ARMAGEDDA / LIK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ubzdur
- w mackach Zła
Re: ARMAGEDDA / LIK
Jest zajebiście ale już bez przesady, że najlepsza. Belus tez najlepszy burzum?
-
- weteran forumowych bitew
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
kazda arma jest inna, ta nowa tez podobna do niczego. generalnie podoba mi sie, ale musi troche okrzepnac.
niech to miejsce niebawem zniknie
- ozob
Wazne, ze jest zajebiste brzmienie. (:
Tak na powaznie to po pierwszych odsluchach kawalki 3 i 4 jawily mi sie jako mielizny. Jednakze kolejne obroty sprawily, ze ich ocena ulegla poprawie. Nie sa to co prawda dwa ostatnie, ale nie mam tez powodow teraz wybrzydzac. Calosciowo jest bardzo dobrze i slysze tu potencjal na najlepsza pozycje w ich dyskografii.
Tak na powaznie to po pierwszych odsluchach kawalki 3 i 4 jawily mi sie jako mielizny. Jednakze kolejne obroty sprawily, ze ich ocena ulegla poprawie. Nie sa to co prawda dwa ostatnie, ale nie mam tez powodow teraz wybrzydzac. Calosciowo jest bardzo dobrze i slysze tu potencjal na najlepsza pozycje w ich dyskografii.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Czy ta reedycja z Nordvis różni się brzmieniowo od tej z Agonii z bonusami (taką mam)? I pewnie jest książeczka? Bo to wydanie z Agonii jest wyjątkowo biedne, zawsze mnie to osłabiało.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- klaun
- zaczyna szaleć
Nie mam pojęcia czy brzmieniowo jest inaczej. Miałem kiedyś tylko wersję na LP i to chyba od Pestena jeszcze i żałuję do tej pory że sprzedałem.
Koulrophobia
- ozob
To wydanie pasuje do muzyki jak ulal. Mowie rzecz jasna o pierwszym biciu. (:
Niecierpie dogrywanych bonusow!
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Najlepszy nie, ale do top3 wejdzie.

- maciek z klanu
Byli tu tacy co tak twierdzili.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
Top 4.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Kilkanaście odsłuchów za mną, jest i recenzja: https://podziemnegarkotluki.blogspot.co ... estup.html
"Z pierwszymi odsłuchami bywa różnie i tak było także w tym przypadku. Początkowy werdykt wyglądał mniej więcej następująco: nawet niezłe, ale jakieś takie rozmydlone i wypolerowane, po diable z poprzednich płyt ani śladu. Generalnie w porządku, ale jak już to powinno wyjść pod innym szyldem. ALE, jak to z dobrymi płytami bywa, tak i "Svindeldjup Ättestup" zasiała we mnie ziarno zaintrygowania, które po kilku następnych odsłuchach zakiełkowało, by w końcowym rozrachunku wydać dorodne owoce"
Świetna płyta.
"Z pierwszymi odsłuchami bywa różnie i tak było także w tym przypadku. Początkowy werdykt wyglądał mniej więcej następująco: nawet niezłe, ale jakieś takie rozmydlone i wypolerowane, po diable z poprzednich płyt ani śladu. Generalnie w porządku, ale jak już to powinno wyjść pod innym szyldem. ALE, jak to z dobrymi płytami bywa, tak i "Svindeldjup Ättestup" zasiała we mnie ziarno zaintrygowania, które po kilku następnych odsłuchach zakiełkowało, by w końcowym rozrachunku wydać dorodne owoce"
Świetna płyta.
-
- postuje jak opętany!
I kolejny materiał od Stefana:
https://graavehlder.bandcamp.com/releases
https://graavehlder.bandcamp.com/releases
-
Ja to mam z tą płytą taki trochę casus jak z ostatnim Craftem. Całościowo mi się płyta podoba ale podobnie jak tam są kawałki odstające od reszty. W każdym razie całościowo na mocny+. Nie orientuje się w bm świeżo wychodzącym, co zresztą mocno mnie irytuje ,że nie znajduje czasu na sznupanie. Coś wyszło godnego w tym roku obok Armagedda?
- SODOMOUSE
Świat się kończy. Tomaszm zabiera się za bm.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Muszę odetchnąć od tych grobowych wyziewów. A tak serio to sporo mi się rzeczy podoba. Takiego Antaeus, VI , Aosoth czy War( którego tu odkryłem z polecanek) stawiam w jednym rzędzie z Temple Nightside, Grave Upheaval czy Ulcerate. Gatunek nie ma znaczenia- staram się wyłapywać rodzynki. Mam takie nieuchronne wrażenie,że omija mnie po prostu sporo dobrego a rozeznanie w temacie kuleje.
-
-
Jeszcze ciekawostka (ja akurat znalazlem to na MA) - gary na nowa Arme nagrywal The Fall znany tu I owdzie z Medico/Mgly. Fajnie mu to wyszlo, nawet niektore patenty mocno kojarza sie z Old.
- COFFIN
No to po trzynastu latach się dowiem o tym, o czym pisałem w pierwszym poście:D
'Come the Blessed Madness'
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Coś niezbyt mi wchodzi ta nowa Armagedda, odstawie i wrócę po jakimś czasie. W Ehlder czułem więcej ducha starej armageddy.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- zaczyna szaleć
+1Only_True_Believers pisze: ↑09-07-2020, 11:42Coś niezbyt mi wchodzi ta nowa Armagedda, odstawie i wrócę po jakimś czasie. W Ehlder czułem więcej ducha starej armageddy.