DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
Re: DARKTHRONE
a ja kiedyś zefiry paliłem i też się nie chwalę
Ach, mentolowe... Do dziś pamiętam ich aromat, choć szczęściem, nałóg dawno porzuciłem. :)))
@V Będzie coś o turystyce?
@V Będzie coś o turystyce?
-
- mistrz forumowej ceremonii
tylko pytania o najcieplejsze śpiwory i najlepsze namioty :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
hehheheh, a gdzie ten wywiad się znajdzie? w 7gates ?
Wspaniale, właśnie chcę wymienić i nie wiem co wybrać.[V] pisze:tylko pytania o najcieplejsze śpiwory i najlepsze namioty :)
Ale właśnie się pochwaliłeś, problem tylko w tym, że Zephyrous to, mimo mojej sympatii dla rustykalnego greckiego bm, miks black metalu z Zakopower.Wolfkhan pisze:piłem ostatnio z Zephyrousem i się nie chwalę.
- koreaniec
- w mackach Zła
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
what do You mean greckiego BM? temat jest o DarkThrone.Karkasonne pisze:Ale właśnie się pochwaliłeś, problem tylko w tym, że Zephyrous to, mimo mojej sympatii dla rustykalnego greckiego bm, miks black metalu z Zakopower.
-
tak.w kolejnym numerze. wkleje info w temacie 7G gdy będe wiedzial co i jak.Heretyk pisze:hehheheh, a gdzie ten wywiad się znajdzie? w 7gates ?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Hahaha, to ludzka rzecz się zgasić. Chyba te tematy o Legion of Doom i Der Sturmer mnie zmyliły.
-
no to zajebiście[V] pisze:tak.w kolejnym numerze. wkleje info w temacie 7G gdy będe wiedzial co i jak.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Zauważyłem pewną prawidłowość, jeśli chodzi o odbiór ich ostatnich płyt (od "The Cult...", bo chyba taka cezura obowiązuje). Otóż początkowo jestem rozczarowany, by nie rzec - wkurwiony, a następnie, z każdym kolejnym odsłuchem jest lepiej. Czy to naprawdę są takie dobre płyty, czy dajemy się trochę oszukiwać na ten ich kabaret?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- ultravox
Są takie dobre i niewiele w tym tak naprawdę "kabaretu". Ten jest obecny głównie w wywiadach. Ta muzyka jest robiona na serio. Może dla niektórych jest zabawna, ale raczej nie wynika to z intencji jej autorów.
-
nie lekceważcie humorystycznego aspektu heavy metalu! jest on obecny i w muzyce i w wywiadach;)
- ultravox
Oczywiście jest w tej muzyce pewna doza humoru, ale mówienie o niej jako o "kabarecie", autoparodii czy luzackiej muzyce do piwka (jak niektórzy określali "The Cult is Alive) to moim zdaniem totalne nieporozumienie.
-
Są kurewsko dobre, a w każdym razie na pewno TCIA i FOAD. Do pozostałych się na razie nie przekonałem, chyba się formuła wyczerpuje albo co. Takie mam przynajmniej wrażenie.aryman pisze:Zauważyłem pewną prawidłowość, jeśli chodzi o odbiór ich ostatnich płyt (od "The Cult...", bo chyba taka cezura obowiązuje). Otóż początkowo jestem rozczarowany, by nie rzec - wkurwiony, a następnie, z każdym kolejnym odsłuchem jest lepiej. Czy to naprawdę są takie dobre płyty, czy dajemy się trochę oszukiwać na ten ich kabaret?
Ostatnie 4 krążki są ok, ale gdyby wyszły pod innym szyldem niż DT to nikt nie poświęciłby im tyle uwagi. Gdyby ten zespół nagrał wyłącznie te płyty to byłby tylko jednym z wielu nieźle grających grup, a dzięki tym kilku wczesnym albumom trwale zapisał się do historii metalu. Kompletnie nie rozumiem tych wszystkich pomników jakie się stawia Fenrizowi, któremu na starość się zebrało na sentymenty i zaczął uznawać tylko true old-school na jakim się wychował.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Nikt, czyli na przykład ci, którzy jeszcze lubią metal?vvorldvvithoutshit pisze:Ostatnie 4 krążki są ok, ale gdyby wyszły pod innym szyldem niż DT to nikt nie poświęciłby im tyle uwagi.
Myślę, że ta ich wolta stylistyczna spokojnie ma miejsce w "Podręczniku do historii (metalu)"Gdyby ten zespół nagrał wyłącznie te płyty to byłby tylko jednym z wielu nieźle grających grup, a dzięki tym kilku wczesnym albumom trwale zapisał się do historii metalu.
btw. dajesz te nieźle grające zespoły. Chętnie coś zapuszczę, jak się skończy Whipstriker
Pierwsze słyszę o jakichś pomnikach. Mam wyjebane na pajacowanie tego wąsacza, któremu znudziło się robienie groźnych min na czarno-białych fotkach. Interesuje mnie METAL, a tego akurat na ostatnich DT nie brakuje. Jeśli przeszkadza ci, że groźne misie z lasu zaprzedały idee czegoś tam, to znajdź sobie nowy ulubiony zespół, najlepiej taki, który w wywiadach częściej używa słowa "transgresja" niż "piwo"i tyle.Kompletnie nie rozumiem tych wszystkich pomników jakie się stawia Fenrizowi, któremu na starość się zebrało na sentymenty i zaczął uznawać tylko true old-school na jakim się wychował.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
Niektórzy starzeją się szybciej. ;)
Bezdech - nic mi nie przeszkadza - przeglądałem ten wątek dzisiaj i dlatego tak wyskoczyłem. Niech se grają co chcą, a Fenriz niech se w nieskończoność pierdoli o swoim true metalu w 15 wywiadach dziennie. Po prostu uważam, że chłopaki nie zasługują na poklepywanie po plecach za to, że po diabelnie zajebistym SW nagle się obudzili, stwierdzili, że black metal to dziecinada i cofnęli się w prehistorię dalej grając pod nazwą Darkthrone.
Bezdech - nic mi nie przeszkadza - przeglądałem ten wątek dzisiaj i dlatego tak wyskoczyłem. Niech se grają co chcą, a Fenriz niech se w nieskończoność pierdoli o swoim true metalu w 15 wywiadach dziennie. Po prostu uważam, że chłopaki nie zasługują na poklepywanie po plecach za to, że po diabelnie zajebistym SW nagle się obudzili, stwierdzili, że black metal to dziecinada i cofnęli się w prehistorię dalej grając pod nazwą Darkthrone.