie siedzącego w temacie to raczej dezorientująca kompilacja faktów i faktoidów z życia VV.
-
- postuje jak opętany!
Artykuł na poziomie podstawówki, mało tego - nawet nie na 5.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ja się zastanawiam czy te historie o płonących kościołach i typkach zabijających swoich kolegów mogą jeszcze dzisiaj obchodzić kogoś, kto nie ma jakiegoś sentymentu do tamtych czasów i tamtej muzyki. Ten temat był maglowany setki razy, a ekscytujący przestał być pewnie jakąś dekadę temu. Dziś staruszek Varg nagrywa smętne ballady dla garstki fanboyów i nawet jeśli kilku z nich traktuje poważnie tę jego pisaninę na Burzum.org, to nie da się już z tego wszystkiego zrobić sensacji w roku 2012.
masy lubią czytać o morderstwach, podpaleniach i innych sensacjach, a w szczególności o wszelkich wrogach publicznych. poza tym w nagłówku pojawia się słowo "breivik", które jest obecnie na faliultravox pisze:Ja się zastanawiam czy te historie o płonących kościołach i typkach zabijających swoich kolegów mogą jeszcze dzisiaj obchodzić kogoś, kto nie ma jakiegoś sentymentu do tamtych czasów i tamtej muzyki.
prawdaultravox pisze:Dziś staruszek Varg nagrywa smętne ballady dla garstki fanboyów i nawet jeśli kilku z nich traktuje poważnie tę jego pisaninę na Burzum.org, to nie da się już z tego wszystkiego zrobić sensacji w roku 2012.
- ultravox
No tak, ale jak na dzisiejsze standardy to z Varga żaden wróg publiczny. Jego historia na pewno nie zrobi wrażenia na ludziach podniecających się Breivikiem, to przecież zupełnie inny kaliber. Na tamte czasy to wszystko wydawało się dość szokujące, ale to były spokojne lata 90. i większość z nas miała wtedy naście lat.nightspiryt pisze:masy lubią czytać o morderstwach, podpaleniach i innych sensacjach, a w szczególności o wszelkich wrogach publicznych. poza tym w nagłówku pojawia się słowo "breivik", które jest obecnie na fali.
- Scaarph
tak właśnie, choć odnoszę wrażenie, że z vikernessa wręcz usiłuje się u niektórych maskotkę robić raczej niż wroga publicznego. tyle, że ani na jedno, ani na drugie nie zasługuje. za to nie rozumiem zupełnie, powtarzam jeszcze raz, kogo, kto czytuje wyborczą, interesuje jakiś tam varg, jakiś tam black metal, a gdyby komuś zdarzyło się przez przypadek - albo i nie - wyłapać clue tego artykułu, to ja będę wdzięczny za oświecenie mnie. będąc osobą wielce upośledzoną mentalnie, do tego permanentnie pijaną, sam sobie nie potrafię tego poukładać.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Ja pozytywnie odbieram ten artykuł/felieton. Zawsze cieszę się, gdy w wysokonakładowych pismach ukazują się artykuły "propagujące" muzykę metalową. Co do treści. Nie przesadzajmy. Nie pisała tego osoba, która od lat siedzi w BM. Jak na standardy tego co piszą, mówią dziennikarze "z zewnątrz" to i tak jest nieźle. Może za bardzo hasłowo.To o Orbitowskim. Porównania Sankowskiego do rapu nie kumam w ogóle.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Pewnie chodziło o to żeby wskazać Varga jako protoplastę Breivika. Norweski Black Metal jako podglebie na którym wyrósł zbrodniczy fanatyzm. Coś w tym guście. Ale to zupełnie bez sensu bo inspiracje Breivika są diametralnie inne i pewnie jakby mógł toby bidnych BMowców rozstrzelał tak samo jak lewicującą młodzież na Utoyi.
A tak do tematu: To ledwo co idzie zmęczyć ten "Umskiptar". Ma to momenty, przyznaję i w sumie chyba bardziej nawet mi się podoba niż ten koszmarny "Fallen" i może być zapowiedzią całkiem ciekawego kierunku. Łączenie Blacku z poezją śpiewaną raczej gatunku nie ożywi, ale może wyjdzie coś fajnego.
A tak do tematu: To ledwo co idzie zmęczyć ten "Umskiptar". Ma to momenty, przyznaję i w sumie chyba bardziej nawet mi się podoba niż ten koszmarny "Fallen" i może być zapowiedzią całkiem ciekawego kierunku. Łączenie Blacku z poezją śpiewaną raczej gatunku nie ożywi, ale może wyjdzie coś fajnego.
-
- zaczyna szaleć
Scaldic Black Metal :)
-
Szczerze mówiąc, to mam wrażenie, że papa Varg po wyjściu z więzienia najpierw wylał z głowy wszystko to co fajnego mu się w głowie nazbierało przez lata nagrywając bardzo dobrą, chociaż chaotyczną płytę ("Belus"), następnie spróbował pociągnąć to dalej i odkrył, że pomysły się skończyły i wyszła kicha ("Fallen"), by na koniec wpaść na pomysł drobnego przegrupowania szyków nagrywając album stojący nieco w rozkroku, trochę tu, a trochę w jakimś nieokreślonym "tam" ("Umskiptar"). To "tam" to prawdopodobnie kierunek w jakim Varg pójdzie i w którym też prawdopodobnie się zamknie, polerując szyszak i wyrzucając co rok podobne do siebie płyty. To mi się wydaje najbardziej realne. Obstawiam, że następny album pójdzie już w pełni w mruczanki i ballady do polerowania szyszaków z Tesco. Zobaczymy w przyszłym roku.Herezjarcha pisze:Ma to momenty, przyznaję i w sumie chyba bardziej nawet mi się podoba niż ten koszmarny "Fallen" i może być zapowiedzią całkiem ciekawego kierunku. Łączenie Blacku z poezją śpiewaną raczej gatunku nie ożywi, ale może wyjdzie coś fajnego.
Zasadniczo streszczając, Varg zdaje się zmierzać w kierunku wymoszczenia sobie cichej, ciepłej, nikogo poza fanbojami nie obchodzącej niszy, z której już nie wyjdzie. Chcę się mylić.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Herezjarcha
- w mackach Zła
"Fallen" nie świadczyło o wyczerpaniu pomysłów, ten album jest fatalny, ale nie wymuszony i brzmi świeżo. To był po prostu krok w ślepą uliczkę w poszukiwaniu nowej konwencji. "Umskiptar" to krok kolejny w inne rejony i budzi jakieś tam bliżej nieokreślone nadzieje.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Nowy album lepszy od Fallen, gorszy od Belus ;)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
;-) choć zasadniczo mi się Umskiptar bardzo podoba.Baton pisze:Obstawiam, że następny album pójdzie już w pełni w mruczanki i ballady do polerowania szyszaków z Tesco.
all the monsters will break your heart
-
Ma ktoś z szanownych Panów wydania Byelobog dobre to ? kupić warto ?
- trup
Że niby Burzum idzie śladami Graveland... hmmm... ciekawa teoria. Prawdopodobna, aczkolwiek się obawiam, że Krystian jest muzykiem mniej pokornym niż Robert i będzie kombinował :-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Swoją drogą... widac wyraźnie, że Krystian całkowicie odrzucił współczesny świat i zdobycze cywilizacji. Ma to swoje plusy i minusy ale zdecydowanie wymaga odwagi i mocnego kręgosłupa.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."