ENSLAVED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

11-05-2011, 18:27

kregozmyk pisze:
Skaut pisze:Nowa płyta Helheim połyka wszystkie płyty Enslaved. ;)
Dobry żart, tynfa wart, ale twój taki nie jest. ;) Jest trochę lepsza tylko i wyłącznie od AEO, przy czym nowa EP-ka ENSLAVED połyka wszystkie płyty HELHEIM.
Ten żart lepszy. :)) Przecież o tej kupie "AEO" powinno się zapomnieć. To raz. Dwa, nowa EPka ma jeden zajebisty - Bathory tribute - numer (tylko niestety zjebali go chujowymi czystymi wokalami). Reszta to ich sztandarowe patataje, niestety.

Nowy HELHEIM to surowe, brudne, progresywno-wikingowskie granie i ze świecą szukać tak świetnego albumu w tym gatunku na przestrzeni ostatnich kilku lat.
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

Re: ENSLAVED, czyli progresywne Wikingi z Haugesund

11-05-2011, 19:01

Nie bardzo rozumiem skąd na tym forum wzięła się tak negatywna ocenia "Axioma Ethica Odini". Znów mam wrażenie, że kilku przewodników stada pochopnie osądziło ten krążek, a tłuszcza bezrefleksyjnie się rozszczekała. :)
Moim zdaniem choć album jest słabszy od genialnej "Vertebrae" (najlepszej w ich całej dyskografii), to jednak w żaden sposób nie odbiega od poziomu, do jakiego Enslaved nas przez lata przyzwyczaił. Zresztą w swoim twierdzeniu nie jestem osamotniony bo poza Mastefulem "AEO" zyskała dobre przyjęcie. Z ciekawości zerknąłem na Metal Archives - 10 recenzji, ocena na poziomie poprzednich krążków. Nie jest więc chyba tak źle jak niektórym się tutaj zdaje, albo zdaje się, że się zdaje.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-05-2011, 19:07

IRONMIL pisze:Nie bardzo rozumiem skąd na tym forum wzięła się tak negatywna ocenia ęAxioma Ethica Odini". Znów mam wrażenie, że kilku przewodników stada pochopnie osądziło ten krążek, a tłuszcza bezrefleksyjnie się rozszczekała. :)
Tych kilku przewodników stada zwykle pisze nie na temat, co świadczy o jakości stada.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

11-05-2011, 19:11

Czterech. :)
Awatar użytkownika
Skaut

11-05-2011, 19:12

IRONMIL pisze:Nie bardzo rozumiem skąd na tym forum wzięła się tak negatywna ocenia Axioma Ethica Odini. Znów mam wrażenie, że kilku przewodników stada pochopnie osądziło ten krążek, a tłuszcza bezrefleksyjnie się rozszczekała:)
Moim zdaniem choć album jest słabszy od genialnej Vertebrae (najlepszej w ich całej dyskografii) to jednak w żaden sposób nie odbiega od poziomu, do jakiego Enslaved nas przez lata przyzwyczaił. Zresztą w swoim twierdzeniu nie jestem osamotniony bo poza mastefulem AEO zyskała dobre przyjęcie. Z ciekawości zerknąłem na metal-archives - 10 recenzji, ocena na poziomie poprzednich krążków. Nie jest więc chyba tak źle jak niektórym się tutaj zdaje, albo zdaje się, że się zdaje.
No wprost niesamowite, Metal Archives wyrocznią metalu. :)))))
"God Hates Us All" to kupa, przeca ziomkowie z Metal Archives nie mogą się mylić, podobnie "Christ Illusion". Od dzisiaj nawet nie będę słuchał, bo na Metal Archives źle oceniają. Albo co tam, sięgnę sobie po jedyneczkę HammerFall, bo w końcu 88% dostała.

Takich pokładów opethowego płaczliwego patatajstwa w Enslaved nigdy nie było. Generalnie, ostatnia ich płyta to najgorsze co wypuścili.
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

Re:

11-05-2011, 19:28

Skaut pisze:No wprost niesamowite, Metal Archives wyrocznią metalu :)))))
Taką samą jak i Masterful. :))))
Skaut pisze:"God Hates Us All" to kupa, przeca ziomkowie z Metal Archives nie mogą się mylić, podobnie "Christ Illusion". Od dzisiaj nawet nie będę słuchał, bo na Metal Archives źle oceniają. Albo co tam, sięgnę sobie po jedyneczkę HammerFall, bo w końcu 88% dostała.
"Last Rites" to przeciętny krążek jakich wiele, wszystkie płyty Motorhead są takie same, Queen to tandeta i obciach, Metallica mogłaby nie istnieć, a Cannibal Corpse to nic nie znaczący deathowy przeciętniak. Od dzisiaj nawet nie będę słuchał, bo na Masterfulu źle oceniają. Albo co tam, sięgnę sobie po jedyneczkę Prodigy, bo w końcu chłopaki chwalą. :)
Skaut pisze:Takich pokładów opethowego płaczliwego patatajstwa w Enslaved nigdy nie było. Generalnie, ostatnia ich płyta to najgorsze co wypuścili.
Nie mam pojęcia gdzie Ty ten Opeth słyszysz... Ostatnia ich płyta jest jedną z lepszych, spośród tych, które dotąd wydali.
[V]

11-05-2011, 19:35

Ostatni ENSLAVED to nieporozumienie.

Takich pokładów opethowego płaczliwego patatajstwa w Enslaved nigdy nie było. Generalnie, ostatnia ich płyta to najgorsze co wypuścili.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

11-05-2011, 19:39

IRONMIL pisze:
Skaut pisze:Takich pokładów opethowego płaczliwego patatajstwa w Enslaved nigdy nie było. Generalnie, ostatnia ich płyta to najgorsze co wypuścili.
Nie mam pojęcia gdzie Ty ten Opeth słyszysz... Ostatnia ich płyta jest jedną z lepszych, spośród tych które dotąd wydali.
Pytanie, gdzie Ty Opeth nie słyszysz na tej płycie.

Chociażby tutaj proszę:

Weź Ty sobie lepiej zapuść nową, nieokrzesaną płytę HELHEIM i poczuj różnicę.
IRONMIL pisze:"Last Rites" to przeciętny krążek jakich wiele, wszystkie płyty Motorhead są takie same, Queen to tandeta i obciach, Metallica mogłaby nie istnieć, a Cannibal Corpse to nic nie znaczący deathowy przeciętniak. Od dzisiaj nawet nie będę słuchał, bo na Masterfulu źle oceniają. Albo co tam, sięgnę sobie po jedyneczkę Prodigy, bo w końcu chłopaki chwalą. :)
A teraz przyznaj, czym się częściej sugerujesz przy sięgnięciu po płytę? Opinią ludzi z Masterfula, czy recenzjami z Metal Archives? ;))))
Coś tam było! Człowiek!
Maria Konopnicka

Re:

11-05-2011, 19:49

Skaut pisze:Pytanie, gdzie Ty Opeth nie słyszysz na tej płycie.

Chociażby tutaj proszę:
Bo nie drze się od razu i nie napierdalają? Jeden ze słabszych kawałków na tej płycie, ale bez przesady - poniżej 4/6 nie spada.
Skaut pisze:Weź Ty sobie lepiej zapuść nową, nieokrzesaną płytę HELHEIM i poczuj różnicę.
Na pewno to zrobię i mam nadzieję, że to będzie jedyny pożytek dla mnie, płynący z tej dyskusji.
Skaut pisze:A teraz przyznaj, czym się częściej sugerujesz przy sięgnięciu po płytę? Opinią ludzi z Masterfula, czy recenzjami z Metal Archives? ;))))
Oj tam, oj tam. :)
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

Re:

12-05-2011, 08:32

O dziwo puszczałem tę płytę osobie, która raczej mało słuchała wcześniej Enslaved, a lubi dużo progresywnej muzy no i min. też Opeth i to samo powiedziała, że ta płyta ma od chuja momentów i podobnych zagrywek co Opeth, więc coś w tym jest.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

06-06-2011, 11:11

the sleeping gods zamiatają! dlaczego na płytach tak nie grają.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

06-06-2011, 11:24

Ja natomiast mam takie wrażenie ,ze ostatnie płyty są znacznie słabsze od poprzednich. Mieli lepszy okres Below the Lights - Isa -Ruun w którym połączyli stare z nowym nie tracąc atmosfery ale teraz chyba brakuje im pomysłu na siebie co niestety widać. Vertebrae nie jest tak dobre jak pisze Marian a Axioma Ethica Odini nie jest tak słabe jak pisze reszta, solidne ale nie zapierają tchu jak poprzednie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-06-2011, 23:55

Wszystko łykam do albumu `Blodhemn` włącznie minus`Frost`,bo nie lubię jakoś,ale największe wrażenie robi na mnie demo `Yggdrasill` i `Hordanes Land`EP.`Vikingligr Veldi` + `Eld` + `Blodhemn` też są ok.
Destroy your life for Noisecore!
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

08-08-2011, 00:53

Może ktoś mi powiedzieć z jakiego filmu pochodzi fragment z kurami na "Eld" ? Wiem, że Grutle mówił o tym w wywiadzie, w drugim numerze Blackastrial, ale zapomniałem.
Aegir
postuje jak opętany!

08-08-2011, 21:14

Fragment tego samego filmu został poza tym wykorzystany na zeszłorocznym mini-albumie Helheim, konkretnie w drugiej części "Åsgards Fall".
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

12-08-2011, 02:29

Dzięki. Jest możliwość obejrzenia tego chociaż z angielskimi napisami ?
Aegir
postuje jak opętany!

12-08-2011, 20:24

Tak od ręki to na jutjubie.
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

17-08-2011, 01:34

Tylko ten z nałożonymi napisami angielskimi na norweskie, prawda ? Tak poza tym, w jakim języku właściwie jest ten film ?
ODPOWIEDZ