SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Re: SATYRICON
zastanawiam się nad zakupem Volcano dla samego "mania" tej zajebistej wkładki.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Dobry powód. A na poważnie, to fajne ceny zaczyna osiągać cd.
'Come the Blessed Madness'
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Volcano? Serio? Ja pamiętam jak sprzedawano ją ze 2-3 lata temu po max 30 zł, bo najwyraźniej nie schodziła po cenie właściwej (majorsowej, czyli jakieś 59 zł).COFFIN pisze:fajne ceny zaczyna osiągać cd.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- COFFIN
Bywały takie ceny, a teraz:
http://allegro.pl/satyricon-volcano-org ... 06321.html
http://allegro.pl/satyricon-volcano-i1862879861.html
Oczywiście to tylko Allegro, więc mało miarodajne;)
http://allegro.pl/satyricon-volcano-org ... 06321.html
http://allegro.pl/satyricon-volcano-i1862879861.html
Oczywiście to tylko Allegro, więc mało miarodajne;)
'Come the Blessed Madness'
-
Maria Konopnicka
Widziałem ich na żywo kilka razy (po raz pierwszy w 2002 roku) i zawsze byłem rozczarowany. Przyznać uczciwie jednak muszę, że na Brutalu rozpierdolili:
Ostro walczyłem w młynie, jeńców nie brałem. :)
Ostro walczyłem w młynie, jeńców nie brałem. :)
- Nerwowy
To był dobry koncert, bo raz, że grali dużo nowych numerów, a dwa, że w tej chwili ten zespół nadaje się na takie większe festiwale jak nigdy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Słucham od 2 tygodni codziennie "the shadowthrone " i "Nemesis..." i powiem krótko: genialne płyty, esencja BM z lat 90, wszystko co najlepsze w gatunku, trzeba być totalnie zblazowanym hipsterem w którym black metal juz dawno się wypalił (jeżeli tam był) aby mówić ,ze taka Now, Diabolical to płyta ze wszech miar lepsza ! Bardzo lubię Rebel Extravaganza i w tym klimacie też mi satyricon pasował, ale to co się potem stało z tym zespołem to jeden z najbardziej żałosnych upadków w metalu w ogóle...
Ostatnio zmieniony 22-01-2012, 01:04 przez Only_True_Believers, łącznie zmieniany 1 raz.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
[V]
dzisiaj wycisnalem 130 kg na raz i prawie sie zesralem.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Nerwowy
-
535
Żałosne. Naprawdę żałosne. Może żel we włosach nieco mierzić, różne "akcje" także, ale ostatnia płyta jest przynajmniej dobra.Only_True_Believers pisze:..., ale to co się potem stało z tym zespołem to jeden z najbardziej żałosnym upadków w metalu w ogóle...
- Only_True_Believers
Jest dobra, świetnie mi sie jej słucha przy komputerze i w aucie, ale gdzie jej do starych które się zbliżyły do absolutu w tym gatunku ? to po prostu zwykły "extremalny metal" grany dla zabawy, tak samo jak jakieś lamb of god, zresztą grali razem po Ameryce.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Only_True_Believers
Ja też, ale to nie zmienia faktu, że jest jak jest.
- Only_True_Believers
Widać ze nic nie rozumiesz, pozwól, ze zadam pytanie, siedzisz teraz w czapce ? :)
-
535
Przecież Twoje twierdzenie, ma mniejszą moc niż pierdnięcie komara. Podobnie jest z moim. Więc po co to wszystko?
Czapka czapką, ale nie słyszeć wartości w ostatnich dokonaniach Satyricon to naprawdę duża rzecz. Chyba, że najważniejszą kwestią jest modny w latach 90-tych, obecnie chyba także, "jedyny słuszny" bzdurny podział.
Czapka czapką, ale nie słyszeć wartości w ostatnich dokonaniach Satyricon to naprawdę duża rzecz. Chyba, że najważniejszą kwestią jest modny w latach 90-tych, obecnie chyba także, "jedyny słuszny" bzdurny podział.
- Only_True_Believers
Nadal nie rozumiesz o co mi chodzi, ja lubie nowe płyty, mam wszystkie, ale to tylko wesoła muzyczka metalowa, a stare płyty to esencja tego co się nazywa BM. Satyrowi udało się uchwycić w swojej muzyce większość tamtego klimatu.
-
535
Określenie wesoła muzyczka to przesada. Brzmienie The Age Of Nero nie jest tego dowodem. Porównanie Nemesis Divina z Rebel Extravaganza wypada zdecydowanie na niekorzyść tej pierwszej, mimo , że na ND znajdują się same przeboje. Nie. Zdecydowanie Twoje podejście mnie nie przekonuje. Myślę , że grzęźniesz w otoczce i opakowaniach, a już stwierdzenie o rzekomym upadku zakrawa na kpinę. Koncertowo Satyricon rozpierdala i rozpierdoli jeszcze niejednokrotnie. Wiem to takie nieprawdziwe.
- maciek z klanu
Totalnie sie nie zgodze z toba. Oczywiscie duch lat 90. nie wróci, ale kawałki na "The age of nero" są mocno black metalowe np. "Die by my hand", czy "Commando".Only_True_Believers pisze:Nadal nie rozumiesz o co mi chodzi, ja lubie nowe płyty, mam wszystkie, ale to tylko wesoła muzyczka metalowa, a stare płyty to esencja tego co się nazywa BM. Satyrowi udało się uchwycić w swojej muzyce większość tamtego klimatu.
Ostatnio zmieniony 22-01-2012, 10:10 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo