SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: SATYRICON

04-01-2013, 11:32

Niewątpliwie, prawda bywa bolesna.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

04-01-2013, 11:32

Plastek pisze:I tak jestem daleko za tobą i Satyrem.
Szczególnie, że podpierasz się smutną sflaczałą pompką. Szkoda czasu panienko i tak Szef to wytnie.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-01-2013, 11:33

Plastek pisze:Niewątpliwie, prawda bywa bolesna.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Kosturr
zaczyna szaleć

04-01-2013, 11:36

535 pisze:
ultravox pisze:Nie zawsze. "Rebel Extravaganza" jest znacznie mniej przystępną płytą niż "Grand Declaration of War".
Nie zgadzam się, że "znacznie". Grand Declaration... nie jest płytą powszechnie lubianą. Rebel Extravaganza owszem. Owczy pęd, czy jednak tkwisz w błędzie?
Rebel Extravaganza przez jednych jest uważana za ich największe dzieło, przez innych za słabą płytę. Na pewno jest inna niż wczesne dokonania grupy i moim zdaniem jest zdecydowanie cięższa w odbiorze niż np. jej poprzedniczka Nemesis Divina. Poza tym musiała być sporym zawodem dla ludzi, którzy spodziewali się na niej piosenek na miarę "Mother North".
535

04-01-2013, 11:38

Wracając do tematu. Czekam na nową płytę Satyricon i mam nadzieję, że będzie przynajmniej tak dobra jak The Age of Nero.
Kosturr pisze: Rebel Extravaganza przez jednych jest uważana za ich największe dzieło, przez innych za słabą płytę. Na pewno jest inna niż wczesne dokonania grupy i moim zdaniem jest zdecydowanie cięższa w odbiorze niż np. jej poprzedniczka Nemesis Divina. Poza tym musiała być sporym zawodem dla ludzi, którzy spodziewali się na niej piosenek na miarę "Mother North".
Za słabą? Z tym się nie spotkałem, ale to nie znaczy, że tak nie jest. Co do "Mother North". Sami zrobili z tego "hymn-piosenkę" wielbioną przez nastolatki. Myślę, że za to należy cenić Satyricon, że nie poszli dalej w las. Podejrzewam, że po tylu latach takiego grania obecnie nikt nie chciałby tego słuchać. Trzy dobre płyty w tej stylistyce wystarczą. Dobrze się stało, że chłopcy głębiej sięgnęli do szufladki z odpowiednią literką.
Ostatnio zmieniony 04-01-2013, 11:47 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
est
mistrz forumowej ceremonii

04-01-2013, 11:40

Tak szczerze to po ND na parę lat przestałem zaglądać do blackmetalowego światka i RE mi po prostu umknęła by dopaść mnie po latach.
Awatar użytkownika
Skaut

04-01-2013, 11:53

535 pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:Zespół doskonały, dyskografia wyrównana potwornie - całkowicie zdominowała mi ostatni kwartał 2021 roku. Na 10 płyt, których słuchałem 8 to były właśnie krążki SATYRICON.
Usiadłem sobie wieczorem przy piwku z mocnym postanowieniem nadrobienia ubiegłorocznych zaległości w słuchaniu nowych płyt. O cholera, znów ten biedny ostatni Incantation leży w folii, a w moim odtwarzaczu kręci się genialne "Volcano".
Ta muzyka jest jak narkotyk - ceniłem ich zawsze, słuchałem jeszcze w czasach kasetowych w podstawówce, mam jeszcze na półce jakieś stare pirackie płyty, które w liceum oddała mi koleżanka z klasy... przez ostatnie lata jednak szanowałem, lubiłem i ...nie słuchałem. To był grzech śmiertelny i teraz nadrabiam te wszystkie stracone dni i godziny.
Zespół absolutnie unikatowy i doskonały. Ciekaw jestem, które płyty cenicie najbardziej i dlaczego.
Pomyliłeś daty. Nie będziemy tak długo czekać. Jest uparty, ale jednocześnie inteligentny.
nie pomylił, to Marii syn pisze.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

04-01-2013, 13:23

twoja_stara_trotzky pisze:Zespół doskonały, dyskografia wyrównana potwornie - całkowicie zdominowała mi ostatni kwartał 2021 roku. Na 10 płyt, których słuchałem 8 to były właśnie krążki SATYRICON.
Usiadłem sobie wieczorem przy piwku z mocnym postanowieniem nadrobienia ubiegłorocznych zaległości w słuchaniu nowych płyt. O cholera, znów ten biedny ostatni Incantation leży w folii, a w moim odtwarzaczu kręci się genialne "Volcano".
Ta muzyka jest jak narkotyk - ceniłem ich zawsze, słuchałem jeszcze w czasach kasetowych w podstawówce, mam jeszcze na półce jakieś stare pirackie płyty, które w liceum oddała mi koleżanka z klasy... przez ostatnie lata jednak szanowałem, lubiłem i ...nie słuchałem. To był grzech śmiertelny i teraz nadrabiam te wszystkie stracone dni i godziny.
Zespół absolutnie unikatowy i doskonały. Ciekaw jestem, które płyty cenicie najbardziej i dlaczego.
pozamiatał :D

P.S. Marian, jest jakiś temat w którym nie napisałeś, że nowy INCANTATION leży w folii jeszcze nie przesłuchany? :))
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

04-01-2013, 13:36

Chyba tylko w temacie o babach, ale i to pewnie kwestia czasu, by to słynne już zdanie o nowym INCANTATION i tam się znalazło :)
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
[V]

13-01-2013, 12:39

niedlugo stuknie 5 lat odkad zachwycalismy sie The Ago of Nero i nic nie slychac co sie tam u nich dzieje,strona nie jest aktualizowana,mam nadzieje,ze sie wezna do roboty wkrótce,jak by nie patrzec od Rebel Extravaganza kazda ich plyta jest utrzymana na zajebiscie wysokim poziomie,mogliby sprezentowac nam jakas nowa muzyke w tym roku.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-01-2013, 12:43

Zastanawiają się co nagrać żeby przebić Behemoth :) Na ich ostatnim koncercie na Party San zapowiadał długą przerwę i zmiany stylistyczne, w związku z którymi część fanów ich oleje, czy coś w ten deseń.
[V]

13-01-2013, 12:45

zmiany stylistyczne masa ok,moze planuja uderzyc w mainstream po calosci ,w jakies proste struktury i przystepne aranze;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

13-01-2013, 12:48

Byle nie skończyło się na skandowaniu "morbid, morbid..."
Heretyk

13-01-2013, 13:01

[V] pisze:niedlugo stuknie 5 lat odkad zachwycalismy sie The Ago of Nero i nic nie slychac co sie tam u nich dzieje,strona nie jest aktualizowana,mam nadzieje,ze sie wezna do roboty wkrótce,jak by nie patrzec od Rebel Extravaganza kazda ich plyta jest utrzymana na zajebiscie wysokim poziomie,mogliby sprezentowac nam jakas nowa muzyke w tym roku.
ja tam się nie zachwycałem, bo uważam, że ND była płytą lepsza a tu już mieliśmy delikatny spadek formy, ale to nic nie szkodzi, bo album i tak co najmniej dobry i z niecierpliwością czekam na to, co teraz spłodzą.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-01-2013, 13:02

niech ida w takim kierunku jak ida, tylko poproszę znow tyle jadu co na volcano i będzie elegancko
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-01-2013, 13:37

Jestem ogromnie ciekaw tego, co nam zaserwują. Ich muzyka znajduje się teraz w tak dogodnym punkcie jeśli chodzi o styl, że właściwie maja pełne pole do popisu. Mogą wybrać tyle dróg i każda będzie w jakimś stopniu uzasadniona. Osobiście przyjąłbym z otwartymi ramionami większe urockowienie formuły (zajebiste byłyby jakieś wpływy zimnej fali, albo nawet rocka industrialnego - ale wciąż w tym samym duchu, jaki Satyr potrafił zachować na poprzednich płytach) - cichutko sobie o tym marzę.
Riven pisze: tylko poproszę znow tyle jadu co na volcano i będzie elegancko
"Volcano" - zajebisty album. Widzę, że coraz więcej osób go docenia, chociaż zdarzały się jakieś dziwne marudzenia przy okazji wydania tej płyty.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 14:02

Bo to jest album nie dla psów.
Awatar użytkownika
Drone

13-01-2013, 14:08

Podobna histeria zapanowała przy wydaniu "The Age Of Nero", będącej archetypem płyty tektonicznej - ale nie każdy potrafił wtedy wniknąć słuchem w strukturę kamienia. Mam nadzieję, że do dziś tę umiejętność kilka osób opanowało w stopniu przynajmniej dostatecznym.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-01-2013, 14:11

Ja doceniłem jakiś czas temu :). Wieczorem zrobie pojedynek Now Diabolical vs Age of Negro i zobaczymy co się stanie
ODPOWIEDZ