CRADLE OF FILTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- norf
- starszy świeżak
Re: CRADLE OF FILTH
Ale za to słuchanie CoF zawsze był najlepszym bajerem na czarownice.
"Eyes are glowing, burn as hell's fire
Mark thy wisdom in my mind"
Mark thy wisdom in my mind"
-
Maria Konopnicka
Nie będę się spierał, bo dziś nie pamiętam zupełnie ani jednej ani drugiej i podejrzewam, że bym rzygnął po kilkunastu sekundach każdej z nich. "Dusk..." szczerze nienawidziłem, bo uwielbiałem "Vempire" i spodziewałem się po nich bardzo dużo... dlatego pewnie gorycz po tej płycie na dłużej utkwiła mi na podniebieniu.Mol pisze:ochujalas Maria, Dusk>>>>>>>>Midian.
-
DCI Hunt
Maria jak masz stare ruskie płyty CoF ze stadionu i chcesz wyrzucić to daj cynk ;)
-
Maria Konopnicka
A tak naprawdę to zastanawiam się, czy zachwyt muzyką Cradle of Filth nie był jednak spowodowany młodym wiekiem, niedojrzałością i okolicznościami, w których tę muzykę się poznawało. Mam wrażenie, że jak dziś po raz pierwszy usłyszałbym ich pierwszy album czy wspomnianą MCD, to obśmiałbym tę muzykę okrutnie...
Ale wiadomo - nie sposób mi wyabstrahować muzyki z kontekstu - tylko Drone posiadł umiejętność oceny obiektywnej :)
Ale wiadomo - nie sposób mi wyabstrahować muzyki z kontekstu - tylko Drone posiadł umiejętność oceny obiektywnej :)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Uwielbiam ten kawałek i ten jego fragment, dla mnie to ich najlepsza kompozycja ever.DCI Hunt pisze:
2:44 do 3:05, najlepsze co ten zespół nagrał.
Dziś mogą nagrać nawet split z Peją, czy Innym Tedem - zwyczajnie nie będę tego słuchał - a dwa pierwsze longi + Vempire odkurzam dość regularnie.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
Maria Konopnicka
A to możliwe, jak będę robił porządki i namierzę to dam znać - poza debiutem i "VEMPIRE" (które mam też na winylach) raczej nigdy nie kupiłem ich płyt na oryginalnym nośniku. Szkoda by mi było kasy.DCI Hunt pisze:Maria jak masz stare ruskie płyty CoF ze stadionu i chcesz wyrzucić to daj cynk ;)
Matko, włączyłem sobie dla przypomnienia. Zaczyna się jeszcze dość dobrze (jak na CoF) ale później to zawodzenie, ta stękająca baba, te rozpasane, niekończące się melodie. Aż mi się ogórkowa, którą pół godziny temu zjadłem niebezpiecznie odbiła.
- Mol
- zahartowany metalizator
- Scaarph
- vicek
to była miazga
-
Maria Konopnicka
Nie do końca - jak wychodziła pierwsza płyta to wszyscy uważaliśmy ten zespół za black metalowy. Dopiero później "ewoluował" w bardziej cyrkowym kierunku. Podobnie zresztą było z Dimmu Borgir czy Ancient. "Hot Shots" jednak nie zaczynał się jak "Czas Apokalipsy". :)DCI Hunt pisze:Traktowanie COF jako zespół BM to trochę narzekanie na "Hot Shots", że nie jest "Czasem Apokalipsy". Niby oczywizm, ale śmiać mi się chce jak jakieś metaluchy się napinają jakie to pozerskie i w ogóle.
-
DCI Hunt
Może debiut był wyjątkiem, ale i tak jakoś zupełnie inaczej się do tego podchodziło niż do Darkthrone czy np. Behemoth. Dimmu Borgir czy Ancient zaczynali fajnie, ale w odróżnieniu od CoF, który bawi się kiczem umiejętnie, ich późniejsze wypociny to niezamierzony festiwal tandety, plastiku i złego smaku. DB jeszcze miało przebłyski, ale Ancient to dno poniżej wszelkiej krytyki.
- vicek
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ja do dziś "uwielbiam" wszystko do dusk and her....potem kiszka i komercha...
- zekke
- weteran forumowych bitew
przeciez to kurwa stare jak swiat
swoja droga ktos tam odnosnie foty cof pisal ze behe bedzie musial nadgonic

jak widac czasu nie traca ; d
swoja droga ktos tam odnosnie foty cof pisal ze behe bedzie musial nadgonic

jak widac czasu nie traca ; d
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Zamienili Planete malp na Mad Maxa?zekke pisze:![]()
- zekke
to to nic, wlazlem na strone typa ktory zrobil te fote, patrz na to:
ja pierdole, nerdzal to chyba akszyn figur bo lapy ma jak z plastiku, orion to jakis krypto pedo musi byc, zawsze te jebane przeswiatujace koszuli, jeszcze mu przedzialek sie rozjezdza na łbie, lysieje chlopak
ja pierdole, nerdzal to chyba akszyn figur bo lapy ma jak z plastiku, orion to jakis krypto pedo musi byc, zawsze te jebane przeswiatujace koszuli, jeszcze mu przedzialek sie rozjezdza na łbie, lysieje chlopak
Ostatnio zmieniony 25-09-2012, 00:08 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Link sie nie wyswietla poprawnie, ale zdjecie niszczy :D
- zekke
wyedytowalem, powinno byc ok
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Widać, że Nergal uczy się od zespołów najlepiej rozumiejących marketing :)