METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: METALLICA
@Mort
ano - mój ulubiony numer LZ zresztą ;].
@Zenek
ten, ekspert, weź sobie posłuchaj może killing technology i skumaj brzmienie, a nie się madrujesz.
z katologu metallici mam KEA i RTL i tyle mi wystarczy :). może jeszcze kiedyś dokupię sobie AJFA i będę miał wszystkie bdb plyty tego zespołu.
ano - mój ulubiony numer LZ zresztą ;].
@Zenek
ten, ekspert, weź sobie posłuchaj może killing technology i skumaj brzmienie, a nie się madrujesz.
z katologu metallici mam KEA i RTL i tyle mi wystarczy :). może jeszcze kiedyś dokupię sobie AJFA i będę miał wszystkie bdb plyty tego zespołu.
this is a land of wolves now
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
i po chuj Ci tyle szrotu? 1/4 w zupełności wystarczy.Zenek pisze:
No właśnie, Ci co najmocniej jebią Metallicę okazuje się, że nawet nie słyszeli jej z wydanego porzadnie albumu tylko z mp3 albo starej taśmy.
Jak tak bardzo lubicie Angel Rat to pewnie macie chociaż 2112, Moving Pictures i Permanent Waves, nie?
Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
Mam wszystkie te co Zenek + Beyond Magnetic, gdybym miał zostawić 3 byłyby to Kill'Em All, czarny, a rzut moneta rozstrzygnalby czy zostawilbym Load czy RTL.
I AM MORBID
- Mistrz
- postuje jak opętany!
ja jebie :) boli cię ta METALLICA, co? :) wiesz, że gdyby VOIVOD chcieli nagrać "wymęczony, przydługi kawałek z ogniskowymi akordami i smętnym tekstem" to choćby i się zesrali to nie nagrali by niczego na poziomie "Fade to Black"? mimo wszystko napisać coś takiego jak łomot na "War and Pain" jest sto razy łatwiej niż te "pedalskie balladki" Mety. już sama ta solówka na wstępie "Fade..." to przykład "iskry bożej" w muzyce. idealna od A do Z. i mówię to mimo tego, że - przynamniej na chwilę obecną - wolę słuchać KT niż dowolnej płyty Mety.Riven pisze:jak juz o balladach mowa, to swietnym numerem jest babe i'm gonna leave you, a nie ten wymeczony, przydługi kawalek z ogniskowymi akordami i smetnym tekstem. w LZ jest melancholia, ale tez ogien i autentycne emocje, a nie placz po stracie wzmacniacza:)
- Skaut
- Riven
- Kontakt:
No zgadza sie, dokladnie tak :)). Ale co ma do tego Voivod? :O i dlaczego niby niemoznosc napisania takiego kloca jak FTB miałaby być czyms złym? :)))Mistrz pisze:ja jebie :) boli cię ta METALLICA, co? :) wiesz, że gdyby VOIVOD chcieli nagrać "wymęczony, przydługi kawałek z ogniskowymi akordami i smętnym tekstem" to choćby i się zesrali to nie nagrali by.Riven pisze:jak juz o balladach mowa, to swietnym numerem jest babe i'm gonna leave you, a nie ten wymeczony, przydługi kawalek z ogniskowymi akordami i smetnym tekstem. w LZ jest melancholia, ale tez ogien i autentycne emocje, a nie placz po stracie wzmacniacza:)
- Riven
- Kontakt:
to ja dla odmiany wkleje klip, który swiadczy o tym, ze lars to może i obecnie slaby perkusista, ale jednak w gruncie rzeczy fajny gość z dystansem do tego co robi:
:).
:).
- Morph
- Kontakt:
Re:
Harcerz, głos rozsądku wśród morza oszołomów :DSkaut pisze:prawie dobrze, ta trzecia to MoP.Mort pisze:Mam wszystkie te co Zenek + Beyond Magnetic, gdybym miał zostawić 3 byłyby to Kill'Em All, czarny, a rzut moneta rozstrzygnalby czy zostawilbym Load czy RTL.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Castor
- weteran forumowych bitew
Klocka? Człowieku skończ już z tymi mongolskimi teoriami ;) Ja wiem, że chcesz być postrzegany jako trv fan metalu, który wystrzega się tego co sławne, bo sława to komercja, a komercja to zepsucie. Mnie np nie przeszkadza wcale to, że Metallica jest taka sławna, nie przeszkadza mi nawet to, że jest bardziej sławna od Slayera, czy Voivod. Mam to w dupie. Chuj mnie to obchodzi. Liczy się muzyka.Riven pisze:takiego kloca jak FTB

- Skaut
ale spinka ;]Castor pisze:Klocka? Człowieku skończ już z tymi mongolskimi teoriami ;) Ja wiem, że chcesz być postrzegany jako trv fan metalu, który wystrzega się tego co sławne, bo sława to komercja, a komercja to zepsucie. Mnie np nie przeszkadza wcale to, że Metallica jest taka sławna, nie przeszkadza mi nawet to, że jest bardziej sławna od Slayera, czy Voivod. Mam to w dupie. Chuj mnie to obchodzi. Liczy się muzyka.Riven pisze:takiego kloca jak FTB
Coś tam było! Człowiek!
ale Mistrzu, przecież wszyscy kochaliśmy ten łomot, podniecając się tym kto wali, najszybciej, najgłośniej i najmocniej. Tak przynajmniej ja to pamiętam. Może ktoś dorosły to potwierdzi, bo ja nie jestem autorytetem. W każdym razie, dopiero gdy przyszedł czas "klimatycznego grania" wszystko się popierdoliło. Mężczyźni zaczęli wzdychać niczym tłuste baby i stąd teraz takie głupie dyskusje. Thrash to łomot, metal to łomot, Venom to łomot, Slayer także, Voivod to był łomot, Metallica też łomotała. Po chuja dorabiasz do tego jakąś wątpliwej jakości ideologię? Kto się wtedy nad tym zastanawiał? Miało być mocno i do przodu. Zapomniałeś?Mistrz pisze:...napisać coś takiego jak łomot na "War and Pain"....
- Riven
- Kontakt:
No to dołożyłeś Pan do pieca. Chłopaki poszli po linku do wywiadu Rivena, i oczywiście pierwsze co kliknęli to temat o Metallice, a że matematyka jest językiem uniwersalnym, to już kurwa wszystko wiedzą. Ładnie teraz wyglądamy. Nie ma co...Drone pisze:Żeby skomplikować ten nieprosty temat, to przypomnę, co następuje:
LULU > Target Earth

- Skaut
to może zamiast obrzucania się prawdami obiektywnymi, jakiś konkretny news:
http://muzyka.wp.pl/title,Metallica-zag ... aid=1100c4
Będzie rzeź, mówię wam.
Będzie rzeź, mówię wam.
Coś tam było! Człowiek!
- Lykantrop

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Re:
Tak, będzie. Jak to się pięknie plecie.Skaut pisze:to może zamiast obrzucania się prawdami obiektywnymi, jakiś konkretny news:
Będzie rzeź, mówię wam.
- Riven
- Kontakt:
Re:
Mazurka powinien wobec tego zagrac VADER.Skaut pisze:to może zamiast obrzucania się prawdami obiektywnymi, jakiś konkretny news:
Będzie rzeź, mówię wam.
- Drone
Ciekawi mnie w tym wszystkim ten niechętny stosunek wielkich fanów METALLIKI do LULU. Pojawia się wreszcie płyta, na której jest poważna, rasowa muzyka bez jarmarcznych ozdób, a tu taka konsternacja :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.