DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: DARKTHRONE
Co by nie mówić, to stare dobre DT się skończyło na Panzerfaust (...tak jak AC/DC się skończyło na śmierci Bona Scotta). Odkąd DT przestało używać własnych fotek na okładki to coś się w tej kapeli zepsuło. Oczywiście, jest kilka fajnych momentów na każdej następnej płycie ale to raczej na zasadzie hit and miss.
- vicek
Każda płyta Darkthrone jest dobra, czy to death metal, black, punk.
- Dragazes
- w mackach Zła
Mam podobne odczucie. Póki co podoba mi się wszystko co słyszałem DT (nie wszystko mam, ale większość, z czasem dokupię resztę). Na 3 ostatnich płytkach jest pełno radości i i świetnego klimatu.
Myślę, że nie trzeba będzie czekać długo na nowy album. Z tego co czytałem w wywiadach to oni mają kilka sesji nagraniowych (prób nie ma, bo po co), później dograją bass i wokal i gotowe. Przecież nie pierdolą się jakimiś pro toolsami i innym gównem.
Myślę, że nie trzeba będzie czekać długo na nowy album. Z tego co czytałem w wywiadach to oni mają kilka sesji nagraniowych (prób nie ma, bo po co), później dograją bass i wokal i gotowe. Przecież nie pierdolą się jakimiś pro toolsami i innym gównem.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Nerwowy
Oto słowa mędrca.Morph pisze:TCIA > CTW > FOAD = DTABF
AMEN \o/
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Jaki kurwa smut.Maleficio pisze:(...tak jak AC/DC się skończyło na śmierci Bona Scotta).
- boroowa
Taki oklepany frazes, ale - jak by nie patrzeć - "Back in Black" jest ostatnią genialną pozycją, skończył się wulkan energii, zaczęło się rzemiosło.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Darkthrone -Plaguewielder (2 CD preorder)
Darkthrone began in the late 80’s as a thrash/death metal act & progressed through technical death/doom metal experimentation to become legends of the black metal world & one of the original leading bands of the Norwegian scene, as well as inspiring a whole generation of metal bands.
‘Plaguewielder’ was the name of Darkthrone’s ninth album & it was originally released in 2001. The album contained the trademark Darkthrone riffing in the black metal style, plus fast & mid-tempo tracks mixed with punk & heavy metal influences from the 80’s & beyond, plus a production which brought an extra clarity to the overall execution.
This double cd edition includes an additional commentary disc with Fenriz & Nocturno reflecting on the album's tracks and their inspirations at the time of writing the material. Also features new cover artwork by Zbigniew M. Bielak, as selected by the band, which they feel better represents the band’s vision, as opposed to the image featured on the original Moonfog version of the album.
Preorder now for 16th April release date
preorder (Ј8.99 GBP)
Tracks
CD1:
1 Weakling Avenger
2 Raining Murder
3 Sin Origin
4 Command
5 I, Voidhanger
6 Wreak
CD2:
Commentary disc with Fenriz & Nocturno
http://www.burningshed.com/store/peacev ... /261/3670/
Darkthrone began in the late 80’s as a thrash/death metal act & progressed through technical death/doom metal experimentation to become legends of the black metal world & one of the original leading bands of the Norwegian scene, as well as inspiring a whole generation of metal bands.
‘Plaguewielder’ was the name of Darkthrone’s ninth album & it was originally released in 2001. The album contained the trademark Darkthrone riffing in the black metal style, plus fast & mid-tempo tracks mixed with punk & heavy metal influences from the 80’s & beyond, plus a production which brought an extra clarity to the overall execution.
This double cd edition includes an additional commentary disc with Fenriz & Nocturno reflecting on the album's tracks and their inspirations at the time of writing the material. Also features new cover artwork by Zbigniew M. Bielak, as selected by the band, which they feel better represents the band’s vision, as opposed to the image featured on the original Moonfog version of the album.
Preorder now for 16th April release date
preorder (Ј8.99 GBP)
Tracks
CD1:
1 Weakling Avenger
2 Raining Murder
3 Sin Origin
4 Command
5 I, Voidhanger
6 Wreak
CD2:
Commentary disc with Fenriz & Nocturno
http://www.burningshed.com/store/peacev ... /261/3670/
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
To jak się będziesz pozbywał to daj znać ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- COFFIN
Mnie już irytuja te wszystkie reedki robione przez Angoli:/ Czekam teraz na reedycję ostatnich plyt z filmem obrazującym zapierdol Fenriza na poczcie;)
'Come the Blessed Madness'
- Perversor
- zaczyna szaleć
SJ > cala reszta :)
- Realista
Zaiste, dla mnie jeszcze "The razor 's edge" jest bardzo dobre, a reszta płyt trzyma klimat i tyle.boroowa pisze:Taki oklepany frazes, ale - jak by nie patrzeć - "Back in Black" jest ostatnią genialną pozycją, skończył się wulkan energii, zaczęło się rzemiosło.Realista pisze:Jaki kurwa smut.Maleficio pisze:(...tak jak AC/DC się skończyło na śmierci Bona Scotta).
- vicek
Dobra płyta, ale następczyni > cała resztaPerversor pisze:SJ > cala reszta :)
Nie pojmuję jak można dyskutować z faktem, że zawsze pierwsza była Soulside Journey, a potem cała reszta.
-
Esencja tego zespolu to plyty 2,3,4,5.
A te reedycje z innymi okladkami i komentarzami czlonków zespolu to naprawde chujowy pomysl. Kto ma ich plyty w kolekcjii ten ma, a nastolatki niech walcza o pierwsze wydania, niech sie glodza w akademikach i ciulaja grosik do grosika... jakies nowe okladki, wywiady, jeeebac to. Nie pasuje mi to do tego zespolu.
A te reedycje z innymi okladkami i komentarzami czlonków zespolu to naprawde chujowy pomysl. Kto ma ich plyty w kolekcjii ten ma, a nastolatki niech walcza o pierwsze wydania, niech sie glodza w akademikach i ciulaja grosik do grosika... jakies nowe okladki, wywiady, jeeebac to. Nie pasuje mi to do tego zespolu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
W czasach kryzysu nie samą rybą po grecku człowiek żyje.
-
Wytwórnie moze kryzys dotyka, duet z Norwegii raczej tego nie odczuwa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
No dokładnie o to mi chodziło, bo napisałeś, że to nie pasuje do tego zespołu. Skoro wytwórnia postanawia jednak coś wydać to muzycy mogą tam zawrzeć jakiś komentarz. To im nie zaszkodzi.
Esencja esencją, a prawo kolejności jest nieubłagane. Pierwsza zawsze była, jest i będzie SJ. Tego nie zmieni nikt. Nawet majaczący momentami Gylve.[V] pisze:Esencja tego zespolu to plyty 2,3,4,5.535 pisze:Nie pojmuję jak można dyskutować z faktem, że zawsze pierwsza była Soulside Journey, a potem cała reszta.
Tyle żartem, poważnie natomiast, muszę powtórzyć: nie mogę się nadziwić jak można, będąc poważnym słuchaczem, pomijać ze stoickim spokojem jedynkę. Przecież rozpierdol na tej płycie jest okrutny. Radzę wszystkim odbyć rekolekcje, choć w niektórych przypadkach to chyba nawet KOREPETYCJE.
-
no jest fajna,ale tez bez przesady...