AURA NOIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: AURA NOIR
No jak nie? To były inne czasy, wszystko działo się na mniejszą skalę, ale "Black Thrash Attack" (a wcześniej mCD) nie tylko narobił zamieszania, ale i zapoczątkował chwilową modę na odkrywanie thrash metalu.
- longinus696
- zahartowany metalizator
No, ale w porównaniu do wspomnianych wcześniej kapel typu Kreator, Overkill i Destruction, to jest to jednak młodsze pokolenie wykonawców.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ta, ale w porównaniu z takim np. Lemmym to wszystkich muzyków można nazwać młodymi, nawet jak mają 50 lat. Generalnie Vulture, masz ciekawą definicję terminu "młody zespół". ;)
Ostatnio zmieniony 20-03-2012, 21:14 przez Self, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Generalnie to napisalem relatywnie mlody zespól, a longinus wyzej uzupelnil moja mysl, wiec mozesz wypierdalac. :D
Na mikro skale pewnie tak. Ale dobrze pamietam, ze jak zaczynali to mieli przejebane i nikt tego nie kupowal, podobnie jak Ved Buens Ende.Conflagrator pisze:No jak nie? To były inne czasy, wszystko działo się na mniejszą skalę, ale "Black Thrash Attack" nie tylko narobił zamieszania, ale i zapoczątkował chwilową modę na odkrywanie thrash metalu.[V] pisze:Byl na nich hype w latach 90tych? Nie wydaje mi sie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
oj tam oj tam, inaczej było.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja ci tu z sercem, a ty mi tu z wypierdalaniem, myślałem, że na death/black metal forum ludzie są uprzejmiejsi. :([V] pisze:Generalnie to napisalem relatywnie mlody zespól, a longinus wyzej uzupelnil moja mysl, wiec mozesz wypierdalac. :D
Dziwne, ja pamiętam raczej pozytywne opinie o tych zespołach. Przejebane miały raczej retro wygłupy pokroju Cranium czy Desekrator.[V] pisze:dobrze pamietam, ze jak zaczynali to mieli przejebane i nikt tego nie kupowal, podobnie jak Ved Buens Ende.
- longinus696
To nie jest obóz harcerski tylko metalowe forum!Self pisze: ja ci tu z sercem, a ty mi tu z wypierdalaniem, myślałem, że na death/black metal forum ludzie są uprzejmiejsi. :(
Radzę się przyzwyczaić ;)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
-
Pozytywne tak, ale ten zespol i takie granie nie bylo wówczas na tapecie, nie cieszylo sie zbytnia popularnoscia tak jak ma to miejsce dzisiaj (choc wciaz oczywiscie na ograniczona skale). Znajde gdzies stare wywiady to Ci tu ladnie przekleje. :)Conflagrator pisze:Dziwne, ja pamiętam raczej pozytywne opinie o tych zespołach. Przejebane miały raczej retro wygłupy pokroju Cranium czy Desekrator.[V] pisze:dobrze pamietam, ze jak zaczynali to mieli przejebane i nikt tego nie kupowal, podobnie jak Ved Buens Ende.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Też pamiętam, że sporo się o nich "mówiło". Może nie mieli tylu fanów co Autopsy dzisiaj, ale na pewno nie mieli przejebane. ;)Conflagrator pisze:Dziwne, ja pamiętam raczej pozytywne opinie o tych zespołach. Przejebane miały raczej retro wygłupy pokroju Cranium czy Desekrator.[V] pisze:dobrze pamietam, ze jak zaczynali to mieli przejebane i nikt tego nie kupowal, podobnie jak Ved Buens Ende.
-
Self pisze:Ja ci tu z sercem, a ty mi tu z wypierdalaniem, myślałem, że na death/black metal forum ludzie są uprzejmiejsi. :(

ludzie sa wypici. sa to alkohole. :DD
- ultravox
Cieszcie się, bo na obozie harcerskim nie byłoby tak lajtowo jak tutaj. ;)longinus696 pisze:To nie jest obóz harcerski tylko metalowe forum!
Co do Aura Noir, to ludzie się mocno jarali ich debiutem, tylko prasa muzyczna (zarówno ta bardziej komercyjna jak i ta podziemna) jakoś w ogóle wtedy tego zespołu nie skumała.
Oczywiście, wtedy całe zamieszanie ograniczało się raczej do sceny BM. Obecnie wygląda to inaczej. Chodziło mi tylko o fakt, że debiut Aura Noir w tym małym światku był jednak albumem w jakiś sposób wpływowym. To, że teraz jest hype na Aura Noir akurat mnie nie dziwi.[V] pisze:Pozytywne tak, ale ten zespol i takie granie nie bylo wówczas na tapecie, nie cieszylo sie zbytnia popularnoscia tak jak ma to miejsce dzisiaj (choc wciaz oczywiscie na ograniczona skale). Znajde gdzies stare wywiady to Ci tu ladnie przekleje. :)
To "teraz" jest pokłosiem tamtych wydarzeń. Tak myślę, taką mam nadzieję...
- Only_True_Believers
A jest hype? Jakoś AN nie kojarzy mi się z zespołami typu Vader/Behemoth, którego naszywkę na plecaku ma każdy nastoletni sierściuch. A to, że słuchają ich ludzie od lat siedzący w metalu to raczej logiczne, przecież są zajebiści jak mało kto.Conflagrator pisze:To, że teraz jest hype na Aura Noir akurat mnie nie dziwi.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Tak, wiem, black metal to nie rurki z kremem. No ale nie tak miało być, wychodzi na to, że z całej tutejszej zgrai tylko manieczki to uprzejmy i czuły gość, reszta same degeneraty i alkoholiki. :(longinus696 pisze:To nie jest obóz harcerski tylko metalowe forum!Self pisze: ja ci tu z sercem, a ty mi tu z wypierdalaniem, myślałem, że na death/black metal forum ludzie są uprzejmiejsi. :(
Radzę się przyzwyczaić ;)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Przepraszam, mój bdb kolego!!! :-))).
- trzeci
- zaczyna szaleć
natomiast lemmy to gowniarz w porownaniu z takimi iron butterfly, ale co to zmienia?Self pisze:Ta, ale w porównaniu z takim np. Lemmym to wszystkich muzyków można nazwać młodymi, nawet jak mają 50 lat. Generalnie Vulture, masz ciekawą definicję terminu "młody zespół". ;)
fuck you buddy