EXODUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

Re: EXODUS - Let There Be Blood

11-11-2008, 21:09

AroHien pisze:Dziwna sprawa, te kawalki pozbawione pierwotnej drapieznosci i tego nieco kalekiego brzmienia okazuja sie byc niewiele warte. Przynajmniej ja odnosze takie wrazenie...
każdy fan metalu i osoba dla której debiut Exodus to kult odnosi takie wrażenie.tak więc:

WYPIERDALAĆ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-11-2008, 09:31

Steryd traszyk, nagrali bo chcieli i chuj komu do tego, konstytucja nie zmusza do kupywania. Obie wersje na dzisiaj dla mnie niesluchalne
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

14-11-2008, 13:51

Triceratops pisze:Obie wersje na dzisiaj dla mnie niesluchalne
Też się przyznam do tego grzechu, sam nie przepadam za BBB. Zresztą, FOH>>>>>>>>BBB. Tylko bawi mnie, że akurat thrashersi traktowani są zawsze jako "najuczciwsi z uczciwych" przez publikę.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

14-11-2008, 14:51

Jaki tam zaraz grzech, ja tam zawsze to traktowalem jako popluczyny po Metallice jak Testament czy inne dziadownie drugiego sortu.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-11-2008, 15:12

Triceratops pisze:Jaki tam zaraz grzech, ja tam zawsze to traktowalem jako popluczyny po Metallice
i pewnie dlatego to Metka zajebała połowe riffów Exodusowi z demówek i rehów :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

14-11-2008, 15:15

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze:Jaki tam zaraz grzech, ja tam zawsze to traktowalem jako popluczyny po Metallice
i pewnie dlatego to Metka zajebała połowe riffów Exodusowi z demówek i rehów :lol: :lol: :lol:
Tak, tak, slyszalem te glodne historie, taki lysy z irokezem z bydgoszczy co smieci zbiera na grobli je opowiadal na polowie for. Tak samo wiarygodne jak to ze Tarantino najlepsze pomysly zaajebal Wajdzie a gluchy Beethoven Mozarta podsluchiwal i spisywal a potem wydal jako swoje.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-11-2008, 15:22

:D a może byś tak Tricepsik sam posłuchał tych materiałów zamiast szydzić z Vlada :D który swoja droga słusznie dostaje za np. zarzuty ze RIB Slayer'a jest "be" bo jest tak szybki ze bardziej juz nie mozna w thrashu i jest tak brutalny ze bardziej juz nie mozna w thrashu... :lol: :lol: :lol: :lol:
a wracajac do Exodusa to Holt sam w wywiadach mówił, że chłopaki z Metki przyszli do nich na próbe i rozmawiali o 2-3 riffach które zrobil z Hammettem - a potem sie okazalo ze do tej dwójki zero dodali juz sami :lol: :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

14-11-2008, 15:40

Holt to jebany cpun i pijak wiec srednio mu wierze, a Metallica wydala swoja plyte wczesniej wiec takie bajki wkladam wlasnie miedzy bajki. Jak tak rzekomo jest/bylo to niech wezmie dowody, pojdzie do sadu i pewna kasa z tantiem od 83 czy jakas inna forma, a przeciez jest lasy na kase jak widac.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-11-2008, 16:07

Triceratops pisze:Holt to jebany cpun i pijak wiec srednio mu wierze,
masz racje - w Metce graja tylko abstynenci....
Triceratops pisze:a Metallica wydala swoja plyte wczesniej wiec takie bajki wkladam wlasnie miedzy bajki.
zamiast posłuchac sam tych materiałów i wyciagnac wnioski, przyjmujesz postawe Jarosław Kaczyńskiego - nie mam pojecia ale wiem lepiej, a fakty nie sa istotne...
a tak przy okazji, to Exo powstał wczesniej... jesli nie miales okazji pozanc demówek E i M to wystarczy nadrobic takie braki - przy okazji zwróć uwage ile autorskich kawałków na demosach zamiesciła Metka a ile Exo...
Awatar użytkownika
Triceratops

14-11-2008, 16:23

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze:Holt to jebany cpun i pijak wiec srednio mu wierze,
masz racje - w Metce graja tylko abstynenci....
A co mnie to, moga grac homoseksualne dziwki, ale piszesz ze Holt cos twierdzi wiec mowie co sadze o bredzeniu pijaka czy cpuna, ktory nie pamieta co robil rok temu a tym bardiej ponad 25 lat temu/
Adrian696 pisze:
Triceratops pisze:a Metallica wydala swoja plyte wczesniej wiec takie bajki wkladam wlasnie miedzy bajki.
zamiast posłuchac sam tych materiałów i wyciagnac wnioski, przyjmujesz postawe Jarosław Kaczyńskiego - nie mam pojecia ale wiem lepiej, a fakty nie sa istotne...
a tak przy okazji, to Exo powstał wczesniej... jesli nie miales okazji pozanc demówek E i M to wystarczy nadrobic takie braki - przy okazji zwróć uwage ile autorskich kawałków na demosach zamiesciła Metka a ile Exo...
Nie, przyjmuje do wiadomosci fakty a sa takie ze Metallica wydala plyte 2 lata wczesniej. I nie wierze, ze jakby byly dowody to nikt by nie popierdolil z nimi do sadu bo niewaska kasa jest do wyjecia i jak w dodatku podobno slusznie to tym bardziej by powalczyli jak Mustaine o wpisanie na liste creditsow.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-11-2008, 16:31

Triceratops pisze: Nie, przyjmuje do wiadomosci fakty a sa takie ze Metallica wydala plyte 2 lata wczesniej. I nie wierze, ze jakby byly dowody to nikt by nie popierdolil z nimi do sadu bo niewaska kasa jest do wyjecia i jak w dodatku podobno slusznie to tym bardziej by powalczyli jak Mustaine o wpisanie na liste creditsow.
Ty jednak jestes z PiSu... posłuchaj pierwszego demo Exodusa oraz rehy z 82 roku i wrócimy do rozmowy...
Awatar użytkownika
Triceratops

14-11-2008, 17:37

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze: Nie, przyjmuje do wiadomosci fakty a sa takie ze Metallica wydala plyte 2 lata wczesniej. I nie wierze, ze jakby byly dowody to nikt by nie popierdolil z nimi do sadu bo niewaska kasa jest do wyjecia i jak w dodatku podobno slusznie to tym bardziej by powalczyli jak Mustaine o wpisanie na liste creditsow.
Ty jednak jestes z PiSu... posłuchaj pierwszego demo Exodusa oraz rehy z 82 roku i wrócimy do rozmowy...
Jezeli ja z pisu to ty z Samoobrony, zmyslasz rownie dobrze jak lepper o talibach w klewkach. Co mnie obchodza jakies zasrane rehy, fakty mowia same z siebie, metallica wydala pierwsza plyte a z tymi historyjkami mozesz sie do archiwum X zglosic, Kurwa pelno jest takich co to chcieliby dzierzyc chwale pierwszych z meta i slayerem ale jakos nie potrafia nic udowodnic. Zapytam ponownie: jezeli sa jakies dowody na to zlodziejstwo to dlaczego nikt nic nie zrobil? Przeciez jezli tak bylo to nalezy im sie kasa za te kawalki.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2008, 11:10

Słaby ten remake - nawet muzyką nie wybronili się z tego kurestwa. Mimo ogólnej niechęci do pierwotnego BBB bardzo jarały mnie dwa riffy - żylety z "Piranha" i "Strike of the Beast" - teraz za całą recenzję wystarczy posłuchać jak są nędznie odegrane na LTBB, bieda i crapshit.
Yare Yare Daze
długopisyyyyyyyyyy

23-11-2008, 12:02

Ten nowy/stary Exodus przypomina mi Pantere z tych najbardziej zadziornych thrasowych lat. Identyczny styl przypierdolenia i takie amerykańskie ciężkie brzmienie gitar.
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

23-11-2008, 14:09

Triceratops pisze:Holt to jebany cpun i pijak wiec srednio mu wierze, a Metallica wydala swoja plyte wczesniej wiec takie bajki wkladam wlasnie miedzy bajki. Jak tak rzekomo jest/bylo to niech wezmie dowody, pojdzie do sadu i pewna kasa z tantiem od 83 czy jakas inna forma, a przeciez jest lasy na kase jak widac.
A co powiesz na jawną zrzynkę z Exo w postaci Creeping Death lub Trapped Under Ice? Przecież niektóe riffy są żywcem wyjęte z kawałków Exo. Dziwnym jest też fakt że Hammet, który to doszedł krótko przed nagrywaniem Kill Em All, najbardziej własnie sie naprodukował na Ride The Lightning. Na żadnej innej płycie juz tak sie nie popisał.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-11-2008, 16:58

jester pisze:
Revenant pisze:Proszę mi tu Sodom do Dimmu Borgir nie porównywać, bo na pojedynek wyzwę ;) Nie ukrywajmy, że nasi germańscy Thrasherzy sprzedadzą minimum o jedno, dwa zera mniej kopii tego albumu, niż norweskie kaktusiki sprzedały swojego remake'u.
Pozwoliłem sobie wkleić i spuentować po roku. Mamy dwie kurwy - jedna poszła za milion bagsów, druga za 50 zł. Czy to umniejsza drugiej jej kurestwo? Nie. Dlatego w tej sytuacji oczywiście:
Dimmu Borgir>>>>>>>>Exodus+Sodom+Testament+Destruction+(...)

Zwłaszcza, że DB to rzemieślnicy o nieskrywanym podejściu do własnej polityki wydawniczej, a Holt zgrywa tzw "cnotkę-niewydymkę".
Proszę nie wpychać tu SODOM. Proszę! Na ich płycie ponad połowa utworów to rzeczy, które się wcześniej oficjalnie nie ukazały, nigdy nie były nagrane w studio. "The Final Sign Of Evil" to najwspanialszy prezent jaki otrzymałem w ostatnich latach.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Triceratops

23-11-2008, 17:16

Gotharus pisze:A co powiesz na jawną zrzynkę z Exo w postaci Creeping Death lub Trapped Under Ice? Przecież niektóe riffy są żywcem wyjęte z kawałków Exo. Dziwnym jest też fakt że Hammet, który to doszedł krótko przed nagrywaniem Kill Em All, najbardziej własnie sie naprodukował na Ride The Lightning. Na żadnej innej płycie juz tak sie nie popisał.
Opowiedz mi jak mozna zrzynac z plyty, ktora sie jeszcze nie ukazala? Bo z tego co wiem to Metallica wczesniej wydala plyte?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

23-11-2008, 17:26

Te utwory Exodus grał na koncertach. To nie były jakieś zlepki riffów, tylko kawałki które Exo przygotowywało zapewne z myślą o płycie.Słyszałes ten materiał?
Awatar użytkownika
Triceratops

23-11-2008, 19:23

Fakty, dowody, argumenty , bo wiesz, niektorzy widzieli talibow w klewkach ale nie maja na to kwitow.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

24-11-2008, 11:14

Fakty, dowody i argumenty istnieją w postaci audio. Sięgnij, posłuchaj, spróbuj porównać. Jak masz uszy na miejscu to usłyszysz. Poza tym... używasz argumentu o płycie. Wyobraź sobie, ze wtedy (zresztą teraz też...) wiele/większosć zespołów przystępując do nagrywania płyty materiał ma gotowy na dłuuuugo przedtem. Ćwiczą go na próbach, ogrywają na koncertach, dopieszczają... czasem nawet parę lat! (vide Exodus) To, ze kawałki nie wyszly na krążku nie znaczy, że nie są "gotowe", czy wręcz znane - pamiętaj, ze to czasy w których bootlegowania występów na żywo i tape trading były w rozkwicie. Żaden problem z dotarciem do gotowego materiału, nawet jeśli nie był wydany na oficjalnym długograju...
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
ODPOWIEDZ