VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Godspeed YouZF glemp
- rozkręca się
Re: VOIVOD
nie wiem jak było w Polsce ale powiem monsieur Ryben że w takim byle londynie rok temu uraczyłbyś około 250-300 osobów - tyle.
koncert zajebisty- publika marna- ochrona rodem z pakistanu - mierna
koncert zajebisty- publika marna- ochrona rodem z pakistanu - mierna
-
535
Moment wydania tej płyty nie był szczęśliwy dla weteranów. Przewalały się burze i fale, latały "Panzerfausty", wszystko miało skończyć się "Totalną śmiercią", w głowie tłukły się trzy litery VBE,VBE,VBE... VOIVOD mimo, iż miał swój udział w tym co zaszło, zszedł na drugi plan.Riven pisze:Voivod - NEGATRON
alez to jest zajebista plyta. taki Phobos na pelnym wkurwie. kompletnie nie rozumiem narzekan. no i te killing joke'i tu i owdzie...
535, jestem ciekaw, jaka byla Twoja reakcja na ten album jak sie pojawil? bo wiem ze byl przyjety raczej chujowo,
Powiem szczerze, nie czułem, ani niechęci, ani wielkiego zachwytu nad tą płytą, nabyłem taśmę przesłuchałem parę razy, odstawiłem na półkę. Po jakimś czasie, przy okazji "remanentów odsłuchowych" poszedł na warsztat także "Negatron".
W tej chwili jest to 10/ 10, bez zbędnego pierdolenia, słabych punktów nie stwierdzono. I wokale, "wkurwione" histeryczne wokale Forresta. Trochę podobnie wygląda droga "Katorz", w tym przypadku na maksymalne wyróżnienie nie liczę, choć wczorajsze odsłuchanie sprawiło mi wiele radości.
Polecam ponownie stronę voivodfan.com, strefę downloads, wersje demo wyjaśniają wszystkie wątpliwości.
e
Melodie na "Katorz" już "przetrawiłem", więc tu chyba jest haczyk.
Ostatnio zmieniony 04-11-2011, 14:23 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dzieki, zaraz sobie to obadam. Co do Katorz - cieszy mnie to , bo ja wlasnie w tej chwili kompletnie nie kumam tej plyty, wiec moze i dla mnie jest nadzieja.
this is a land of wolves now
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Może dla innych będzie to profanacja, ale ja naprawdę uważam za najlepszą właśnie "Negatron".
support music, not rumors
- Riven
- Kontakt:
Biorac pod uwage: PHOBOS, DIMENSION HATROSS i DEBIUT (na przyklad), to jest to troche dziwne, ale z drugiej strony jak ktos lubi przynajmniej jeden Voivod, to nie mozna sie na niego zloscic.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
dziękuję ;). Pozostałe wymienione bardzo sobie uważam, ale "Negatron" mnie najbardziej rajcuje
support music, not rumors
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
A ja nie znam, znajde tam:
- produkcje
- sekcje rytmiczna
- otoczke/teksty
- i przede wszystkim: riffy, a konkretnie duzo tremolo na nietlumionych strunach?
- produkcje
- sekcje rytmiczna
- otoczke/teksty
- i przede wszystkim: riffy, a konkretnie duzo tremolo na nietlumionych strunach?
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Riven
- Kontakt:
mam nadzieje, ze chociaz zalapales tresc mojego posta i po prostu jestes zlosliwym chujem ;))))
- Deathless King
- Riven
- Kontakt:
- Deathless King
- Riven
- Kontakt:
- Deathless King
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
a mnie się najbardziej podoba Killing Technology. natomiast tego czy jest najlepsza, to nie wiem. nie podejmuję się oceniać
- Riven
- Kontakt:
- Edinazzu
Różnie z tym bywało u mnie. Kiedyś wydawało mi się, że DH najlepsza, co wcale nie oznaczało, że KT była zła, Do NF długo się przekonywałem. Z kolei AR od początku mnie ujęła "bajkowym klimatem". Generalnie można uznać płyty od KT do TOL za "złoty okres" VOIVODA. Niech każdy wybierze sobie swoją ulubioną.Heretyk pisze:a mnie się najbardziej podoba Killing Technology. natomiast tego czy jest najlepsza, to nie wiem. nie podejmuję się oceniać
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Riven
- Kontakt:
jaki zloty okres, a Phobos to co? przeciez to jest plyta conajmniej rownie dobra jak KT
- Edinazzu
Oczywiście płyta jest świetna, ale to już inny okres, inny wokalista. Duch starego Voivoda obecny,ale inne środki użyte
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu