AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Re: AUTOPSY
Nikt Ci przecież w ostateczności nowej płyty nie każe słuchać.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
no wiem przecież. po prostu lubię sobie ponarzekać :)
- flow
- postuje jak opętany!
Regres nastąpił gdzieś od Mental Funeral bo nigdy potem nie nagrali takiej petardy.Heretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres.
MC bardzo dobre ostatnia w porywach solidna, na nową nie czekam specjalnie i śmieszą mnie te ewentualne wywody, że to będzie kolejna wybitna płyta, kamień milowy w death metalu i każdy ich kalkował.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
+10 ostatnia to dobra plyta, ale jesli tendencja ma sie utrzymac to niech lepiej zrobia sobie urlopHeretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres.
this is a land of wolves now
-
Pacjent
Autopsy grają w swojej lidze. Jeśli mieliby robić przerwę z powodu jakości swoich płyt to niech cały metal idzie na urlop.Riven pisze:+10 ostatnia to dobra plyta, ale jesli tendencja ma sie utrzymac to niech lepiej zrobia sobie urlopHeretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres.
PS. Ostatni album jest minimalnie lepszy od poprzednika.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie rozumiem. Nikt nie gra lepiej w stylu Autopsy niż Autopsy, cała reszta tylko naśladuje. Wystarczy tylko odstawić epigonów i chęć na słuchanie Autopsy zapewne powróci ;)Heretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres. poza tym co za dużo to nie zdrowo, ja już mam lekki przesyt takim graniem, szczerze mówiąc
The madness and the damage done.
-
535
Chciałbym poznać kilka nazw kapel, prócz Atheist, rzecz jasna, które w ten sposób się "stoczyły".flow pisze:Regres nastąpił gdzieś od Mental Funeral bo nigdy potem nie nagrali takiej petardy.Heretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres.
-
SCREAMBLOODYGORE
- weteran forumowych bitew
nudzicie... nie miałbym nic przeciwko temu gdyby do końca moich dni rok w rok ukazywał się album Autopsy... przecież nie grają żadnych tras więc czasu na komponowanie masa... do studia wchodzą z gotowym materiałem i uwijają się w kilka dni... Oni są DEATH METALEM!!!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W sumie racja.
- Aron
- postuje jak opętany!
Nie ma się co przejmować, jak się wypali formuła Autopsy, to chłopaki znowu zaczną grać pod szyldem Abscess i karuzela kręci się dalej...
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ja wolę Abscess więc mi to pasi :)
-
535
Z drugiej strony, gdy powstały Dawn of Inhumanity oraz Macabre Eternal, a właściwie już The Tomb Within, poziom został bardzo "niebezpiecznie" ustabilizowany...
- flow
- postuje jak opętany!
Cała scena skandynawska, Grave, Entombed, Unleashed dla przykładu. Oni coś wydali zacnego po debiucie i 1-2 kolejnych płytach? To Tylko przykłady ze Skandynawii.535 pisze:Chciałbym poznać kilka nazw kapel, prócz Atheist, rzecz jasna, które w ten sposób się "stoczyły".flow pisze:Regres nastąpił gdzieś od Mental Funeral bo nigdy potem nie nagrali takiej petardy.Heretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres.
Ostatnio zmieniony 16-11-2013, 17:58 przez flow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nasum
Kurt pisze:Nie rozumiem. Nikt nie gra lepiej w stylu Autopsy niż Autopsy, cała reszta tylko naśladuje. Wystarczy tylko odstawić epigonów i chęć na słuchanie Autopsy zapewne powróci ;)Heretyk pisze:Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres. poza tym co za dużo to nie zdrowo, ja już mam lekki przesyt takim graniem, szczerze mówiąc
Albo po prostu dać sobie na chwilę spokój z Autopsy, i po jakimś czasie wrócić do ich płyt, to nie jest jedyny zespół na świecie.
A na nową płytę czekam, chętnie posłucham.
-
Nasum
Chciałbym poznać kilka nazw kapel, prócz Atheist, rzecz jasna, które w ten sposób się "stoczyły".[/quote]flow pisze: Regres nastąpił gdzieś od Mental Funeral bo nigdy potem nie nagrali takiej petardy.
Cała scena skandynawska, Grave, Entombed, Unleashed dla przykładu. Oni coś wydali zacnego po debiucie i 1-2 kolejnych płytach? To Tylko przykłady ze Skandynawii.[/quote]
Wymieniasz nazwy kapel które po naprawdę zacnych debiutach nagrywały słabsze płyty, chociaż jeśli chodzi o Entombed zdania są podzielone, bo dla co poniektórych każda ich płyta to krok naprzód i odrobina oryginalności w ich muzyce. A panu cyferce chodziło o przedstawienie kapel, które "stoczyły" się tak jak Autopsy po Mental Funeral, czyli cały czas nagrywają albumy na wysokim poziomie. No chyba że coś pokręciłem.
- Self
- rasowy masterfulowicz
whatflow pisze:Cała scena skandynawska, Grave, Entombed, Unleashed dla przykładu. Oni coś wydali zacnego po debiucie i 1-2 kolejnych płytach? To Tylko przykłady ze Skandynawii.
A Autopsyjni niech nagrywają, co im w duszy brzdąka. Jako że wreszcie przekonałem się do Bezgłowego Rytuału (pare miesięcy mi to zajęło, ale co się odwlecze i tak dalej), to i na kolejny materiał będę zacierał ręce. Też nie widzę problemu w takim tempie wydawniczym, bo poziom raczej utrzymają.
-
535
Jeżeli dobrze zrozumiałem to w tym momencie porównujesz kolejne płyty Grave, Entombed, Unleashed w kategorii Death Metal z takim monstrum jak An Act Of Unspeakable, Shitfun, czy choćby The Tomb Within?flow pisze:Cała scena skandynawska, Grave, Entombed, Unleashed dla przykładu. Oni coś wydali zacnego po debiucie i 1-2 kolejnych płytach? To Tylko przykłady ze Skandynawii.535 pisze:Chciałbym poznać kilka nazw kapel, prócz Atheist, rzecz jasna, które w ten sposób się "stoczyły".flow pisze: Regres nastąpił gdzieś od Mental Funeral bo nigdy potem nie nagrali takiej petardy.
- flow
- postuje jak opętany!
Dla przykładu Grave po Soulless nagrywał różnie od gównianego Hating Life po dobry poziom ostatnich płyt. Ale czy osiągnęli poziom tych pierwszych? Analogicznie z Autopsy.Nasum pisze:
Wymieniasz nazwy kapel które po naprawdę zacnych debiutach nagrywały słabsze płyty, chociaż jeśli chodzi o Entombed zdania są podzielone, bo dla co poniektórych każda ich płyta to krok naprzód i odrobina oryginalności w ich muzyce. A panu cyferce chodziło o przedstawienie kapel, które "stoczyły" się tak jak Autopsy po Mental Funeral, czyli cały czas nagrywają albumy na wysokim poziomie. No chyba że coś pokręciłem.
-
SCREAMBLOODYGORE
- weteran forumowych bitew

Idziemy po Was pozerskie ścierwa! You'll be slaughtered by the BEAST!!!
-
Nasum
flow pisze: Dla przykładu Grave po Soulless nagrywał różnie od gównianego Hating Life po dobry poziom ostatnich płyt. Ale czy osiągnęli poziom tych pierwszych? Analogicznie z Autopsy.
Jeśli chodzi o Autopsy, to im sie udało, ale to tylko moja subiektywna opinia. Grave jest bardziej nierówne jesli chodzi o poziom wydawnictw.