AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: AUTOPSY
Z jednej strony "każdy utwór się broni", a z drugiej "płyta za długa". Czytaj: "chciałabym, a boję się". Zarzut o zbyt długim czasie trwania ME jest dla mnie absurdalny. Mam prosty sposób, by rozstrzygnąć, którą płytę postawić nieco wyżej na ołtarzyku. Z Macabre Eternal nie wyrzuciłbym żadnego numeru. Z The Headless Ritual, bez żalu, wyjebałbym Mangled Far Below i Thorns And Ashes. Ten ostatni, po przeszło setce odsłuchów zaczyna mnie drażnić. W ogóle to chyba najsłabsze kawałki Autopsy. Przy takich założeniach werdykt wydaje się sprawą banalną. Oczywiście w przypadku tego zespołu mam tak, jak w przytaczanym tu kilka razy, przy różnych okazjach, fragmencie.
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Album jako całośc jest czymś innym niż sumą części. ME całościowo mnie męczy, nie jestem w stanie z przyjemnością odsłuchać tej płyty od A do Z, jakkolwiek każdy utwór słuchany osobno jest co najmniej dobry. Piwo X jest dobre i piwo Z jest dobre, i piwa S, D, U, R, T, DYRYRY i UVX też są zajebiste, ale jak wypijesz wszystkie naraz, w dodatku w ciągu 70 minut, to się porzygasz albo co najmniej będziesz miał dosyć. Nie widzę więc sprzeczności.535 pisze:Z jednej strony "każdy utwór się broni", a z drugiej "płyta za długa". Czytaj: "chciałabym, a boję się".
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
535
Tu chyba dochodzimy do sedna. Lubię mieć dużo piwa, gdy biorę się za picie.Baton pisze:Album jako całośc jest czymś innym niż sumą części. ME całościowo mnie męczy, nie jestem w stanie z przyjemnością odsłuchać tej płyty od A do Z, jakkolwiek każdy utwór słuchany osobno jest co najmniej dobry. Piwo X jest dobre i piwo Z jest dobre, i piwa S, D, U, R, T, DYRYRY i UVX też są zajebiste, ale jak wypijesz wszystkie naraz, w dodatku w ciągu 70 minut, to się porzygasz albo co najmniej będziesz miał dosyć. Nie widzę więc sprzeczności.535 pisze:Z jednej strony "każdy utwór się broni", a z drugiej "płyta za długa". Czytaj: "chciałabym, a boję się".
- Rejwan
autopsy? wlasciwie to zawsze wolalem motomyszy
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Papież to powiedział, rozumicie już?Self pisze: Bzdura bzdurę pogania, macie wy wogóle rozum i godnośc człowieka?
-
535
Papież? Który? Zasadniczo słowa ojca świętego nie robiły na mnie nigdy żadnego wrażenia.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ten Pan ma rację.Baton pisze: No Macabre Eternal jest może nie tyle rozwlekłe akurat (bo każdy numer się broni sam w sobie), co po prostu za długie. Męczy i po zakończonym odsłuchu na drugi już ochoty nie mam. W przypadku THR jest inaczej. Zwięźle, na temat, a i zbędnych numerów tam nie notuję. No i punkowe naleciałości na THR, jak też ten nieświeży oddech ABSCESS który można poczuć na karku podczas odsłuchu stawiają rzeczony album ponad heavymetalowymi ciągotami Wiekusistej Makabry.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
dokładnie TAKBaton pisze: No Macabre Eternal jest może nie tyle rozwlekłe akurat (bo każdy numer się broni sam w sobie), co po prostu za długie. Męczy i po zakończonym odsłuchu na drugi już ochoty nie mam. W przypadku THR jest inaczej. Zwięźle, na temat, a i zbędnych numerów tam nie notuję. No i punkowe naleciałości na THR, jak też ten nieświeży oddech ABSCESS który można poczuć na karku podczas odsłuchu stawiają rzeczony album ponad heavymetalowymi ciągotami Wiekusistej Makabry.
Coś tam było! Człowiek!
-
535
Znajdźcie Chłopaki wolne 65 minut, a potem wróćcie i przeproście. Ja Wam wybaczę, bom litościwy człowiek. Nie tak, jak te straszliwe blackmetalowce.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Łune som łobrażalskie ;)
- ar777
- rozkręca się
jest na allegro...Lykantrop pisze:A u Ciebie po ile można kupić gdyby co?ar777 pisze:w wielkaplyta.pl jest już nowy LP
http://www.wielkaplyta.pl/pl/p/AUTOPSY- ... PIES/21051
w cenie tak jak myślałem!
-
PureHate
Kupię mental funeral na 1 bądz drugim biciu w stanie bdb idealny cena do dogadania.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Świeże info z FB. Autopsy nagrywają nową płytę. Sam nie wiem czy się cieszyć, bo to tempo powoduje trochę obaw, a z drugiej strony THR też się szybko ukazało, a dupę urwało i moją płytą roku się stało.
- vicek
- zahartowany metalizator
+1ramonoth pisze:Świeże info z FB. Autopsy nagrywają nową płytę. Sam nie wiem czy się cieszyć, bo to tempo powoduje trochę obaw, a z drugiej strony THR też się szybko ukazało, a dupę urwało i moją płytą roku się stało.
- Drone
Zarówno ME jak i HR mają tę cechę, że trzeba mieć odpowiedni nastrój do mocowania się z tymi płytami. Obie są bardzo dobre, ale mają podręcznikowy charakter. Wiele informacji, ale wyłożonych w akademicki sposób. Brakuje mi dzikości ostatnich płyt ABSCESS.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Akurat o nich jestem spokojny. To jest zespół, który nagrywa płyty wtedy, kiedy ma (bardzo dobry) materiał, a nie po to, żeby słuchacze o nich nie zapomnieli. Czekam z (nie)cierpliwością.
The madness and the damage done.
-
Heretyk
ja pierdolę jaka przesada :) no ale na szczęście nie ma obowiązku słuchania/kupowaniaramonoth pisze:Świeże info z FB. Autopsy nagrywają nową płytę. Sam nie wiem czy się cieszyć, bo to tempo powoduje trochę obaw, a z drugiej strony THR też się szybko ukazało, a dupę urwało i moją płytą roku się stało.
-
est
Po trzech płytach mogliby się zająć z powrotem Abscess bo Dawn of Inhumanity to wielogłowy potwór, który nie pozwala mi spać.
-
Baton
No nie ma, ale nie da się też ukryć, że powrót AUTOPSY należy zdecydowanie do udanych - prawdopodobnie jeden z najlepszych metalowych powrotów w ostatnich latach, jeżeli nie najlepszy, chociaż tutaj to trzeba by się zastanowić.Heretyk pisze:ja pierdolę jaka przesada :) no ale na szczęście nie ma obowiązku słuchania/kupowaniaramonoth pisze:Świeże info z FB. Autopsy nagrywają nową płytę. Sam nie wiem czy się cieszyć, bo to tempo powoduje trochę obaw, a z drugiej strony THR też się szybko ukazało, a dupę urwało i moją płytą roku się stało.
Co prawda tempo mają iście ekspresowe co może budzić niepokój, ale póki co nie było ani razu kaszany, tak też więc i na nowy album czekam z dużą podnietą.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
-
Heretyk
Macabre Eternal to płyta fenomenalna, nowa jest już w moim przekonaniu wyraźnie słabsza, więc mamy jakiś tam regres. poza tym co za dużo to nie zdrowo, ja już mam lekki przesyt takim graniem, szczerze mówiąc