ELECTRIC WIZARD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ELECTRIC WIZARD

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Dragazes
- w mackach Zła
Bardzo się cieszę bo EW to bdb zespół, ale chciałbym, żeby opis brzmiał: "six hymns to death, drugs, sex, violence and SATURN".
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Pierec
- postuje jak opętany!
bardzo ładna okładka i tytuł fajny. swoją drogą dopiero ostatnio wgryzłem się porządnie w ostatni album i jest to bardzo dobry album, jak i w zasadzie wszystkie poprzednie, z tym, że wcześniej odnosiłem wrażenie, że odstaje od takiego Black Mass, ale nie, jest nawet trochę lepiej, ciekawiej.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Świeżyna
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- HSVV
- w mackach Zła
norma wyrobiona i w zasadzie tyle. albo i nie. to jest poniżej normy właściwie. to brzmi jak jedna z wielu średnich kapelek stonerowych, nie za ciężko, trochę sabbathowsko, czysty wokal co by nie było zbyt ekstremalnie. stoner/doom obecnie należy do Cough, których ostatni album kasuje te nowe Wizardy. i do Tyranny rzecz jasna, nie zapominajmy o ostatnim Tyranny.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Pierec
- postuje jak opętany!
nieprawda, bo najlepszy stoner doom ostatnich lat to ostatni Dopethrone.
-
- postuje jak opętany!
A With the Dead?
- HSVV
- w mackach Zła
chodziło mi bardziej o takie post-2010. chociaż szczerze wolę obie Tyranny od 'Dopethrone'. mniej bluesa i marychłaniny, więcej jaskiń i pierwotnego zła.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Pierec
- postuje jak opętany!
Hochelaga jest z 2015, no chyba, że chodziło Ci o A With the Dead (którego nawet nie znam). no i tu wchodzi kwestia definicji, bo dla mnie stoner doom musi walić zieleniną. nie ma chyba takiego stonera co mi nie wali, albo jak nie wali to nie stoner. doom nie musi, ale tu chyba nie mowa o czystym doomie (tym bardziej tzw. epickim). to już takie wibracje są które wpasowują się idealnie w dany stan, jak klocki powiedzmy. co do Cough to wolę ostatni niż Ritual Abuse, a gdy usłyszałem pierwszy raz SL to byłem pewien, że to poprzednik RA bo jest właśnie mniej zły a bardziej bujający, jakby klarowniejszy, a większość zespołów idzie tym wektorem rozwoju właśnie. no ale, co kto woli, ja wolę skręt w stronę Sleep, Kyuss, EW z DT i CMF itp.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Tegoroczny Dopelord też jest bdb mimo, że z Polski ;)Pierec pisze:nieprawda, bo najlepszy stoner doom ostatnich lat to ostatni Dopethrone.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- postuje jak opętany!
Sprawdźcie With the Dead. Kapela Lee Doriana (ex Cathedral, ex Napalm Death itd. ) Polecam
- HSVV
- w mackach Zła
With The Dead konkret. dla mnie właśnie tak ma brzmieć doom, ciężki i zbasowany, aż głośniki trzeszczą, a nie jak popłuczyny po Black Sabbath, vide ten nowy Electric Wizard.
dlatego mówię, Cough, Tyranny, czy nieco inne, ale wciąż obrzydliwie wkurwione Traitors Return To Earth (taki EyeHateGod, Sleep tribute) to jest kierunek dla tego gatunku. tam gdzie idą Wizardy zaczynają się Kyussy itp. tylko czekać aż za parę lat zabrzmią jak Queens Of The Stone Age.
dlatego mówię, Cough, Tyranny, czy nieco inne, ale wciąż obrzydliwie wkurwione Traitors Return To Earth (taki EyeHateGod, Sleep tribute) to jest kierunek dla tego gatunku. tam gdzie idą Wizardy zaczynają się Kyussy itp. tylko czekać aż za parę lat zabrzmią jak Queens Of The Stone Age.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Nowe wideo jest do obejrzenia.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- ozzy
- postuje jak opętany!
odpaliłem to See You in Hell i żałuję. Co za niemożebne gówno. Od Black Masses równia pochyła, szkoda czasu
SODOM i chuj
-
- weteran forumowych bitew
No słaby ten numer, niby trudno mu coś konkretnego zarzucić, ale nic z niego mi w głowie nie zostaje.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
wleciało i wyleciało idę posłuchać With The Dead
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Mi się spodobał ten rockowy filing i piosenkowosc.
Zapowiada się właściwie rockowa płyta.
W Tylko Rock będzie entuzjastyczna recenzja.
Zapowiada się właściwie rockowa płyta.
W Tylko Rock będzie entuzjastyczna recenzja.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Całkiem dobry ten nowy Łizard. Na początku kręciłem nosem, bo ani to doom ani tak naprawdę rock psychodeliczny, do któego aspiruje, ale z przesłuchania na przesłuchanie coraz bardziej mi się podoba. Być może, że po prostu wychodzi moje bezkrytyczne podejście do tej kapeli.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Tego żem potrzebował w te święta.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz