METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: METALLICA

10-02-2013, 19:41

Riven pisze:O tym, ze brakuje Ci przynajmniej 3 zajebistych i 1 bdb plyty :)).
Coś mi nie pasuje w MEGADETH, nigdy mi ten zespół nie leżał, Mustaine wydawał mi się fałszywy. Wolę słuchać "Master Of Puppets". Serio.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-02-2013, 19:42

to już wszystko było sto tysięcy razy. nie lepiej powklejac linki do fajnych koncertow? albo chujowych ? :D

@Drone
Ja nie lubie Mustaine'a, ale Rust in Peace stawiam niedaleko za Seasons in the Abyss. W sumie to jedna z najlepszych plyt jakie znam.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 19:43

Ale Nick Menza, trzeba przyznać, rozpierdalał.
[V]

10-02-2013, 19:44

Alsvartr pisze:
Drone pisze:
Edit. Mam na półce ponad połowę dyskografii METALLIKI i nie mam ani jednej płyty MEGADETH. O czymś to świadczy.

O tym, że jakims cudem nie poznałeś się na fantastycznej płycie jaką jest "Rust in Peace" :)
wariactwo.czy to dlatego ,że Mustaine zarzucił kokaine na rzecz neonowych krzyży i rozpłakał się na some kind of monster?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

10-02-2013, 19:51

Kraft pisze:
535 pisze:[Zawsze lepiej obcować z dziełem w pełnej krasie, niż żyć wspomnieniami bawiąc się złotą i bogato zdobioną, ale niestety pustą, ramą.
Cyferek, ale jakbyś nie zauważył - my lubimy Blacka, modlimy się do Load. Ba, nawet lubimy sobie zarzucić DM. Więc o jakiej pustce piszesz? Chyba po Piggym...
Stare piłkarskie powiedzenie mówi. "Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz". Proszę Cię nie rozśmieszaj mnie. W jakiej kategorii startują teraz Twoi idole? To konkurs piosenki żeglarskiej, bo chyba nie mówimy o mocnym uderzeniu? Poza tym coś za bardzo szermujesz śmiercią Denisa. Już Ci napisałem, że Voivod to nie Joy Division. Zapomniałeś, że 3/4 składu jest w doskonałej formie, a nowego nabytku nie spotkali w poczekalni dworcowej? Co to w ogóle jest za pierdolenie. Włącz Warchaic, a potem zestaw z dowolnie wybranym numerem Twych bogów, nagranym w ostatnich latach. Przecież trzeba mieć naprawdę złą wolę, by nie widzieć muzycznej wyższości V w KAŻDYM ASPEKCIE sztuki muzykowania.

Poza tym jeszcze to. Wróć na ziemię Młodzieńcze.
Kraft pisze: No ja już nie mam wątpliwości Sęp, że daliśmy się wmanewrować w bijatykę z chłopczykami ledwo po trądziku.
Z Twoich wczorajszych okazań wychodzi, że masz w walce z tą przypadłością, całkiem świeże doświadczenia. Głos już też Ci się zmienił, czy podążasz drogą swojego guru sztuki wokalnej?
[V]

10-02-2013, 19:53

personalne wycieczki w tym temacie to nieunikniona rzecz jak widzę;)kolejny dowód na to jak genialny jest to zespół,jak bardzo biją po ryju kanadyjczyków;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

10-02-2013, 19:54

Żeby skomplikować ten nieprosty temat, to przypomnę, co następuje:

LULU > Target Earth
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 19:55

A właśnie, SKOM... http://www.youtube.com/watch?v=xqgsHTjSvPY

Główny riff to istna bestia. Iommi na sterydach. Generalnie cały wałek jest potężny.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-02-2013, 19:56

ale też macie powód do dyskusji... śmiech na sali :)
[V]

10-02-2013, 19:56

Kraft pisze:A właśnie, SKOM... http://www.youtube.com/watch?v=xqgsHTjSvPY

Główny riff to istna bestia. Iommi na sterydach. Generalnie cały wałek jest potężny.
bardzo jest.prawda Skaut?
[V]

10-02-2013, 19:57

Bonny pisze:ale też macie powód do dyskusji... śmiech na sali :)
kopiuj wklej :autopsy,napalm death.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-02-2013, 19:58

tak,dokladnie tak, przebieg dorocznej dyskusji na polskim forum internetowym swiadczy o jakości muzyki :))))))

kurwa, coraz glupsza ten temat, ja pasuje bo zaraz znow się okaze, ze LULU jest super, Killing Technology ma KIEPSKIE brzmienie, a Metallica wszystkich pobila po ryjach i nikogo już nie ma ;((((
this is a land of wolves now
535

10-02-2013, 19:58

Drone pisze:
Riven pisze:O tym, ze brakuje Ci przynajmniej 3 zajebistych i 1 bdb plyty :)).
Coś mi nie pasuje w MEGADETH, nigdy mi ten zespół nie leżał, .... Wolę słuchać "Master Of Puppets". Serio.
Głupio to przyznać, bo wyjdzie na "poklepywanie po pleckach", choć nie. Nieraz i nie dwa o tym pisałem. Mam tak samo. Nie trawię Megadeth, męczę się na samą myśl o tym, że mógłbym przebijać się dobrowolnie przez ich twórczość. Do kompletu dokładam Anthrax ulubioną kapelę niejakiego RoRo. Całkiem możliwe, że to on, za młodu "wyleczył" mnie z tych kapel. Nie planuję w najbliższej pięciolatce zmieniać tego stanu rzeczy.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-02-2013, 19:59

[V] pisze:
z tą różnicą, że ja nikogo nie próbuję przekonać ani tym bardziej udowadniać, że te zespoły są takie czy inne. mam to gdzieś, mi się podobają. mogę napisać o swoich własnych odczuciach związanych z tymi zespołami. to wszystko, nie chce mi się i raczej nigdy nie chciało czegokolwiek udowadniać na ich temat... rozumiesz?
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

10-02-2013, 20:02

Drone pisze: LULU > Target Earth
Obrazek
535

10-02-2013, 20:02

[V] pisze:personalne wycieczki w tym temacie to nieunikniona rzecz jak widzę;)kolejny dowód na to jak genialny jest to zespół,jak bardzo biją po ryju kanadyjczyków;))
Taa. Szczególnie, że autorem tej wycieczki jest Kolega Kraft.
[V]

10-02-2013, 20:04

Bonny pisze:
[V] pisze:
z tą różnicą, że ja nikogo nie próbuję przekonać ani tym bardziej udowadniać, że te zespoły są takie czy inne. mam to gdzieś, mi się podobają. mogę napisać o swoich własnych odczuciach związanych z tymi zespołami. to wszystko, nie chce mi się i raczej nigdy nie chciało czegokolwiek udowadniać na ich temat... rozumiesz?
to po co tu przylazłeś?tutaj sie kuflami rzuca.
535

10-02-2013, 20:08

Drone pisze: LULU > Target Earth
Panie Inżynierze, myślałem, że ten temat został już wyjaśniony. Dla przypomnienia służę kopią wykładu wraz z rysunkami.
535 pisze:
Headcrab pisze:
Drone pisze:Kłótnie kłótniami, ale LULU kładzie na łopatki nowy VOIVOD.
Czy to prawda? Mógłby ktoś kompetentny porównać te płyty?
Proszę uprzejmie. Nie mam zbyt wiele czasu, ale w telegraficznym skrócie, prezentuje się to następująco. Lulu to brzdąkanie znudzonych życiem facetów, którzy już wszystko widzieli i wypili, a potrzebują jeszcze dodatkowych kilku dolców na pieluchy i podtrzymanie akcji serca. Liczy się ilość, więc lepiej mieć więcej, niż mniej, to cała filozofia tego projektu. Target Earth to radość z grania, wulkan energii i niekończąca się podróż. Muzycy cieszą się z bycia zespołem, z tego że ,mimo tragicznych wydarzeń, dalej razem nagrywają. Momentami beztroska zabawa, solidne pierdolnięcie i wiecznie aktualny, na przekór przemijaniu, talent do gry na instrumentach, o stronie wokalnej nie wspominając. Ta płyta to kompletne przeciwieństwo nagrań Mety, gdzie dominują: męczenie buły, rozsypywanie ziemniaków i kowbojskie zawołania maskujące niedomagania frontmena. Cóż nie z każdym los obchodzi się łaskawie. Target Earth to szaleństwo, młodość i skrzynka browaru, Lulu jest raczej wózkiem inwalidzkim i kroplówką w której procentów nie znajdziesz. Tyle powinno wystarczyć każdemu rozsądnemu Użytkownikowi nie ulegającemu mętnej propagandowej papce.

edit
I jeszcze jedno. Warto pamiętać, jak głoszą ostatnio najtwardsi fani Mety, że tak naprawdę LULU NIE JEST ALBUMEM NAGRANYM I WYDANYM PRZEZ ZESPÓŁ METALLICA. Taki to jest powalający materiał, że sami się tego wstydzą. Myślę, że Kolega Kraft uzupełni chętnie moje krótkie podsumowanie.

edit 2
Nawet okładki oddają doskonale przepaść, która dzieli te materiały. Co my tu widzimy?

Obrazek
Uzbrojony po zęby szalony, może nawet lekko nietrzeźwy wojownik, który przybył zabrać dusze ignorantów i ucieszyć swych wyznawców. Na przekór wszystkiemu kroczy naprzód, pokonując kolejne przeszkody. Wzbudza podziw i uznanie, tym bardziej, że dźwięki które towarzyszą temu marszowi, to fanfary zwycięstwa.

Obrazek
Zdekompletowany manekin. Czerwona szminka i przesadny makijaż są ironicznym wspomnieniem lat świetności, dopełnianym zaniedbaną fryzurą. Tak. Ostatnia wizyta u fryzjera miała miejsce już niemal ćwierć wieku temu. Czas jest bezlitosny. Bezradny wzrok i pokorne oczekiwanie na pracowników służb sprzątających magazyny po likwidowanych Domach Towarowych Centrum.
Żal to oglądać, a jeszcze większy tego słuchać.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-02-2013, 20:09

[V] pisze:
to po co tu przylazłeś?tutaj sie kuflami rzuca.
po to żeby powiedzieć, że ta dyskusja to zwykła dziecinada. eot
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

10-02-2013, 20:11

Z bólem serca muszę przyznać, że Utilitarian jest jeszcze gorszy niż ostatnie Voivody. Okropny plastik, brrrr.
ODPOWIEDZ