ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ULVER
Ja akurat nadal nie trawię WotR i nie wiem nawet jakbym się starał to raczej to się nie zmieni. Natomiast Messe mi podeszło od samego początku i także uważam, że jest to materiał znacznie lepszy od swojego poprzednika, tym niemniej nadal bardzo wiele mu brakuje do najlepszych osiągnięć tego zespołu.
all the monsters will break your heart
- grot
- weteran forumowych bitew
http://www.jester-records.com/ulver/ulver.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W skrócie: żyją i dłubią zarówno w nowych rzeczach jak i kolejnych zapchajdziurach.
W skrócie: żyją i dłubią zarówno w nowych rzeczach jak i kolejnych zapchajdziurach.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
-
blindfold
- zaczyna szaleć
Tytuł "The Assassination of Julius Slowacki" zwiastuje ciekawie zaaranżowany koncept album, na miarę "Mariażu" być może. Blejkowi raczej nie podskoczy, bo takie płyty nagrywa się raz w życiu, jednak mimo to, wieszczę wielki powrót ichniego Gawlińskiego.
-
Plasfodeur
tak, to mogłoby być COŚblindfold pisze:Tytuł "The Assassination of Julius Slowacki"
Grrrówno!
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
+ 1grot pisze:http://www.jester-records.com/ulver/ulver.html
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Perdition City (2000) has, after much ado, finally been given Orgone Studios' hi-end analogue treatment specifically aimed at the vinyl experience (going through similar processing as Ampullae's Silence [...] re-issue). 180 gram 2XLP edition including the hors d'oeuvre EP Metamorphosis from 1999 on side D. We will be back with a specific release date, pre-order etc., soon. Really sorry about the massive delay on this one folks, but those first test pressings did simply not hold the magic.
niezwykle mnie to cieszy ! oby tylko nie zmienili szaty graficznej
niezwykle mnie to cieszy ! oby tylko nie zmienili szaty graficznej
-
Vorathiel
- rozkręca się
Wypuścili by wreszcie ten soundtrack do tego przedstawienia, bo zapowiada się zajebiscie:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
I nie ukrywam, ze liczę na coś na poziomie Svidd Negger (którego słychać z resztą na początku drugiego filmiku).
Za to ni cholery nie interesuje mnie live z koncertu, ktorego nagranie w calosci jest na youtubie i nie jest jakoś specjalnie interesujace, ani tym bardziej dłubanina angola przy 'rockowych' nagranich koncertowych.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
I nie ukrywam, ze liczę na coś na poziomie Svidd Negger (którego słychać z resztą na początku drugiego filmiku).
Za to ni cholery nie interesuje mnie live z koncertu, ktorego nagranie w calosci jest na youtubie i nie jest jakoś specjalnie interesujace, ani tym bardziej dłubanina angola przy 'rockowych' nagranich koncertowych.
- Riven
- Kontakt:
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Jezuuu, Ulver, czy ty musisz nagrywać tą płytę? Weź nie nagrywaj mi tu żadnej płyty, ok?
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
-
Rambo8wTelewizji
- rozkręca się
Ja tam się dorzucę chętnie.
Pytanie do znawców. "Blood Inside" dedykowana jest dzieciom (padają imiona Leon i Astra) oraz ich matce Helene. Czyja to rodzina? I czy cały koncept płyty dotyczy życia i śmierci ojca tejże rodziny, czy to zupełnie fikcyjna historia. W sumie dziwne by było wymienienie rodziny tej osoby a nie wspomnienie o niej samej. Chyba, że to takie oczywiste dla zainteresowanych, a my mamy się domyślać. W internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Pytanie do znawców. "Blood Inside" dedykowana jest dzieciom (padają imiona Leon i Astra) oraz ich matce Helene. Czyja to rodzina? I czy cały koncept płyty dotyczy życia i śmierci ojca tejże rodziny, czy to zupełnie fikcyjna historia. W sumie dziwne by było wymienienie rodziny tej osoby a nie wspomnienie o niej samej. Chyba, że to takie oczywiste dla zainteresowanych, a my mamy się domyślać. W internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Leon i Astra to imiona dzieci Garma.Rambo8wTelewizji pisze:Ja tam się dorzucę chętnie.
Pytanie do znawców. "Blood Inside" dedykowana jest dzieciom (padają imiona Leon i Astra) oraz ich matce Helene. Czyja to rodzina?.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Rambo8wTelewizji
- rozkręca się
Dzięki. W takim razie ktoś się podejmie interpretacji tekstowej warstwy tej płyty?
- manieczki
Mysle, ze mozesz liczyc na uzytszkodnika KurwaćukogluRambo8wTelewizji pisze:Dzięki. W takim razie ktoś się podejmie interpretacji tekstowej warstwy tej płyty?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- grot
" onclick="window.open(this.href);return false;
Garm postanowił trochę pomruczeć dla kolegów
Garm postanowił trochę pomruczeć dla kolegów
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
-
mayhem
- zaczyna szaleć
"SfB is pleased to announce that Ulver will soon be providing further details regarding their upcoming release which will be a double album with over 80 minutes worth of material. The album will consist of multitracked and studio-enhanced live, mostly improvisational, rock and electronic soundscapes, 2/3 of which has never been heard before, and will be titled ATGCLVLSSCAP"
http://steelforbrains.com/post/13122315 ... kristoffer
http://steelforbrains.com/post/13122315 ... kristoffer
- Riven
- Kontakt: