ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: ULVER

12-12-2013, 17:48

Carlos Sainz zawsze na propsie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

04-01-2014, 22:39

http://www.t-mobile-music.pl/opinie/wyw ... 15492.html

interesujący wywiad, gdyby ten Gdańsk nie leżał na końcu linii PKS to bym się wybrał
Grrrówno!
[V]
mistrz forumowej ceremonii

04-01-2014, 22:50

no raczej,nie będe na koniec świata jechał żeby zobaczyć faceta w czapce.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

04-01-2014, 23:12

Raz do "miasta, którego nie ma" mogłem się wybrać, bo kto inny rozdawał tam karty, ale bez brawury. Tym razem podziękuję.

edit
No chyba, że VIRUS i tym razem będzie "rozgrzewaczem", wtedy jadę, bez zbędnego pierdolenia.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-01-2014, 07:27

zauwazyliscie, ze upadek tego zespolu zaczal sie gdy postanowili koncertowac? pamietam (wlasna) radosc na pierwsze newsy na temat wystepow na zywo, kto by pomyslal co z tego wyniknie
this is a land of wolves now
535

05-01-2014, 10:23

Riven pisze:zauwazyliscie, ze upadek tego zespolu zaczal sie gdy postanowili koncertowac?
Ja tego tak nie odbieram. Każdy koncert tego zespołu, który widziałem, także ten, gdzie odbyła się premiera Wars Of The Roses, był przynajmniej dobry. Nawet teraz chętnie wziąłbym udział w ich koncercie, ale gdyby grali, przykładowo, w Kwadracie, bo ciśnienie na tyle opadło, że nie chce mi się, akurat na nich, nigdzie daleko tłuc.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-01-2014, 13:18

Nie mowie o ich formie koncertowej, bo grac moga spoko - ale o calej reszcie. Muzyka, otoczka, sklad zespolu. No i gdzies po drodze kompletnie ulotnil sie specyficzny urok towarzyszacy tej marce.
Baton
weteran forumowych bitew

05-01-2014, 13:24

W zasadzie to obecnie ÓLVER prezentuje się trochę jak karykatura ULVER, a upadek tego zespołu rzeczywiście dziwnie pokrywa się z momentem, gdy zaczeli koncertować. Dodajmy, że dokładnie w tym samym momencie do zespołu właczył się ten pedał z MOTHLITE i AETHENOR, więc rzecz zaczyna układać się w porządną, spiskową całość.
Kurde, wyć mi się chce jak pomyślę o dwóch ostatnich albumach. Co ten Garm ze soba zrobił :<
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

05-01-2014, 16:31

535 pisze:Raz do "miasta, którego nie ma" mogłem się wybrać, bo kto inny rozdawał tam karty, ale bez brawury. Tym razem podziękuję.

edit
No chyba, że VIRUS i tym razem będzie "rozgrzewaczem", wtedy jadę, bez zbędnego pierdolenia.
to chyba Ulver byłby rozgrzewaczem przed Wiarusami
[V]
mistrz forumowej ceremonii

05-01-2014, 17:04

Baton pisze:W zasadzie to obecnie ÓLVER prezentuje się trochę jak karykatura ULVER, a upadek tego zespołu rzeczywiście dziwnie pokrywa się z momentem, gdy zaczeli koncertować. Dodajmy, że dokładnie w tym samym momencie do zespołu właczył się ten pedał z MOTHLITE i AETHENOR, więc rzecz zaczyna układać się w porządną, spiskową całość.
Kurde, wyć mi się chce jak pomyślę o dwóch ostatnich albumach. Co ten Garm ze soba zrobił :<
starch przed brakiem kasy powoduje te wszystkie decyzje,na swoim facebooku wkleja linki do każdego bloga który tylko pisze coś pozytywnego na temat messe. Jedno wielkie zbiorowisko potakiwaczy. Trudno w takich warunkach wysmażyć perełkę w postaci perdition city czy blood inside. Musi być PROJEKT,muszą być GOŚCIE I musi być TRASA. I limited edition za 60 euro.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

05-01-2014, 17:18

Oki pisze:
535 pisze:Raz do "miasta, którego nie ma" mogłem się wybrać, bo kto inny rozdawał tam karty, ale bez brawury. Tym razem podziękuję.

edit
to chyba Ulver byłby rozgrzewaczem przed Wiarusami
Mimo wszystko ULVER to zdecydowanie bardziej rozpoznawalna nazwa.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

05-01-2014, 19:47

Garm mógłby znów zabrać na rozgrzewkę Zwaizza to może by się tym razem zainteresował jakimiś drzwiami Hardy czy innym sprzętem użytku domowego Made in Poland bo kible (porcelanę) z Koła już dość wypromował:)
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

18-01-2014, 12:08

Ulver has been and is currently working on music for The National Theatre in Oslo and the play Demoner 2014. The play, a free adaptation of Dostoyevsky's The possessed, is written by Geir Gulliksen and directed by Runar Hodne.

From the theatre's presentation:

"As in Dostoyevsky's original, Demoner 2014 is an attempt to understand our age by making visible what we dare not look at. It is right-wing extremism against high culture's chic radicalism. Lifelong faithfulness against sexualized self-fulfillment. Moral reestablishment against the charming cynicism of liberalism. And maybe is it love that impels us all?"

These themes are familiar to us in many ways, and we are excited to be part of the production. The première is set to February 6 and it will play throughout February and March.

w temacie muzyki filmowej dawali radę, ciekawe jak wyjdzie teatr.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-01-2014, 12:35

boze jaka hipsterka, mdlo sie robi na sam opis
albo jestem juz tak uprzedzony do tego zepsolu :D ale chyba nie tylko o to chodzi
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

18-01-2014, 12:42

biorąc po uwagę, że o muzyce nie ma tutaj nic a tylko trochę standardowego marketingu o przedstawieniu to chyba faktycznie jesteś uprzedzony :)
- O, czym się zajmuje?
535

18-01-2014, 12:48

Wrzucą trailer i numer konta to będziemy dyskutować. W tej chwili nie ma o czym.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-01-2014, 12:48

ale muzyka to nie tylko dzwieki.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

18-01-2014, 12:52

Ok, to bardzo proszę, dokonaj rzetelnej analizy muzyki Ulver do tego przedstawienia na podstawie tego fragmentu.
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-01-2014, 13:02

so much butthurt :D

czy ja mowilem, ze dokonuje jakiejkolwiek analizy? po prostu opis mnie rozsmieszyl. zwlaszcza, ze jest kompletnie pozbawiony sensu.
an attempt to understand our age by making visible what we dare not look at. It is right-wing extremism against high culture's chic radicalism. Lifelong faithfulness against sexualized self-fulfillment.
rzeczywiscie, wcale niewidoczne rzeczy, ktore trzeba podkreslac, bo nikt nie chce na nie patrzec. wcale nie sa to najwieksze klisze wspolczensej popkultury. LOL
Moral reestablishment against the charming cynicism of liberalism. And maybe is it love that impels us all
no blagam, kurwa :D.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

18-01-2014, 13:09

spoko, po prostu bawi mnie wyciąganie wniosków na podstawie tak skąpych informacji jak marketingowy bełkot i to w ogóle nie na temat dyskusji.
- O, czym się zajmuje?
ODPOWIEDZ