AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: AUTOPSY

06-07-2013, 09:58

shitfun pisze:nie napisałem równania, tylko zdanie o tej płycie.
a żenują mnie te układanki >><< i tak dalej
no jednak Twoje zdanie to tez równanie tylko w innej formie zapisane - w matematycznej przedstawiałoby sie tak
THR≥ME
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

06-07-2013, 10:47

Jak dla mnie to za mało AUTOPSY w tym AUTOPSY - przyjemnie się słucha, ale dlaczego to jest tak melodyjne i słodkie? Gdzie rzężenia, sprzęgi, punk rock i GG ALLIN, do jasnej ciasnej?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

06-07-2013, 10:55

no zachcialo im sie inaczej grac, to zagrali. ale dystans miedzy ME a nowa zwieksza sie z kazdym odsluchem, powiedzmy 9.5 vs 8/10 na korzysc poprzedniczki.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-07-2013, 18:09

Drone pisze:Jak dla mnie to za mało AUTOPSY w tym AUTOPSY - przyjemnie się słucha, ale dlaczego to jest tak melodyjne i słodkie? Gdzie rzężenia, sprzęgi, punk rock i GG ALLIN, do jasnej ciasnej?
hehe no z bolem serca ale musze sie zgodzic
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: AUTOPSY

06-07-2013, 18:15

Powyższe to kwintesencja tego, co czuję podczas słuchania THR (chyba trzy odsłuchy do tej pory :D). Album jest niezły, zjadający większość tego, co w tym roku wyszło/wyjdzie, co nie zmienia faktu, że nieco mnie rozczarował ten nomen omen bezgłowy rytuał. Ale i tak pokatuję go trochę, jak tylko wrócę z urlopu :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

06-07-2013, 19:18

Drone pisze:Jak dla mnie to za mało AUTOPSY w tym AUTOPSY - przyjemnie się słucha, ale dlaczego to jest tak melodyjne i słodkie? Gdzie rzężenia, sprzęgi, punk rock i GG ALLIN, do jasnej ciasnej?
Coś ostatnio nie po drodze mi z twoimi opiniami. Jeśli wywyższa się Macabre jednocześnie robiąc zarzut z melodyjności i przesłodzenia THR, to coś jest nie tak. Macabre dużo mocniej tkwi w tradycjach NWOBHM. Motyw przewodni z Dirty Gore Whore mógłby spokojnie należeć do np. Nasty Savage. Pojawiają się nawet ckliwe (tak tak 535, ckliwe) wstawki akustyczne w Bridge Of Bones. Przykłady można mnożyć. THR jest dużo bardziej obskurne i brutalne, bliżej ciepłych flaków ;) Nie tak jak The Ravenous, ale na pewno bardziej niż poprzedniczka. To właśnie Macabre jest w porównaniu skoczna i przebojowa, mimo że na nówce można wysłyszeć melodie niemal żywcem wyjęte z Egzorcysty czy Piły. Z horrorów generalnie. Ja z tego nie czynię zarzutu, bo obie formy mają klasę w wykonaniu tego zespołu, ale nie mam wątpliwości że THR ma więcej warstw do odkrywania. Typowy "grower" - z biegiem czasu będzie smakować coraz lepiej.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

06-07-2013, 19:21

Nie wiem jak to wyjaśnić, ale zgadzam się i z Kraftem i z Dronem.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

06-07-2013, 20:09

Rattlehead pisze:Nie wiem jak to wyjaśnić, ale zgadzam się i z Kraftem i z Dronem.
Ja też ;D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 20:13

Paradoksalnie tu nie ma żadnej sprzeczności, gdyż ja się zgadzam z Kraftem. Co więcej napisałem w zasadzie to samo, co on. Wniosek stąd, że Kraft sprzeciwił się sam sobie, choć ma przy tym całkowitą rację. Ot, i zagadka rozwiązana.
535

06-07-2013, 20:19

Drone pisze:Jak dla mnie to za mało AUTOPSY w tym AUTOPSY
Czyż kilkanaście dni temu nie napisałem, słowo w słowo, tego samego? Brawo! Panie Inżynierze.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 20:26

535 pisze:
Czyż kilkanaście dni temu nie napisałem, słowo w słowo, tego samego? Brawo! Panie Inżynierze.
Cieszę się, że doszedłeś do identycznych wniosków, choć z lekkim opóźnieniem.
535

06-07-2013, 20:29

Kraft pisze: Pojawiają się nawet ckliwe (tak tak 535, ckliwe) wstawki akustyczne w Bridge Of Bones.
Ależ ja naprawdę kocham ten moment. To jedna z piękniejszych chwil na tej płycie.
Ja też wbrew pozorom mam serce. Nie jestem (tak do końca) sfrustrowanym skurwysynem, polującym całą dobę na moment, kiedy kolejny raz "przyjebię" za pośrednictwem klawiatury, Mighty Jamesowi.
Teraz poważnie. Macabre Eternal wydaje się być spójna, mocna, bliżej korzenia. Korzenia Mental Funeral. Oczywiście na The Headless Ritual, te wszystkie elementy także się znajdują, ale w studio, ktoś chyba rozpylił gaz rozweselający, bo coś przebojowo i radośnie to wyszło. Nie twierdzę, że to źle, ale ten fakt, każe mi postawić wyżej Macabre Eternal. Co nie oznacza, że The Headless Ritual wynoszę na śmietnik. Czekam na winyl.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 20:31

Panowie, a ja robię ekskrement naukowy i po tych słodziznach włączam "Shitfun". Od razu inaczej się czuję. Przypadeq?
535

06-07-2013, 20:32

Drone pisze:
535 pisze:
Cieszę się, że doszedłeś do identycznych wniosków, choć z lekkim opóźnieniem.
Na szczęście tej mojej wypowiedzi Szef nie skasował. Przeszła przez sito cenzury. Bardzo łatwo sprawdzić. Rzecz jasna mam swiadomość, że Ty wiedziałeś to już na wysokości trójki. To już będzie dwadzieścia lat?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

06-07-2013, 20:35

Drone pisze:Paradoksalnie tu nie ma żadnej sprzeczności, gdyż ja się zgadzam z Kraftem
Hehehe, niezły wkręt.

1. "Reinkaos > Macabre Eternal > Headless Ritual"
2. "ale dlaczego to jest tak melodyjne i słodkie?"

Drone, co ci nie pasuje w tych cytatach? Czy nie uważasz, że punkt drugi znosi równanie z pierwszego? Tak cię spróbuję podejść ;)
535

06-07-2013, 20:35

Drone pisze:Panowie, a ja robię ekskrement naukowy i po tych słodziznach włączam "Shitfun". Od razu inaczej się czuję. Przypadeq?
Tak jakbyś wpadł do szamba? Miałem tak samo.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 20:37

535 pisze: Na szczęście tej mojej wypowiedzi Szef nie skasował. Przeszła przez sito cenzury. Bardzo łatwo sprawdzić. Rzecz jasna mam swiadomość, że Ty wiedziałeś to już na wysokości trójki. To już będzie dwadzieścia lat?
Bez przesady - spodziewałem się tego po "Macabre Eternal". Ale nie ma co przesadzać, jest to ładna płyta, daje dużo radości, choć za mało złości :)
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 20:39

535 pisze:
Drone pisze:Panowie, a ja robię ekskrement naukowy i po tych słodziznach włączam "Shitfun". Od razu inaczej się czuję. Przypadeq?
Tak jakbyś wpadł do szamba? Miałem tak samo.
Gość, który napisał kiedyś tę recenzję, czuł doskonale ten klimat:
http://www.rockmetal.pl/recenzje/absces ... t.man.html
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

06-07-2013, 22:45

jest i recenzja
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

06-07-2013, 22:48

Czekamy teraz na opinię największego autorytetu yt czyli hrabiego Blagoratha !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ